Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #637

Οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν τον «λάθος» Φράγκο και αυτήν που είδαν πάνω πάνω στο ψηφοδέλτιο / Ο Μάριος Σαλμάς ζήτησε από τον Μητσοτάκη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ για το «δυσμενές» αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Protagon Team

Οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν τον «λάθος» Φράγκο και αυτήν που είδαν πάνω πάνω στο ψηφοδέλτιο

Για όσους εντυπωσιάστηκαν από την άνοδο της Ελληνικής Λύσης στις ευρωεκλογές —τέταρτο κόμμα πανελλαδικά και δεύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, που τα σηκώνει κάτι τέτοια— υπάρχουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξηγούν κάποια πράγματα. Και αυτά έχουν να κάνουν με το ποιους επέλεξαν οι ψηφοφόροι του κόμματος για να στείλουν στην Ευρωβουλή.

 

Πρώτος σε σταυρούς, με τεράστια διαφορά, ήταν ο υποψήφιος που στο ψηφοδέλτιο αναφερόταν ως Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) του Ιωάννη. Πήρε 110.403 ψήφους. Μόνο που δεν ήταν ο γνωστός Φραγκούλης Φράγκος, ο εικονιζόμενος στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

 

Αναγκάστηκε ο ίδιος μάλιστα ο στρατηγός, με ανάρτησή του, να διευκρινίσει το λάθος. Εσπευσε να πει ότι δέχεται αναρίθμητα συγχαρητήρια για την «εκλογή» του, αλλά δεν ήταν ποτέ υποψήφιος και κατέδειξε εμμέσως πλην σαφώς μια σκοπιμότητα από την Ελληνική Λύση στην αναφορά του συγκεκριμένου υποψηφίου ως Φραγκούλη, εντός παρενθέσεως, ώστε να «τσιμπήσουν» οι ψηφοφόροι. Έκανε άλλωστε, λόγο για «παρωδία».

 

«Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic)», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.

 

Μπορεί λοιπόν να πει κανείς, ότι υπήρξαν ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης που ψήφισαν τον λάθος κ. Φράγκο.

 

Και περνάμε στη δεύτερη έδρα που έλαβε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος κατά τα άλλα δήλωσε και έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη θέση της Ελληνικής Λύσης στην Ευρωβουλή πήγε στην Αλεξανδράκη Γαλάτω του Βαΐτση. Η οποία είναι μια παντελώς άγνωστη συνταξιούχος κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, η οποία διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη.

 

Πώς κατάφερε αυτή η πολιτευτής του Εβρου να λάβει 51.318 σταυρούς πανελλαδικά; Μια εξήγηση είναι ότι, λόγω αλφαβητικής σειράς, ήταν πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης. Δεύτερη εξήγηση δεν έχει εντοπιστεί.

 

Για να ξέρουμε δηλαδή πώς ψηφίζει ο σοφός ελληνικός λαός. Και ποιοι θα παίρνουν τα 10.000 ευρώ τον μήνα της αποζημίωσης του ευρωβουλευτή

 

 

Ο Μάριος Σαλμάς ζήτησε από τον Μητσοτάκη σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ για το «δυσμενές» αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Τον θυμάστε τον Μάριο Σαλμά; Τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, από τον τιμημένο Καρβασαρά (Αμφιλοχία), που ως εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά είχε φτάσει να διατελέσει και αν. υπουργός Υγείας το 2012-13;

 

Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός έκανε το πρώτο βήμα για να βάλει τη ΝΔ σε εσωστρέφεια μετά τις ευρωεκλογές. Mιλάμε για ένα κόμμα που μετράει πλέον πέντε συνεχόμενες νίκες σε εθνικές κάλπες —αυτή της Κυριακής, η μεγαλύτερη σε εύρος στην ιστορία των ευρωεκλογών— αλλά ο κ. Σαλμάς, γιατρός στο επάγγελμα, φαίνεται πως πάσχει από μια αβάσταχτη τελειομανία και δεν αντέχει τόση επιτυχία, πρέπει να δείξει ότι κάτι δεν του αρέσει.

 

Έτσι, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε στο πανελλήνιο ότι τη Δευτέρα έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να αναλυθούν τα αίτια του «δυσμενούς», όπως το χαρακτηρίζει, αποτελέσματος.