Εικόνα από το σημείο της έκρηξης στην οδό Φίλωνος – ολοσχερής η καταστροφή στο κατάστημα υποδημάτων στο ισόγειο | ΙΝΤΙΜEnews
Επικαιρότητα

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο του Πειραιά – ζημιές σε ακτίνα δεκάδων μέτρων

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φιτίλι. Αγνωστος ο στόχος της επίθεσης. Στο κτίριο επί της οδού Φίλωνος στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο και καταστήματα
Protagon Team

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη μία μετά τα μεσάνυχτα σε κτίριο γραφείων επί της οδού Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα, ενώ στο σημείο όπου εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, δίπλα από κατάστημα υποδημάτων, άνοιξε κρατήρας περίπου μισού μέτρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φιτίλι.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε φωτιά, ούτε τραυματισμοί, αλλά το ωστικό κύμα ήταν τέτοιο που προκλήθηκαν ζημιές σε ακτίνα δεκάδων μέτρων.

Ο στόχος της επίθεσης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος. Στο κτίριο επί της οδού Φίλωνος στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης πληροφορίες ανέφεραν ότι στο ίδιο σημείο είχε σημειωθεί και στο παρελθόν –τον Ιούλιο του 2020– έκρηξη.

Ολοσχερώς καταστράφηκε το κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. «Είναι μεγάλες οι ζημιές και η καταστροφή τεράστια», είπε η ιδιοκτήτριά του στην κάμερα της ΕΡΤ. «Ακουσα την έκρηξη, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τέτοια η ένταση. Υπάρχει κάμερα, δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος. Υπάρχουν γραφεία και καταστήματα στην περιοχή».