Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #623

Ο Κασσελάκης ανακάλυψε τη Χαμάς που κάνει έργο «σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας»/ Ο Κουτσούμπας καλεί τα social media να αξιοποιήσουν τις ατάκες του
Protagon Team

Ο Κασσελάκης λέει ότι η Χαμάς κάνει έργο «σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας»

Εδωσε, που λέτε, ο Στέφανος Κασσελάκης μια συνέντευξη, στην οποία επιχείρησε να είναι αυτή τη φορά πιο πολιτικός. Δεν ήταν, δηλαδή, καλεσμένος σε πρωινάδικο να μιλάει για το σπίτι του στο Κολωνάκι, τη Φάρλι και τον γάμο με τον Τάιλερ Μακμπέθ, αλλά προσκάλεσε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου το Attica TV και τους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Χουδαλάκη για μια συζήτηση με πολιτικό χαρακτήρα (θα τα διαβάσετε και αλλού στο Protagon).

 

Δεν απέφυγε βέβαια τα αυτοαναφορικά, ούτε και οι δημοσιογράφοι απέφυγαν τις καλοσύνες –π.χ. ο κ. Χουδαλάκης τον ρώτησε για τον πίνακα με τον οποίο έχει διακοσμήσει το γραφείο του και ο κ. Κασσελάκης είπε: «Αυτόν τον πίνακα τον αγόρασα όταν ήμουν στην Κωνσταντινούπολη για τα Θεοφάνια από μια γκαλερί Φιλελλήνων οι οποίοι στηρίζουν και το Πατριαρχείο και τους Ρωμιούς τοπικά. Είναι φιλέλληνες άνθρωποι. Μου άρεσε ο πίνακας για πολλούς λόγους, μερικούς θα τους κρατήσω εμπιστευτικούς, αλλά συμβολίζει για μένα μια πορεία για τη βαθιά φιλία που πρέπει να έχουμε με τη γείτονα χώρα, στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».

 

Εδώ όμως θα ξεχωρίσουμε μια άλλη απάντηση του κ. Κασσελάκη που δείχνει το πώς αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος κατά τα άλλα δηλώνει έτοιμος να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας, αντιλαμβάνεται ορισμένα πράγματα.

 

Κάποια στιγμή, λοιπόν, η συζήτηση πήγε στο δράμα της Μέσης Ανατολής και ο κ. Χουδαλάκης ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν κατά τη γνώμη του η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, όπως την έχει κατατάξει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Για να ακούσει τον κ. Κασσελάκη να περιγράφει μια Χαμάς εν μέρει τρομοκρατική και εν μέρει φιλανθρωπική…

 

Είπε ο κ. Κασσελάκης το εξής: «Η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από ’κεί και πέρα, το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε ως Διεθνής Κοινότητα για να φέρουμε μια ανάπτυξη σε αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς να καλύπτει κενά, στο κομμάτι στο οποίο κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας κ.λπ.».

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη που θα μπορούσε ενδεχομένως να καλύπτει όλο το εύρος των τρομοκρατικών ομάδων ή και των εγκληματικών οργανώσεων που μπορούν να υποστηρίζουν ότι βοηθούν κόσμο για να δικαιολογήσουν και να ξεπλύνουν τη δράση τους.

 

Υπό αυτή την έννοια, καλύτερα ο κ. Κασσελάκης να επιστρέψει στο TikTok και στη Ναταλία Γερμανού.

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

 

Ο Κουτσούμπας καλεί τα social media να αξιοποιήσουν τις ατάκες του

Μένουμε στον χώρο των τηλεοπτικών συνεντεύξεων και της χρήσης των social media, για να πούμε ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου «Η Επόμενη Μέρα» στο Action24.

 

Σε αυτή τη συνέντευξη, λοιπόν, και αφού κατήγγειλε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για όλα τα κακά, ο κ. Κουτσούμπας, κλήθηκε να σχολιάσει μια δημοσιογραφική παρατήρηση ότι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία φαίνεται να μη χρησιμοποιεί τις γνωστές ατάκες του, όπως έκανε στο παρελθόν και αν αυτό συνιστά αλλαγή καμπάνιας ή ο ίδιος «στέρεψε από ιδέες».

 

Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος είναι η αλήθεια ότι είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση με το περιβόητο «sugar daddies» και μάλλον έχει μπει σε μια διαδικασία αυτοσυγκράτησης, απάντησε: «Τα ίδια λέω και τώρα. Φαίνεται ότι τώρα τα έχουν συνηθίσει και δεν τους φαίνεται περίεργο. Χώρια που το “αυτοί είστε” το έλεγα πάρα πολλά χρόνια πριν. Αυτό έγινε επειδή κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ανέδειξαν».

 

Μάλιστα απηύθυνε «κάλεσμα» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αξιοποιήσουν ατάκες του από τη συνέντευξη. «Σας είπα και απόψεις και ατάκες μέσα στις απόψεις και σήμερα. Αν θέλουν, ας τις αξιοποιήσουν, δεν έχω καμία αντίρρηση».

 

[απολαύστε υπεύθυνα]