Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #655

Η Ολγα Κεφαλογιάννη δίνει 18.000 ευρώ για να αγοραστούν δύο χαλιά της Μοιραράκη για το γραφείο της / Η Νάντια Γιαννακοπούλου περιγράφει τον Ανδρουλάκη ως «αποτυχημένο» / Ο Γκλέτσος λέει πως «αν ήμουν εκεί όταν ο Κασσελάκης μίλησε για κουκούλες, δεν θα την έβγαζε καθαρή»
Protagon Team

Η Ολγα Κεφαλογιάννη δίνει 18.000 ευρώ για να αγοραστούν δύο χαλιά της Μοιραράκη για το γραφείο της

Ο καθένας με τις… ανάγκες του. Πριν από κάτι μήνες, όταν ήταν ακόμη μέλος της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης έδινε 6.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση για «προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών» για τη διακόσμηση του γραφείου του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. (Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια)

 

Τώρα, είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία δίνει κρατικά χρήματα, όχι περισσότερα από 18.000 ευρώ, για να αγοραστούν δύο χαλιά για το γραφείο της στο υπουργείο Τουρισμού.

 

Κατ’ αρχάς να αναγνωρίσουμε την προνοητικότητα της υπουργού και βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ: έρχεται χειμώνας και τα δύο χαλιά θα προσφέρουν την απαραίτητη θαλπωρή στο γραφείο της (λογικά δεν είχε πέρυσι ή χάλασαν στο καθαριστήριο).

 

Κατά δεύτερον να σημειώσουμε και το γούστο της: η κυρία Κεφαλογιάννη αγοράζει χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη, ναι τη γνωστή Μοιραράκη με τα «μπορντοροδοκόκκινα» χαλιά που πουλάει σε αυτές τις αμφιβόλου αισθητικής διαφημίσεις στην τηλεόραση.

 

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, η υπουργός Τουρισμού, αγόρασε με απευθείας ανάθεση, δύο περσικά χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη για το υπουργικό της γραφείο, έναντι 17.980 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (ούτε 18.000 ευρώ δηλαδή).

 

Στο σχετικό έγγραφο (δείτε εδώ την ανάρτηση στη Διαύγεια) υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού:

 

1. Ενα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².

 

2. Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

 

Διάφοροι κακεντρεχείς, βέβαια, έσπευσαν να χλευάσουν στα social media την κυρία Κεφαλογιάννη περιγράφοντάς την ως σπάταλη, ως μια πολιτικό που δεν έχει πρόβλημα να δαπανά 18.000 ευρώ από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων για να διακοσμεί το γραφείο της με ακριβά χαλιά.

 

Ομως ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, έσπευσε από την πλευρά του και μέσω Twitter να υπερασπιστεί το εν λόγω έξοδο, χαρακτηρίζοντας «κατινιές» τα σχόλια κατά της κυρίας Κεφαλογιάννη και επιχειρηματολογώντας ότι «η υπουργός Τουρισμού πρέπει να έχει όμορφο γραφείο, συναντά ξένους πελάτες μας και φέρνει πελάτες στη χώρα. Η δουλειά της είναι αυτή και όχι να είναι σε αχούρι».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου περιγράφει τον Ανδρουλάκη ως «αποτυχημένο»

Είχαμε να το λέμε ότι η προεκλογική μάχη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπέφερε από πολύ πολιτικό πολιτισμό, ή και νύστα, ήρθε όμως η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και υποψήφια αρχηγός και μας διέψευσε: την Τετάρτη περιέγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη ως «αποτυχημένο».

 

Σε τηλεοπτική της παρουσία, νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γιαννακοπούλου, η οποία το βράδυ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, είχε θέσει πρώτη θέμα ηγεσίας μετά το 12,79% και την τρίτη θέση του κόμματος, μίλησε αρχικά γα το debate της 24ης Σεπτεμβρίου: είπε ότι επιθυμεί το debate μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών να διεξαχθεί «όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα και με ανοιχτό διάλογο, μακριά από τους ξύλινους λόγους και τους παράλληλους μονολόγους του παρελθόντος». Και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο debate πρέπει να πάμε και οι έξι επί ίσοις όροις με δυνατότητα παρεμβάσεων, χωρίς να “σημαδεύονται” μόνο τρία άτομα».

 

Αλλά μετά περιέλαβε τον κ. Ανδρουλάκη: τον κατηγόρησε ότι «τοξικοποιεί (sic) το κλίμα όταν μιλάει για βαρόνους και πασαρέλες των συνυποψηφίων. Αν ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αισθάνεται βασιλιάς, τότε λογικό να φαντασιώνεται για βαρόνους που θέλουν να τον ρίξουν. Εγώ τουλάχιστον δεν νιώθω έτσι», είπε.

 

Οσο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τον κ. Ανδρουλάκη, η ίδια είπε: «Το βασικότερο όλων είναι πως όλοι μας αξιολογούμαστε. Όταν το βράδυ των εκλογών έρχεσαι και λες ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα και ότι η τρίτη θέση είναι ήττα, τότε προφανώς πρόκειται για πολιτική αποτυχία. Όπως αποτυχημένο είναι και το μοντέλο ηγεσίας του κ. Ανδρουλάκη. Πόσες φορές συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό μας Συμβούλιο; Ποιος πήρε την απόφαση για αλλαγή στάσης στην επιστολική ψήφο και στα μη κρατικά πανεπιστήμια; Ειδικά για το δεύτερο, άλλαξε άποψη τέσσερις φορές».

 

Οχι ότι έχει άδικο η κυρία Γιαννακοπούλου στα όσα λέει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ή για τον συγκεντρωτισμό του απερχόμενου προέδρου, αλλά φαίνεται ότι έχει διάθεση να το τραβήξει το «αντι-Ανδρουλάκης» και όπου της βγει. Διότι ξέρει ότι αν ο κ. Ανδρουλάκης –που έφτασε το ΠΑΣΟΚ ως το 12,79% (από 7,72% το 2019)– επανεκλεγεί τελικά πρόεδρος, η ίδια δύσκολα θα έχει θέση στο κόμμα…

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

Ο Γκλέτσος λέει πως «αν ήμουν εκεί όταν ο Κασσελάκης μίλησε για κουκούλες, δεν θα την έβγαζε καθαρή»

Ο Απόστολος Γκλέτσος, ηθοποιός, πρώην δήμαρχος Στυλίδας και κατά δήλωσή του υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνει να βρίσκεται στον αφρό της πολιτικής επικαιρότητας εμφανιζόμενος μάλιστα ως ένα είδος συνείδησης της παράταξης –δείγμα και αυτό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κατ’ επίφασην κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Αυτή τη φορά ο κ. Γκλέτσος μίλησε στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, στην εκπομπή «Πρώτη Λέξη» του ιστοτόπου protothema.gr και εξήγησε την αλλαγή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Είπε λοιπόν ότι «γούσταρε» στην αρχή τον κ. Κασσελάκη, αλλά με κάποιες επιφυλάξεις, ότι έπρεπε να εκπαιδευτεί, αλλά δεν θέλει να μάθει.

 

«Δεν μπορεί να γυρίζεις στα κανάλια και να κάνεις επίδειξη προσωπικού πλούτου και ευτυχίας», είπε ο κ. Γκλέτσος για τον καθαιρεθέντα πλέον πρόεδρο και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με την πολιτική, παίζει μπάσκετ με τα πόδια». 

 

Αποκάλυψε δε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε για εκείνον το ποτήρι ήταν η αναφορά του κ. Κασσελάκη σε «κουκουλοφόρους» που ψήφισαν στην Κεντρική Επιτροπή την καθαίρεσή του από την προεδρία.

 

«Αν ήμουν εκεί όταν μίλησε για κουκούλες δεν θα την έβγαζε καθαρή», είπε ο κ. Γκλέτσος και εξήγησε ότι θα πήγαινε αμέσως στην αστυνομία, ζητώντας να γίνουν τα δέοντα και να κατηγορηθεί για συκοφαντία και εξύβριση.

 

«Να με πει εμένα ο Κασσελάκης κουκουλοφόρο; Εκεί υπήρχαν άνθρωποι που έχουν φάει ξύλο και θα μου πει εμένα ο άνθρωπος που ήταν ο πατέρας του από κάτω και ενορχήστρωνε και χρωστάει 11 εκατ. στην εφορία, θα μας έλεγε κουκουλοφόρους; Τι λέτε ρε παιδιά; Πού τα βρήκατε αυτά γραμμένα;»