Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεξιοτέχνης του οριγκάμι: Αφησε ένα χάρτινο μαύρο κοράκι στο βήμα της Βουλής
Σε γενικές γραμμές η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό έχει κινηθεί έως τώρα σε ήρεμα νερά –μόνο ο Παύλος Γερουλάνος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνει τον τόνο μιας μαχητικής, ευφάνταστης ή ακόμα και στα όρια του αστικού vulgaire, αντιπολίτευσης, κερδίζοντας πόντους για το κόμμα του σε μια πολύβουη και χαοτική Ολομέλεια όπου μετρά κανείς τις περισσότερες από ποτέ Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
Υπό αυτή την έννοια, ότι μέσα σε αυτό το χάος των ομιλιών θα ήθελε και αυτή κάπως να ξεχωρίσει, και ελλείψει άλλων πολιτικών επιχειρημάτων η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να επιδείξει τις δεξιότητές της στην τέχνη του οριγκάμι και παρουσίασε από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, το βράδυ της Πέμπτης, ένα χάρτινο κοράκι. Μάλιστα το άφησε μπροστά της και το καμάρωσε.
«Αυτό εδώ είναι ένα κοράκι. Δεν βλέπετε μακριά κ. Σκρέκα, αυτό να το κοιτάξετε. Φανταζόμουν ότι δεν θα βλέπετε κοντά. Το κοράκι είναι το σήμα, η μασκότ κατά των πλειστηριασμών. Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παίρνουν το σπίτι των απλών ανθρώπων», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Κώστα Σκρέκα.
Για το κλείσιμο της τοποθέτησης της είπε «θα το αφήσω εδώ αυτό το όμορφο κοράκι. Και θα το καταθέσω και στα πρακτικά, θα το σκεφτώ»…
Ο Αδωνις Γεωργιάδης πιστεύει ότι μετά από 100 χρόνια η Ευγενία Μανωλίδου θα είναι πιο διάσημη και εκείνος θα είναι γνωστός ως σύζυγός της
Σαν να μην έβγαινε αρκετά στην τηλεόραση ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, είπε να δώσει και μια πιο lifestyle συνέντευξη, στη μεταμεσονύχτια εκπομπή «Καλύτερα αργά» του Action24, έχοντας απέναντί του την εξαιρετική Αθηναΐδα Νέγκα.
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για πολλά, άλλωστε το γυαλί τον λατρεύει και ο ίδιος περηφανεύτηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι έχει τις περισσότερες ώρες στην τηλεόραση από κάθε άλλον πολιτικό στον πλανήτη (ξεκίνησε από τις τηλεπωλήσεις, μην το ξεχνάμε).
Παραδέχτηκε πως «η εξουσία είναι πολύ εθιστική» αλλά όπως είπε τον βοήθησε ότι έχει διαβάσει αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.
Μίλησε και για τη μαμά του.
«Είχα την καλύτερη μητέρα του κόσμου. Ήταν ένας πάρα πολύ δίκαιος άνθρωπος, πολύ εργατικός, μας έδωσε πάρα πολύ καλές αρχές και με στήριξε στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Μου λείπει πάρα πολύ, αφόρητα. Την έχω χάσει από τις 9 Δεκεμβρίου του 1993. Δηλαδή 31 χρόνια. Και είμαι 52. Στο λόγο της ανδρικής μου τιμής, δεν έχει υπάρξει ένα ολόκληρο 24ωρο που να μην την έχω σκεφτεί μία φορά.
»Η μάνα είναι παντελώς αναντικατάστατη. Εγώ είμαι πιο πολύ συνέχεια του πατέρα μου, αλλά σκέφτομαι συχνότερα τη μάνα μου. Την αγαπούσα πάρα πολύ. Αν μου έλεγες τώρα να τη δω, να πιούμε έναν καφέ και δίνεις το υπουργείο, αυτοκίνητα, σπίτια… Θα έλεγα “ναι”. Μόνο τα παιδιά μου δεν θα έδινα. Όλα τα άλλα θα τα έδινα κατευθείαν. Θέλω να σκέφτομαι ότι θα ήταν περήφανη. Πιστεύω ότι με βλέπει. Πάντα στις δύσκολες στιγμές μου, και στη Βουλή και αλλού, πριν μπω σε μια μάχη λέω, “μανούλα μου, δώσε μου το κουράγιο να μην κάνω κανένα φρικτό λάθος”».
Οσο για τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου…
«Στα της πολιτικής, η Ευγενία έχει επιλέξει να μην εμπλέκεται. Στο υπουργείο δεν έχει έρθει σχεδόν ποτέ. Δεν της αρέσει η πολιτική. Αν της έλεγα αύριο ότι θα αποσυρθώ από την πολιτική, θα πετάξει από την χαρά της», είπε.
Ενώ νωρίτερα είχε πει το εξής: «Με την Ευγενία μάς ενώνει η οικογένεια μας, που είναι πολύ όμορφη και είμαστε πολύ χαρούμενοι και η αγάπη μας για τα ίδια πράγματα. Ο γάμος είναι ένα δύσκολο πράγμα γιατί είναι μία πολύ μακροχρόνια δέσμευση. Αν τα καταφέρεις, και δια βίου… Δεν μπορείς αυτό να το κάνεις με έναν άνθρωπο που δεν ταιριάζεις στα βασικά, γιατί όσο ερωτευμένος και να είσαι στην αρχή, στη διάρκεια του χρόνου αυτό θα φθίνει. Άρα, αν δεν ταιριάζεις στα βασικά, θα χαιρετίσεις. Με την Ευγενία ταιριάζουμε σε αυτά που μας αρέσουν.
»Δηλαδή, αυτό που κάνει τώρα με την Ελληνική Αγωγή, τη θαυμάζω. Το ότι η Ευγενία κατάφερε να κάνει μία σχολή από την Ελλάδα, να έχει συνεργασία με το Κέιμπριτζ, την Οξφόρδη, το Τελ Αβίβ… Να την καλούν σε συνέδρια οι Κινέζοι. Να γράφει άρθρα στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά και να τα παρουσιάζει. Να έρχονται καθηγητές του Κέιμπριτζ στην Ελληνική Αγωγή… Αυτό μου ξυπνάει τον θαυμασμό. Μετά από 100 – 150 χρόνια η Ευγενία θα είναι πιο διάσημη από μένα και εγώ θα είμαι γνωστός ως σύζυγος της κυρίας Μανωλίδου. Θα έχει πετύχει τον σκοπό της που είναι φανταστικός», είπε, σε μια αποστροφή του λόγου του, προφητεύοντας δηλαδή ότι εν έτει 2170 μ.Χ. θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους μνημονεύουν ως ζευγάρι!