Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #98

Η γκρίνια για τη φιλανθρωπία της Σακελλαροπούλου - και ένα σύνθημα στον τοίχο / Το κουράγιο της Ολγας / Κεφαλογιάννη Ο Παππάς... χλευάζει τα δύο κιβώτια με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
Protagon Team

Η γκρίνια για τη φιλανθρωπία της Σακελλαροπούλου - και ένα σύνθημα στον τοίχο

Για την όμορφη πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να διανείμει συσσίτια στο πλαίσιο της «Άλλης κουζίνας» την παραμονή των Χριστουγέννων (εδώ), γράφτηκαν πολλά.

 

Κάποιοι αναγνώρισαν το καλό παράδειγμα της Προέδρου (εδώ) —ιδίως σε σύγκριση με τον προκάτοχό της που περνούσε τις μέρες του καβαλώντας τεθωρακισμένα και στέλνοντας τα γνωστά «αυστηρά μηνύματα στην Άγκυρα». Αλλοι, όμως, έχοντας υποκύψει στην ακαταμάχητη και διαχρονική γοητεία της αριστερομουρμούρας, βρήκαν να γκρινιάξουν που η κυρία Σακελλαροπούλου δεν έχει κάνει κάτι για την εξάλειψη της φτώχειας —εν ολίγοις την κατηγόρησαν για πόζα φιλανθρωπίας, απαίτησαν του χρόνου να μην υπάρχουν φτωχοί στην Αθήνα και άλλα τέτοια φαντασιακά.

 

Είναι απίστευτη η εμμονή κάποιων να βρουν τρωτά στην επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου, ακόμα και για μια φιλανθρωπική της δράση. Αλλά η πλάκα είναι ότι σε αυτές τις επίσημες φωτογραφίες, τις οποίες τις θεώρησαν σκηνοθετημένες, υπήρχε ένα «τρωτό» σημείο.

Διότι όπως και να το κάνουμε, όταν η πρώτη πολίτης της χώρας φωτογραφίζεται μπροστά από έναν τοίχο που γράφει «Airbnb tourists fuck off – Refugees welcome» —και αυτές οι εικόνες διανέμονται από το γραφείο της— αυτό λέει κάτι. Το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με το σύνθημα είναι άλλη ιστορία.

Το «κουράγιο» της Ολγας Κεφαλογιάννη

Μέσα από όλες τις χριστουγεννιάτικες πόζες, ξεχωρίζει αυτή της Ολγας Κεφαλογιάννη, βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ.

 

Η οποία ανήρτησε στο Instagram μια χαρούμενη φωτογραφία της με τη σκυλίτσα ονόματι Σούστα και μας ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, αλλά είπε και ένα αμφίσημο: «Θέλει κουράγιο να γελάς».

 

Ο Παππάς... χλευάζει τα δύο κιβώτια με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μια που πιάσαμε την Ολγα Κεφαλογιάννη, να πούμε ότι το πρωί εμφανίστηκε στο Mega, χωρίς το σκυλί της και όχι και τόσο χαμογελαστή —σοβαρή όσο το απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών.

 

«Μετά από μία δύσκολη για όλους μας χρονιά, μέσα στην οποία είδαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να νοσούν και να καταλήγουν, είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την επιστροφή σε μία καινούρια κανονικότητα», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ.

 

Ωστόσο εδώ το ενδιαφέρον είχε ο έτερος του πάνελ, ο Νίκος Παππάς, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσε το σύνθημα στο συριζαίικο σύστημα να αρχίσει να χλευάζει την άφιξη των εμβολίων στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για μόλις δύο κιβώτια.

 

«Ξεκινήσαν να λένε πως θα γίνονται 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα, πήγαμε στο 1  εκατομμύριο, μετά στις 300 χιλιάδες και τώρα έφτασαν στην Ελλάδα μόλις εννέα χιλιάδες. Όλο αυτό που είδε ο κόσμος, αφορά την άφιξη δύο κιβωτίων με εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, επιλέγοντας να αγνοήσει ότι τα ίδια κιβώτια έφτασαν και σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία και ότι κανείς δεν είπε ότι θα έφταναν όλα τα εμβόλια μονομιάς.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς ήξερε τι έκανε: έδωσε «γραμμή» στα αριστερά social media να αρχίσουν να υποβαθμίζουν την άφιξη των εμβολίων — άλλωστε μετά για το θέμα επιλήφθηκε και η «ειδική» Ελενα Ακρίτα.