Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #576

Ο Ανδρουλάκης συνεχάρη τον Λάνθιμο ως μπασκετμπολίστας προς μπασκετμπολίστα / Ο Λοβέρδος λέει ότι αν οι «Δημοκράτες» δεν πιάσουν το 3% θα αποχωρήσει από την πολιτική / Αυτιάς - Μεϊμαράκης: Δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ θυμούνται το 2015 και τον Τσίπρα
Protagon Team

Ο Ανδρουλάκης συνεχάρη τον Λάνθιμο ως μπασκετμπολίστας προς μπασκετμπολίστα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για το μπάσκετ –για χάρη του άλλωστε έπαθε και μια ρήξη χιαστού και αναγκάστηκε να χάσει μήνες αγωνιστικής δράσης και να πάρει κάποια κιλά.

 

Είπε, λοιπόν, να συγχαρεί τον Γιώργο Λάνθιμο για την επιτυχία του «Poor things» στα Οσκαρ (η ταινία του 5οχρονου έλληνα κινηματογραφιστή πήρε τέσσερα βραβεία: α’ γυναικείου ρόλου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, κοστουμιών και μακιγιάζ), με όρους μπασκετικούς.

Δεν ήταν άστοχο το μήνυμα του κ. Ανδρουλάκη –κάθε άλλο: ήταν ένα κλείσιμο του ματιού στην άλλη μεγάλη αγάπη του κ. Λάνθιμου, ο οποίος για όσους δεν το γνωρίζουν, δοκίμασε στα νιάτα του να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, παίζοντας στο Παγκράτι, ομάδα με την οποία είχε κάνει καριέρα ο πατέρας του, Αντώνης.

 

Τελικά, ευτυχώς, ο κ. Λάνθιμος δεν τα πήγε και τόσο καλά στο μπάσκετ-μπολ και τον κέρδισε το σινεμά. Οπως τον κ. Ανδρουλάκη τον κέρδισε η πολιτική ένα πράγμα…

Ο Λοβέρδος λέει ότι αν οι «Δημοκράτες» δεν πιάσουν το 3% θα αποχωρήσει από την πολιτική

O Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τους «Δημοκράτες»: θα είναι ένα κόμμα αμιγώς κεντρώο, κάτι σαν συνέχεια του Γεωργίου Παπανδρέου (ένα μεγάλο χρονικό άλμα αλλά ok), θα απευθύνεται στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ, στους Πασόκους που έχουν απογοητευτεί από την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη και σε αυτούς που ήταν ΠΑΣΟΚ αλλά, το 2019 και το 2023, ψήφισαν Νέα Δημοκρατία από φόβο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, αλλά μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, μίλησε στην εκποπή «Επτά» της ΕΡΤ και της Βάλιας Πετούρη. Πάνω-κάτω είπε τα ίδια ότι θα παλέψει για ένα ποσοστό όσο το δυνατόν περισσότερο από 3%, ότι «δεν θα αφήσουμε τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας χάρισμα στους φασίστες, σε κάθε λογής τραμπούκο, ρατσιστή και μισαλλόδοξο», ότι έπρεπε να έχει φύγει νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ.

 

Ωστόσο αυτό που είχε πιο ενδιαφέρον ήταν η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση της κυρίας Πετούρη ως προς το τι θα κάνει αν δεν πιάσει το 3%. «Νομίζω ότι είναι η τελική πράξη της πολιτικής μου πορείας. Δεν κάνω δηλώσεις, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό»…

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

Αυτιάς - Μεϊμαράκης: Δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ θυμούνται το 2015 και τον Τσίπρα

Μένουμε στον χώρο των ευρωεκλογών και της κυριακάτικης τηλοψίας για να πούμε ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ.

 

Προσπερνώντας το ξεχείλωμα της όποιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας –ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ, όπως όμως θα είναι αυτή τη φορά και ο κ. Αυτιάς, ο οποίος υποτίθεται ότι θα πρέπει να του κάνει σκληρές (λέμε τώρα) ερωτήσεις– η παρουσία του πρώην προέδρου είχε και ένα ιστορικό ενδιαφέρον καθώς θυμήθηκε το περιπετειώδες καλοκαίρι του 2015.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για το δημοψήφισμα του 2015 και την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, τότε Πρωθυπουργού και τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Στην Ευρώπη έχει καταγραφεί ως μαύρο πρόβατο γιατί πήγε να μας βγάλει το 2015 με το δημοψήφισμα που έκανε. Το δημοψήφισμα έγινε για να μετακυλιστεί η δική του απόφαση στο λαό. Αυτός έπρεπε να πάρει την απόφαση. Και για να μην πάρει την απόφαση, την οποία φοβόταν, έκανε δημοψήφισμα που πίστευε ότι θα του βγει “ναι”», είπε ο κ. Μεϊμαράκης

«Εκεί είναι το στρατηγικό εγκληματικό λάθος κατά της χώρας, εάν δεν βάζαμε πλάτη η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκεί ήταν και το δικό του στρατηγικό λάθος γιατί μας ένωσε όλους εναντίον του και από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να εξαφανίζεται. Φοβόμασταν ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να σκάσει η δραχμή στα χέρια μας αλλά είχαμε χωρίς δισταγμό την αίσθηση ευθύνης να κρατήσουμε την χώρα στην Ευρώπη. Δεν γινόταν διαφορετικά», πρόσθεσε.

 

«Μία άτακτη υποχώρηση, με κλειστές τράπεζες θα είχε καταστρέψει τη χώρα. Φάγαμε 100 δισ. φέσι φάγαμε από το θα σκίσουμε με έναν νόμο και με ένα άρθρο τα μνημόνια», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

[απολαύστε υπεύθυνα]