Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #634

Τα «είπα, ξείπα» του Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα και τον Αλ Καπόνε / Ο Ανδρουλάκης πήγε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και είπε ότι δεν πίστευε ότι θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ
Protagon Team

Τα «είπα, ξείπα» του Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα και τον Αλ Καπόνε

Στο ημερήσιο δελτίο δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη να πούμε ότι το βράδυ της Τρίτης έδωσε μια συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Και συνέχισε το ίδιο μοτίβο αντιφάσεων και των «είπα, ξείπα».

 

Οι περισσότεροι τηλεθεατές στάθηκαν στον υπολανθάνοντα καβγά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Χατζηνικολάου όταν ο τελευταίος του ανέφερε τις προτάσεις για τη φορολογία:

 

«Ο φορολογικός συντελεστής για παράδειγμα στη Φλόριντα όπου είναι η εταιρεία σας με τα αστακοκάραβα, είναι 5,5%».

 

Ο κ. Κασσελάκης τον διέκοψε: «Δεν ισχύει αυτό, δεν ισχύει. Για να ξεκαθαρίσουμε…».

 

Ο δημοσιογράφος του ζήτησε να επιτρέψει να ολοκληρώσει την ερώτηση αλλά ο κ. Κασσελάκης δεν τον άφησε: «Μην το λέτε ως δεδομένο, γιατί αυτό διαστρεβλώνει την αλήθεια. Ότι έχω εταιρεία στη Φλόριντα με αστακοκάραβα. Αυτό δεν μπορείτε να το παρουσιάζετε ως κάτι το οποίο γνωρίζετε γιατί δεν ισχύει».

 

«Εσείς το είχατε πει», του ανταπάντησε ο κ. Χατζηνικολάου.

 

«Οτι έχω εγώ εταιρεία με αστακοκάραβα στη Φλόριντα; Όχι, δεν ισχύει, πάμε παρακάτω», είπε ο κ. Κασσελάκης. Ο οποίος τρεις μήνες πριν, στο ίδιο κανάλι, αλλά στον αγαπημένο του Γιώργο Λιάγκα, είχε πει ότι έχει αστακοκάραβα! Απλώς όχι στη Φλόριντα αλλά στη Μασαχουσέτη.

 

Αυτό το επεσήμανε και ο κ. Χατζηνικολάου σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η αντίφαση του κ. Κασσελάκη στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

 

Ο κ. Χατζηνικολάου τον ρώτησε, αν αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλ Καπόνε, αλλά ο κ. Κασσελάκης το διέψευσε.

 

«Παίξτε το βίντεο, άμα θέλετε. Ουδέποτε είπα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Αλ Καπόνε» είπε και διερωτήθηκε: «Είπα εγώ ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι Αλ Καπόνε; Όχι, δεν το είπα».

 

Ομως ο κ. Κασσελάκης, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα είχε πει για τον Πρωθυπουργό: «Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών».

 

Τώρα, τι σχέση έχει ο Αλ Καπόνε με τις φορολογικές δηλώσεις –η αλήθεια είναι ανάποδη: τον συνέλαβαν όχι για τους φόνους που είχε κάνει, αλλά για φοροδιαφυγή– μόνο κ. Κασσελάκης μπορεί να το εξηγήσει…

Ο Ανδρουλάκης πήγε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και είπε ότι δεν πίστευε ότι θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Περνάμε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να πούμε ότι όλο καταγγέλλει την «πολιτική του lifestyle», αλλά και αυτός δεν αντέχει μακριά της. Ετσι, το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάθισε στον καναπέ απέναντι στην Φαίη Σκορδά, ως καλεσμένος της εκπομπής «Fay’s Time» του ΣΚΑΪ.

 

Και αφού είπε τα γνωστά που λέει τελευταία, για τον γιο του που του βγήκε Ολυμπιακός, αφού απάντησε στις επιθέσεις του κ. Κασσελάκη στο πρόσωπό του (διαβάστε εδώ) και αφού παραδέχτηκε και ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (κάποιοι, βέβαια, ακόμα δεν το πιστεύουν), είπε για την πολιτική εκστρατεία των τελευταίων εβδομάδων:

 

«Το ζήτημα δεν είναι να δείξουμε ούτε τους χοχλιούς της μητέρας μου, ούτε τα ντολμαδάκια του κ. Μητσοτάκη, ούτε φυσικά τα κατοικίδια του κ. Κασσελάκη. Ζήτημα είναι να αποτελούμε τη βασική εναλλακτική λύση για τα προβλήματα των πολιτών».

 

[απολαύστε υπεύθυνα]