Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #656

Ο Μάριος Σαλμάς λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη πως δεν θέλει να γίνει υπουργός στην κυβέρνησή του / Η Μπακογιάννη λέει ότι ξέρει με ποιον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «θα κάνει πάρτι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Protagon Team

Ο Μάριος Σαλμάς λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη πως δεν θέλει να γίνει υπουργός στην κυβέρνησή του

Τον θυμάστε τον Μάριο Σαλμά, έτσι δεν είναι; Τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, από τον θρυλικό Καρβασαρά, που ως εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά είχε φτάσει να διατελέσει και αν. υπουργός Υγείας το 2012-13 και τώρα διαμαρτύρεται γενικώς και ειδικώς για τα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 

Αυτός ο πολιτικός νους, λοιπόν, επέστρεψε στον αφρό της δημόσιας σφαίρας με αφορμή την ήδη πολυσυζητημένη ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια».

 

Τελευταία φορά ο κ. Σαλμάς είχε κάνει αισθητή την παρουσία του τον περασμένο Ιούνιο, την επομένη των ευρωεκλογών, όταν είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει «δυσμενές» το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ και είχε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση σύγκληση της ΚΟ (βλέπε σχετική Βαβέλ εδώ).

 

Αλλά τώρα αποφάσισε να αναβαθμίσει τον ρόλο του, με αφορμή και την πρωτοβουλία των «11» που κατά την άποψή του αποτελεί «θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας». Ετσι το είπε στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης στο Open στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος».

 

Είπε και πολλά άλλα αντικυβερνητικά, ότι «εδώ πρέπει να υποστηρίξουμε τα θέματα των πολιτών» –που ερμηνεύεται ότι η κυβέρνηση δεν τα υποστηρίζει και τόσο–  ή ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει κι άλλο επειδή ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης αύξησε τις τιμές εκατοντάδων φαρμάκων.

 

Αλλά εκεί όπου το πράγμα έφτασε σε νέα επίπεδα ήταν όταν ο κ. Σαλμάς αποκάλυψε ότι έχει ξεκαθαρίσει στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θέλει να είναι στην κυβέρνησή του!

 

«Εχω δηλώσει στον Πρωθυπουργό, τον Δεκέμβριο του 2022 στο γραφείο του, ότι δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υπουργός στην κυβέρνησή του. Για λόγους που ιστορικά θα τους εξηγήσω στο μέλλον», είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (της ΝΔ).

 

Ακόμα και να τον παρακαλάει, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός, να γίνει υπουργός, ο κ. Σαλμάς εκεί, όχι, του το έχει ξεκαθαρίσει.

 

Την πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης να μη θέλει να κάνει υπουργό τον κ. Σαλμά δεν τη συζητάμε.

 

Το επόμενο που θα ακούσουμε είναι ότι κάποιος από τους «11» πήγε και βρήκε τη Μόνικα Μπελούτσι και της είπε ότι «δεν με ενδιαφέρει να κοιμηθώ μαζί σου, για λόγους που ιστορικά θα τους εξηγήσω στο μέλλον»…

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

Η Μπακογιάννη λέει ότι ξέρει με ποιον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «θα κάνει πάρτι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενα άλλο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που είχε να πει κάτι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων και αδελφή του Πρωθυπουργού.

 

Η κυρία Μπακογιάννη βγήκε στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα», και κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις και τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

 

Οπως αναμενόταν δεν εκδήλωσε την προτίμηση της σε κάποιον υποψήφιο. Στη συνέχεια, όμως, δήλωσε σιβυλλικά:

 

«Ξέρω, όμως, έναν υποψήφιο που ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι εάν εκλεγεί».

 

Η κυρία Μπακογιάννη δεν θέλησε να αποκαλύψει τι εννοεί.

 

Αλλά πλέον υπάρχει ένα θέμα: ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει «πάρτι» επειδή ο/η επόμενος/η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ικανός να τον αντιμετωπίσει ή επειδή πολιτικά θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία της ΝΔ;

 

Η κυρία Μπακογιάννη υπενθύμισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με το οποίο η ΝΔ έχει συνεργαστεί, σημείωσε ότι έχουν συγκυβερνήσει και δήλωσε βέβαιη ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στους δύο.

 

[απολαύστε υπεύθυνα]