Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #612

Η Αχτσιόγλου έκανε το πρώτο της βίντεο στο TikTok φορώντας φανελάκι Metallica / Ο Μεϊμαράκης το διασκεδάζει με τη μετακίνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο πλευρό του Κασσελάκη: Με πήρε τηλέφωνο η Φον ντερ Λάιεν / Ο Καρανίκας καλωσόρισε τον Σπηλιωτόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Η Αχτσιόγλου έκανε το πρώτο της αποκαλυπτικό βίντεο στο TikTok, φορώντας φανελάκι Metallica

Είδαν και απόειδαν στη Νέα Αριστερά που δεν τσιμπάνε στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι κάνουν με αναρτήσεις και εμφανίσεις στα πρωινάδικα, και έτσι αναγκάστηκαν και αυτοί να υποκύψουν στον πειρασμό του TikTok.

 

Τελευταίο παράδειγμα, η Εφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ που της έμεινε) Δυτικού Τομέα Αθηνών και διεκδικήτρια, ως τον περασμένο Σεπτέμβριο, της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανήρτησε στο TikTok ένα βίντεο 166 δευτερολέπτων στο οποίο μας αποκαλύπτει πτυχές της καθημερινότητάς της –η κάμερα είναι συνεχώς πάνω της, από το αυτοκίνητο, ως το σπίτι της όπου παίζει με τον γιο της και βεβαίως στη δουλειά.

 

Κατ’ αρχάς, η κυρία Αχτσιόγλου ξεκινάει με μια οικουμενική αλήθεια: μας λέει ότι αν δεν πιει καφέ η μέρα δεν βγαίνει –γνωστό αυτό, αλλά είναι και κάτι διαφορετικό από τη συγκεκριμένη, η οποία το 2019, πάλι προεκλογικά, είχε κάνει ένα άλλο επιτυχημένο και αποκαλυπτικό βίντεο για να πουσάρει τότε την υποψηφιότητα του καλού της, Δημήτρη Τζανακόπουλου, και να μας αποκαλύψει ότι τρώει 40 κορόμηλα την ημέρα.

 

Επιστροφη στο σήμερα: η κυρία Αχτσιόγλου μας καλωσορίζει στο σπίτι της, φορώντας κολάν, κάλτσες και ένα μπλουζάκι Metallica, ετοιμάζει πρωινό με αβοκάντο στον γιο της, παίζει μαζί του –για να τον παραλάβει στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος και να τον πάει στον παιδικό σταθμό.

 

Στη συνέχεια, η κυρία Αχτσιόγλου πάει στα δικαστήρια, όπου ως δικηγόρος παρίσταται σε μια εργατική διαφορά.

 

Ακολουθεί σύσκεψη στα γραφεία της Νέας Αριστεράς και μετά πηγαίνει στη Βουλή, σε συνεδρίαση επιτροπής. Νέα σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή και μετά γυμναστήριο «για να εκτονωθούμε λίγο», όπως λέει. Επιστροφή στη γειτονιά της για ψώνια στον μανάβη και μετά στο σπίτι για να παραλάβει από τον παππού τον γιο της.

 

Το βίντεο είναι ωραίο και η κυρία Αχτσιόγλου το έχει. Σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αν το TikTok είχε έρθει στη ζωή της λίγο νωρίτερα.

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

 

@effieachtsioglouΓεια σας! Είμαι η Έφη Αχτσιόγλου, κι αυτό είναι το πρώτο μου TikTok! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα.♬ πρωτότυπος ήχος – effieachtsioglou

Ο Μεϊμαράκης το διασκεδάζει με τη μετακίνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο πλευρό του Κασσελάκη: Με πήρε τηλέφωνο η Φον ντερ Λάιεν

Για τη σύμπραξη του Αρη Σπηλιωτόπουλου, μέχρι και πριν από μια δεκαετία εκπρόσωπου του «νεοκαραμανλισμού» στη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τα διαβάσατε –όπως και την νηπιακή άρνηση να του Στέφανου Κασσελάκη να σχολιάσει το όλο θέμα.

 

Πώς όμως το είδαν όλο αυτό στη ΝΔ; Το ότι το πήραν στην πλάκα λέει πολλά –τόσο για τον κ. Σπηλιωτόπουλο, όσο όμως και για την ίδια τη ΝΔ, πριν από τις ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και ύφος που έφερε στο κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κόμματος, βγήκε στο Action24 και όταν του επεσήμαναν τη μετακίνηση του κ. Σπηλιωτόπουλου στο team Kasselakis, απάντησε –σοβαρά μεν, αλλά εμφανώς ειρωνευόμενος:

 

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όταν το ανακοινώσατε με πήρε η Φον ντερ Λάιεν και μου είπε “τι γίνεται εκεί; Έχετε τέτοιες μετακινήσεις;”»

 

«Κοιτάξτε να δείτε, εγώ δεν είμαι απολογητής κανενός. Οποιοσδήποτε κύριος εκπροσωπεί τον εαυτό του απαντάει» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος στην ερώτηση αν κατά τη γνώμη του η ένταξη ενός πρώην υπουργού της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αλλαγή πολιτικής από την Κουμουνδούρου, απάντησε:

 

«Η Κεντροδεξιά δεν γίνεται με πρόσωπα αλλά με πολιτικές. Αν εφαρμοστούν πολιτικές, μπορείς να πεις είναι πιο κοινωνική, λαϊκή, αριστερά, δεξιά. Τα πρόσωπα παίζουν κάποιο ρόλο, όχι όμως τόσο σημαντικό».

 

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει φύγει πολλά χρόνια από τη ΝΔ, έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2019, όπως και έχουν έρθει πολλοί σε εμάς», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

Ο Καρανίκας καλωσόρισε τον Σπηλιωτόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλλοι βέβαια πήραν την εισπήδηση του «νεοκαραμανλικού» Αρη Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο σοβαρά. Ο Νίκος Καρανίκας, για παράδειγμα. Ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του Πρωθυπουργού, όταν στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και η «στρατηγική» είχε μια κάπως διαφορετική έννοια, έσπευσε με μια ανάρτηση στο Facebook να αναφωνήσει «Σπηλιωτόπουλε καλώς ήρθες» και να καταγγείλει όσους γκρινιάζουν που ένας πρώην υπουργός της ΝΔ έγινε μέλος του entourage του Στέφανου Κασσελάκη.

 

«Η πολιτική και κομματική τους καταγωγή δεν πρέπει να μας ταράζει γιατί φανερώνει πανικό ενός απολίτικου και φανατισμένου μοτίβου σκέψης, κάτι που δεν ταιριάζει στην Αριστερά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας.

 

Μάλιστα προσέθεσε πως η έλευση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αγνωστο αν είναι όντως προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι σίγουρα μια ταιριαστή περίπτωση με το κόμμα που έχει φτιάξει ο κ. Κασσελάκης: ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν διακρίθηκε τόσο ως υπουργός ή έστω για την πολιτική του σκέψη, όσο για τις πόζες του στα κότερα.