Από τα Τίρανα στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Δερβιτσάνη Μητσοτάκης και Ράμα | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία – Μαζί του ο Πύρρος Δήμας

Στη Δερβιτσάνη αναμένεται να τον υποδεχθεί ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα. Αλγεινή εντύπωση από τις προκλήσεις του αλβανού προέδρου μία μέρα πριν την επίσκεψη
Protagon Team

Τα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει στις 7 Δεκεμβρίου, σε μία ιστορική επίσκεψη, καθώς είναι ο πρώτος πρωθυπουργός  που θα βρεθεί στο πλευρό των ομογενών μας μετά από 32 χρόνια (το 1991 είχε επισκεφθεί τη Δερβιτσάνη ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης).

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στις περιοχές όπου διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας, είχε ματαιωθεί καθώς λόγω καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου που θα τον  μετέφερε .

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί με ελικόπτερο Σινούκ από την Κέρκυρα στη Χειμάρρα. Εκεί θα τον συνοδεύσει ο Πύρρος Δήμας, γέννημα θρέμμα της περιοχής, πριν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα στην άρση βαρών. Μαζί θα επισκεφθούν τους μικρούς μαθητές στο εκπαιδευτήριο «Ομηρος» και ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει κατοίκους της Χειμάρρας και θα πραγματοποιήσει ομιλία μπροστά από τα γραφεία της μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια».

Επόμενοι σταθμοί του πρωθυπουργικού ταξιδιού, η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη, όπου θα τον υποδεχθεί ο αλβανός ομόλογός του, Εντι Ράμα.

Αλγεινή εντύπωση πάντως, προκάλεσε η ενέργεια (και timing αυτης) του αλβανού προέδρου την Τετάρτη, να κατεβάσει, σύμφωνα με παράγοντες της ομογένειας, την ελληνική σημαία έξω από το δημαρχείο Φοινικαίων.