Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #672

Κι όμως, ο Λιάγκας το είχε ξανακάνει - και είχε ξαναζητήσει συγγνώμη, όπως και τώρα / Ο Παπανώτας λέει ότι «ο Κασσελάκης κάνει ανοησίες» και ότι θα ψηφίσει Ανδρουλάκη για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Protagon Team

Κι όμως, ο Λιάγκας το είχε ξανακάνει - και είχε ξαναζητήσει συγγνώμη, όπως και τώρα

Τυπικά, η ιστορία με την οποία θα ασχοληθούμε δεν εμπίπτει στην κατηγορία της πολιτικής ελαφρότητας –ασχέτως αν ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης ιστορίας το απολαμβάνει να έχει πολιτικό ρόλο (ας μην ξεχνάμε πως μέσα από την καθημερινή εκπομπή του κατασκεύασε τον μύθο του Στέφανου Κασσελάκη) και είχε υπάρξει υποψήφιος βουλευτής Λαρίσης, το 2007, με το ΠΑΣΟΚ (και για λίγες ψήφους δεν τίμησε με την παρουσία του την Εθνική Αντιπροσωπεία). Εμπίπτει όμως η ιστορία στην κατηγορία της φαιδρότητας.

 

Πρωταγωνιστής ο Γιώργος Λιάγκας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος παρουσιαστής της εκπομπής «Το πρωινό» στον ΑΝΤ1, η οποία πέρυσι υπήρξε η τηλεοπτική πλατφόρμα για την ακατάσχετη διαφήμιση του κ. Κασσελάκη, ενώ σταθερά φιλοξενεί πολιτικούς που θέλουν να προσεγγίσουν το κοινό της (τον Ιούνιο του 2023 είχε δώσει συνέντευξη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης).

 

Ο κ. Λιάγκας, λοιπόν, είχε την καταπληκτική ιδέα να παρουσιάσει στην εκπομπή του, την Πέμπτη, την είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, περιγράφοντας το πόσο ακριβό και πολυτελές είναι το σπίτι στη Γλυφάδα, στο οποίο διέμενε και βρέθηκε νεκρός ο άτυχος αθλητής. Ούτε αίτια θανάτου του Μπάλντοκ, ούτε μια αναδρομή στην καριέρα του, ούτε ένα δάκρυ για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου –απλώς μια ξελιγωμένη περιγραφή της πολυτέλειας στην οποία ζούσε –«σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Ευρώπης», ανέφερε σε κάποιο σημείο ο κ. Λιάγκας.

 

Σε ένα άλλο σημείο της εκπομπής δε, για να τονιστεί μάλλον η δημοσιογραφική δουλειά που έριξε το επιτελείο του κ. Λιάγκα, υπήρξε και σχετική τεκμηρίωση με την εικόνα του ποδοσφαιριστή και τα στοιχεία για το σπίτι.

 

Τέλος πάντων, επειδή υπάρχει και ένα όριο στην τηλεοπτική τυμβωρυχία και στη φαιδρότητα –ακόμα και όταν βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον τους, στις σαχλές εκπομπές της πρωινής ζώνης– τον κ. Λιάγκα τον αποδοκίμασαν οι πάντες, ενώ έγινε και σύνθημα στα γήπεδα.

 

Ετσι, το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή του και αφού παρουσιάστηκε και το θέμα της νίκης της Εθνικής Ελλάδας στο «Γουέμπλεϊ», είπε δυο λόγια απολογούμενος, μιλώντας για… «λάθος» και για «δικαιολογίες» που θα μπορούσε να επικαλεστεί (ποιες άραγε;).

 

«Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δεν θα πω καμία, το λάθος που έκανα, το παίρνω πάνω μου, ξεπερνά κάθε δικαιολογία. Χθες έκανα λάθος και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και, παρακαλώ, να αφήσετε έξω από κάθε δικαιολογημένη αντίδραση τους συνεργάτες και το περιβάλλον μου» είπε αρχικά ο παρουσιαστής του ANT1, για να συνεχίσει κάνοντας λόγο για «μια απόλυτα λανθασμένη δημοσιογραφική επιλογή. Το ρεπορτάζ σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να μεταφερθεί σε στοιχεία, όχι ότι ήταν κακά, για το διαμέρισμα και πώς ήταν».

 

«Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Οταν πριν από 2-3 εβδομάδες είχε καεί το σπίτι μου και είδα ρεπορτάζ, είπα δεν μπορεί ένα δράμα να γίνει lifestyle ρεπορτάζ. Σας έψεξα τότε και έπεσα στην ίδια και μεγαλύτερη παγίδα γιατί δεν μιλάμε για ένα σπίτι που κάηκε και αποκαθίσταται, αλλά για μια ανθρώπινη ζωή» πρόσθεσε. «Λάθος μεγάλο, περιττό όλο το χθεσινό και είμαι συντετριμμένος που χωρίς πρόθεση, άθελα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο, αμαυρώσαμε μια ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Ευτυχώς που η Εθνική μας συγκίνησε χθες και οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέτισαν φόρο τιμής για τον άδικο χαμό του Μπάλντοκ» πρόσθεσε, για να καταλήξει:

 

«Συγγνώμη, λοιπόν, από όλους όσοι στενοχώρησα, θύμωσα, βάλτε ό,τι λέξη θέλετε εσείς μπροστά».

 

Η απορία τώρα είναι αν μετά από όλα αυτά θα υπάρξουν πολιτικοί που θα ξαναπάνε στην εκπομπή του, προς άγραν ψήφων και τηλεθεατών, οι οποίοι, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας είναι και πολλοί και επικροτούν καθώς φαίνεται το προϊόν και τα «ρεπορτάζ» του κ. Λιάγκα.

 

Διότι και πριν από πέντε χρόνια, ο ίδιος κ. Λιάγκας ήταν αυτός που γελούσε και διακωμωδούσε on air (από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ τότε ως παρουσιαστής της εκπομπής «Μεσημέρι») εκείνη τη φρικτή επίθεση με σπέρμα εναντίον μιας φοιτήτριας του ΑΠΘ.

 

Και τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις –μάλιστα η εκ των συμπαρουσιαστριών του κ. Λιάγκα, Κατερίνα Καγκάκη, η οποία επίσης χασκογελούσε με αυτό που είχε συμβεί στην άτυχη φοιτήτρια, είχε απομακρυνθεί από τη θέση που κατείχε παράλληλα σε οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (ήταν και δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του τότε δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη).

 

Την επομένη και μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Λιάγκας είχε πει πάλι ότι είχε κάνει λάθος. «Εμείς εδώ ως εκπομπή κάναμε ένα λάθος χθες. Το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετωπίσαμε σαν να ήμασταν σε ένα καφενείο σε μια παρέα, γιατί έχει και μία αστεία διάσταση», είχε δικαιολογηθεί, ανακαλύπτοντας παράλληλα «αστεία διάσταση» στο εμετικό αυτό συμβάν.

 

Το δις εξαμαρτείν…

 

ΥΓ. Διαβάστε κι αυτό: Δρ. Λιάγκας

Ο Παπανώτας λέει ότι «ο Κασσελάκης κάνει ανοησίες» και ότι θα ψηφίσει Ανδρουλάκη για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

 

Μια που πιάσαμε τον κόσμο της πρωινής ζώνης της ελληνικής TV –και θυμηθήκαμε και εκείνη την εμετική εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ, το 2019, με την επίθεση με σπέρμα εις βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ, που είχε φανεί πολύ διασκεδαστικό συμβάν στην τηλεοπτική παρέα– να πούμε ότι ο Δημήτρης Παπανώτας, μέλος του πάνελ εκείνης της επίμαχης εκπομπής «Μεσημέρι», ο οποίος έπειτα ανένηψε και έφτασε να διεκδικεί να γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στην τηλεόραση την Παρασκευή για να καταθέσει την άποψή του για τις πολιτικές εξελίξεις.

 

Ο κ. Παπανώτας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» του Mega και έκανε λόγο για «στενάχωρη κατάσταση» στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Είναι να απορείς πώς έχει φτάσει μέχρι εκεί το πράγμα και φοβάμαι ότι πάει για διάλυση, τουλάχιστον για διάσπαση, που σημαίνει ότι χάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το βλέπω στο άμεσο μέλλον», απεφάνθη, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τον είχε κόψει από το ευρωψηφοδέλτιο μολονότι είχε προκριθεί στην εσωκομματική διαδικασία, είπε: «Ο Στέφανος κάνει ανοησίες και απορώ, γιατί έφτασε να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα έπρεπε να έχει μια ομάδα κοντά του που να τον συγκρατούν από το να κάνει ανοησίες».

 

Επίσης ο κ. Παπανώτας γνωστοποίησε ότι όπως έκανε την περασμένη Κυριακή, θα ψηφίσει και στον β’ γύρο των εκλογών για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

 

«Θα ψηφίσω και πάλι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και θα ψηφίσω τον κ. Ανδρουλάκη. Είδα ότι είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός», έκρινε…