Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #535

Ανοίγουν ξενοδοχεία και εστιατόρια στις Σπέτσες για το τριήμερο Κασσελάκη - πώς θα κοιμηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ / Ο Κασιδιάρης σε άτακτη φυγή - παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας
Protagon Team

Ανοίγουν ξενοδοχεία και εστιατόρια στις Σπέτσες για το τριήμερο Κασσελάκη - πώς θα κοιμηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Καθώς απομένουν λίγα 24ωρα για την αναχώρηση του Kasselakis tour για τις Σπέτσες, για το τριήμερο bonding της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα έξοδα πληρωμένα από τον πρόεδρο, γίνονται γνωστά τα logistics αυτής της μετακίνησης.

 

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων στις Σπέτσες Χρήστος Ορλώφ, βγήκε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε: «Το Σάββατο το βράδυ ήρθε ένα e-mail επιβεβαίωσης στα δύο ξενοδοχεία. Το ένα ανοικτό όλον το χρόνο, μικρά απλά ξενοδοχεία, απλά καταλύματα. Το δεύτερο θα ανοίξει επί τούτου και εάν χρειαστεί θα ανοίξουν και άλλα», είπε.

 

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «οι βουλευτές θα μείνουν κατά μόνας. Ενας ένας στο δωμάτιο» – δηλαδή δεν θα έχουμε συγκατοίκηση ή ξενοδοχεία θηλέων και ξενοδοχεία αρρένων.

 

Σύμφωνα δε με τον κ. Ορλώφ η τιμή διαμονής είναι χαμηλότερη των 80 ευρώ. «Τόσο είναι η τιμή για κάποιον άνθρωπο που θέλει να έρθει το καταχείμωνο στις Σπέτσες», εξήγησε

 

Σχετικά με τα γεύματα των βουλευτών που θα φτάσουν στις Σπέτσες για το τριήμερο, ο κ. Ορλώφ απάντησε πως «αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτά δύο εστιατόρια στο νησί. Μπορεί να ανοίξει και ένα τρίτο».

 

Προς το παρόν δύο βουλευτές δεν θα πάνε: ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής Α’ Πειραιώς και πρώην Πρωθυπουργός, και η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά τη συριζαϊκή ιδιόλεκτο) Επικρατείας.

 

Μια τρίτη, η Κυριακή Μάλαμα, βουλεύτρια ™ Χαλκιδικής, το παίζει. Είπε μεν ότι την «πειράζει το πλοίο», αλλά την Τρίτη ως τομεάρχισσα (κρατάμε το συριζαϊκό λανγκάζ) Πολιτισμού, πήγε μαζί με τον κ. Κασσελάκη στην Ακρόπολη, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι κινητοποιούνται ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης κι υποδοχής των μνημείων και των μουσείων σε ιδιωτική εταιρεία. Μάλιστα όταν το συνεργείο του ANT1 επέμεινε να ρωτήσει κάτι την κυρία Μάλαμα, ο κ. Κασσελάκης τους εμπόδισε.

Ο Κασιδιάρης σε άτακτη φυγή - παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Οχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά τελικά ο Ηλίας Κασιδιάρης αποδεικνύεται ότι –εκτός όλων των άλλων που έχει αποδείξει η ελληνική Δικαιοσύνη– είναι και ένας θρασύδειλος: έσπευσε να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων ώστε να βολέψει έναν δικό του στη θέση του.

 

Λίγο μετά την ορκωμοσία του, με χειροπέδες, ο καταδικασμένος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτης  είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακριβώς λόγω της καταδίκης του. Ομως τελικά και παρά τις διαρροές ότι τάχα θα προσέβαλε δικαστικά την επιβολή αργίας, έτρεξε να παραιτηθεί. Ο λόγος; Με αυτόν τον τρόπο αναπληρώνεται η θέση του δημοτικού συμβούλου από τον επιλαχόντα της δικής του παράταξης, η οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έπαιρνε την έδρα.

 

Τα όσα έγραψε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) σε ανάρτησή της στο Facebook χαρακτηριστικά της θρασυδειλίας του Κασιδιάρη.

 

«Η παραίτηση του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είναι άτακτη φυγή απέναντι στην απαίτηση του αντιφασιστικού κινήματος να βρεθεί εκτός δημοτικού συμβουλίου και να παραμείνει στη θέση που του αξίζει, δηλαδή στη φυλακή. Είχε προηγηθεί η αποτυχία του Κασιδιάρη να βρεθεί στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας για να μετατρέψει την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων σε ναζιστική φιέστα των ορφανών της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε με τις χειροπέδες στα χέρια να ορκίζεται την επόμενη μέρα. Η κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος με την ΚΕΕΡΦΑ μπροστά ήταν αυτή που ανάγκασε τις αρχές να αποσύρουν την άδεια που του είχαν παραχωρήσει για τη μέρα της ορκωμοσίας. Ομως και οι λεονταρισμοί του περί δικαστικής προσβολής της αργίας στην οποία τέθηκε πήγαν στα σκουπίδια»…