Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #580

Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου διαμαρτύρεται ότι την έκαναν μέλος του i-Syriza εν αγνοία της /Η σαχλαμάρα με το σκυλί, την πολιτική και τις κάλτσες με τους αστακούς του Κασσελάκη στην εκπομπή του Λιάγκα
Protagon Team

Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου διαμαρτύρεται ότι την έκαναν μέλος του i-Syriza εν αγνοία της

Τα όσα συνέβησαν με την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, τα emails των ψηφοφόρων του εξωτερικού, την απόσυρση της υποψηφιότητάς της και τις καρατομήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, θα τα διαβάσατε αλλού στο Protagon. Εδώ θα σταθούμε σε μια σχεδόν βαρετή τρολιά: η κυρία Ασημακοπούλου, έγινε, εν αγνοία της, μέλος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτύρεται γι’ αυτό στον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Λίγη ώρα μετά την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυρία Ασημακοπούλου είχε την όρεξη να δημοσιεύσει στο X (πρώην Twitter) φωτογραφίες που δείχνουν ότι εγγράφηκε στο i-SYRIZA.

 

Στην ανάρτησή της, η κυρία Ασημακοπούλου ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις από τον κ. Κασσελάκη, καλώντας τον να απαντήσει πώς εμφανίζεται να είναι μέλος της κοινότητας του ΣΥΡΙΖΑ εν αγνοία της.

 

Η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποίησε το email της και δεν είναι ώρα να μιλάει για email, δεν θα της πέρασε από το μυαλό. Ή ότι κάποιοι μπορεί να σκεφτούν πως όλο αυτό μπορεί να είναι μια προσπάθεια κάποιων να την βοηθήσουν να βγει απ’ τ’ αριστερά, μετά από μια υπόθεση με την οποία αν μη τι άλλο εξέθεσε το κόμμα της.

Η σαχλαμάρα με το σκυλί, την πολιτική και τις κάλτσες με τους αστακούς του Κασσελάκη στην εκπομπή του Λιάγκα

Πουλώντας αυτό που ξέρει ότι αγοράζει, έως τώρα, ο κοσμάκης, δηλαδή εικόνα, —έστω και αν αυτή είναι πια στα όρια της ατόφιας σαχλαμάρας— ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλασε το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν πάει να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει τη θητεία του, από τα πλατό του ΑΝΤ1.

 

Πρώτα εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» των Μαρίας Αναστασοπούλου και Γιώργου Παπαδάκη και έπειτα «εισέβαλε» στην εκπομπή «Το πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος, εξάλλου, προβάλλει τόσο την όποια δραστηριότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ώστε έχει αναδειχθεί σε βασικό του επικοινωνιακό μηχανισμό (τον είχε καλεσμένο μόλις πριν δύο εβδομάδες, ενώ κάθε μέρα έχει μια ομάδα «ρεπόρτερ» να παρακολουθούν τι κάνει και τι λέει ο κ. Κασσελάκης, με ή χωρίς τον Τάιλερ Μακμπέθ).

 

Σκηνοθετημένη ή όχι, η «εισβολή» του κ. Κασσελάκη στο πλατό της εκπομπής του κ. Λιάγκα ήταν μια τελευταία επιχείρηση παραγωγής «περιεχομένου» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο προτού στερηθεί αυτό που φαίνεται ότι αγαπάει περισσότερο: τη δημόσια εικόνα του. (Εκτός και αν συνεχίσει τις αναρτήσεις από το στρατόπεδο, κάτι που πια θα είναι θέμα του ΓΕΣ και του υπουργείου Αμυνας να δουν πώς θα το χειριστούν και αν θα το ανεχτούν.)

 

Ο διάλογος που ακολούθησε, είναι ένας συνδυασμός πολιτικής μπαλαφάρας και τηλεοπτικής κενότητας, αλλά φαίνεται ότι αυτά πουλάνε, τουλάχιστον αυτά πουλάνε για την ώρα. Αλλωστε ζούμε στην εποχή της δικτατορίας του φαίνεσθαι εις βάρος του είναι, ιδίως αν το φαίνεσθαι φοράει και κάλτσες με παρδαλούς αστακούς, όπως αυτές που επεδείκνυε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την εθνική τηλεοπτική συχνότητα του ANT1.

 

Ξεκινάμε λοιπόν:

 

«Θα τα ζήσω όλα», είπε ο κ. Λιάγκας όταν είδε «ξαφνικά» μπροστά του τον κ. Κασσελάκη.

 

«Ακόμη Citroen πουλάς; Τόση τηλεθέαση έχεις και δεν έχεις καταφέρει να πουλήσεις ένα αυτοκίνητο;» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, με τον κ. Λιάγκα να παρατηρεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε στην αγκαλιά του τον δικό του σκύλο.

 

«Θα την πάρεις μαζί σου στον στρατό;», τον ρώτησε και συνέχισε: «Τη Φάρλι την πήρε μαζί του ο Τάιλερ στην Αμερική;».

«Ήταν λάθος το ρεπορτάζ, ήταν μισό. Είδες ότι έχω ανθρώπους παντού που σε παρακολουθούν και μου έστειλαν φωτογραφίες;», συνέχισε ο παρουσιαστής του «Πρωινού».

 

«Εδώ έχεις κάτι κοινό με τον Μητσοτάκη», απάντησε ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Λιάγκας το βρήκε πολύ αστείο όλο αυτό και ξέσπασε σε γέλια και συνέχισε για τον σκύλο του, τη Φούσκα. «Θες να πάρεις τη Φούσκα στον στρατό;».

 

«Να δούμε αν αρέσει στη Φούσκα το Citroen», του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε να ανοίξουν το αυτοκίνητο, με τον κ. Λιάγκα να σηκώνει το μπατζάκι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει η κάμερα τις κάλτσες που φορούσε με τους αστακούς.

«Εδώ που έχουμε φθάσει»… συνέχισε ο κ. Κασσελάκης κρατώντας αγκαλιά τον σκύλο του κ. Λιάγκα.

 

«Από τα αστακοκάραβα πήγαμε στις αστακοκάλτσες. Έχεις έρθει να τρολάρεις το πολιτικό σύστημα, έχω την αίσθηση», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Λιάγκας, δείχνοντας το επίπεδο του πολιτικού του αισθητηρίου.

 

«Τρολάρω το πολιτικό σύστημα με ένα καινοτόμο φορολογικό πλαίσιο», απάντησε ο κ. Κασσελάκης.

 

«Έδωσες την τελευταία σου συνέντευξη πριν τον στρατό, στον Παπαδάκη; Αυτή είναι η κάλτσα του φαντάρου;», ρώτησε ο κ. Λιάγκας.

 

«Σου φαίνεται το στούντιό σου για στρατόπεδο;», του απάντησε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει: «Ξέρω, έχω ακούσει ότι μεταχειρίζεσαι τους εργαζόμενους σαν να είστε σε στρατόπεδο».

 

«Εγώ, πιο δημοκράτης από εμένα δεν υπάρχει. Είμαι αριστερός γενικά. Κεντροαριστερός, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Λιάγκας και ζήτησε να προβληθούν τα πλάνα με τον Τζορτζ Κλούνεϊ που ενσάρκωσε τον οδηγό αστακο-κάραβου στην ταινία «Η τέλεια καταιγίδα».

 

«Ποιος είναι πιο ωραίος; Εσύ ή ο Τζορτζ Κλούνεϊ;» ρώτησε ο παρουσιαστής, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά:

 

«Είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορείς να έχεις λίγο… σεβασμό;»

 

Προφανώς είναι ένα ερώτημα ρητορικό…