| SOOC
Επικαιρότητα

Η στιγμή που ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέστη το ισχαιμικό επεισόδιο

Περιπέτεια υγείας για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που η Αττική αντιμετωπίζει ξανά τον εφιάλτη των πυρκαγιών. Νοσηλεύεται στο «Αγία Ολγα», αφού υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική. Τι είπε στον υπασπιστή του την ώρα που ένιωσε την αδιαθεσία
Protagon Team

Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» διακομίστηκε εσπευσμένα το μεσημέρι της Δευτέρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων –του τοποθετήθηκαν επιτυχώς δύο στεντ, όπως ανέφερε η ΕΡΤ1. Ο υφυπουργός θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ο υφυπουργός είχε υποστεί και στο παρελθόν έμφραγμα.

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν για τον κ. Χαρδαλιά γεμάτες ένταση και πίεση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ο εφιάλτης των οποίων επέστρεψε τη Δευτέρα στην Αττική με τις πυρκαγιές στην Κερατέα και στα Βίλια. Μάλιστα ο 52χρονος υφυπουργός υπέστη το επεισόδιο την ώρα που συντόνιζε την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κερατέα.

«Δεν αισθάνομαι καλά», φέρεται να είπε ξαφνικά στον υπασπιστή του ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ βρισκόταν το μεσημέρι στο Συντονιστικό για τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα. Ο υπασπιστής του αμέσως τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», στο οποίο ο κ. Χαρδαλιάς είχε πάει και πριν τρία χρόνια, οπότε είχε ξαναπάθει ισχαιμικό επεισόδιο, και γνωρίζουν το ιστορικό του.

Την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων ανέλαβε άμεσα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Χαρδαλιά, ενώ όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του υφυπουργού παρών στο «Αγία Ολγα» ήταν ο αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Εύχομαι και δημοσίως στον Νίκο περαστικά όπως και όλοι μας εδώ στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο ότι θα νικήσει και σε αυτή τη μάχη», είπε από την πλευρά του ο προϊστάμενός του, υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων (Αγία Ολγα) ανέφερε:

Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς .

Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς.

Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση.