199
Από τα Τίρανα στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Δερβιτσάνη Μητσοτάκης και Ράμα | INTIMEnews

Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία – Μαζί του ο Πύρρος Δήμας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 09:26
Από τα Τίρανα στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Δερβιτσάνη Μητσοτάκης και Ράμα
|INTIMEnews

Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία – Μαζί του ο Πύρρος Δήμας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 09:26

Τα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει στις 7 Δεκεμβρίου, σε μία ιστορική επίσκεψη, καθώς είναι ο πρώτος πρωθυπουργός  που θα βρεθεί στο πλευρό των ομογενών μας μετά από 32 χρόνια (το 1991 είχε επισκεφθεί τη Δερβιτσάνη ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης).

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στις περιοχές όπου διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας, είχε ματαιωθεί καθώς λόγω καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου που θα τον  μετέφερε .

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί με ελικόπτερο Σινούκ από την Κέρκυρα στη Χειμάρρα. Εκεί θα τον συνοδεύσει ο Πύρρος Δήμας, γέννημα θρέμμα της περιοχής, πριν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα στην άρση βαρών. Μαζί θα επισκεφθούν τους μικρούς μαθητές στο εκπαιδευτήριο «Ομηρος» και ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει κατοίκους της Χειμάρρας και θα πραγματοποιήσει ομιλία μπροστά από τα γραφεία της μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια».

Επόμενοι σταθμοί του πρωθυπουργικού ταξιδιού, η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη, όπου θα τον υποδεχθεί ο αλβανός ομόλογός του, Εντι Ράμα.

Αλγεινή εντύπωση πάντως, προκάλεσε η ενέργεια (και timing αυτης) του αλβανού προέδρου την Τετάρτη, να κατεβάσει, σύμφωνα με παράγοντες της ομογένειας, την ελληνική σημαία έξω από το δημαρχείο Φοινικαίων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...