Ο Τσίπρας γύρισε από το Παρίσι και πήγε να δει μπάλα (δεν πήγε καλά αυτό)
Μπορεί στη Βουλή να συζητείται το κορυφαίο νομοθέτημα της χρονιάς, αυτό του Προϋπολογισμού, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός, έχει άλλες ασχολίες.
Αφού επέστρεψε από το Παρίσι, όπου συνάντησε τον Φρανσουά Ολάντ και τον Τομά Πικετί –μια προσπάθεια να μην ακολουθήσει το πολιτικό παράδειγμα απομόνωσης από τα κοινά του αγαπημένου του Κώστα Αλ. Καραμανλή, αλλά να δείξει περισσότερο ότι γίνεται international man of mystery σαν τον Γιώργο Παπανδρέου–, o κ. Τσίπρας μετέβη στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να παρακολουθήσει, το βράδυ της Πέμπτης, τον αγώνα Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα για το Europa League.
Ο κ. Τσίπρας είναι δηλωμένος Παναθηναϊκός, αλλά δεν πρέπει να έφερε και πολύ γούρι στην ομάδα του: οι Πράσινοι έχασαν 1-2 από τους Ισραηλινούς και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Τον λες όμως και προνοητικό. Με δεδομένο ότι ισχύει η απόφαση για διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα κεκλεισμένων των θυρών έως τουλάχιστον τον Φεβρουάριο, ο κ. Τσίπρας πρόλαβε να δει λίγη μπάλα, έστω για να δει τον Παναθηναϊκό να χάνει.
Επόμενη ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα να ξαναδεί μπάλα θα ξαναδοθεί, αν όλα πάνε καλά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, την περίοδο που στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν το συνέδριο –ίσως να είναι και μια καλή δικαιολογία για να μην είναι παρών (στο συνέδριο, όχι στο γήπεδο).
Χαμούλης και στην «Αυγή»: Ο Καρτερός δημοσίευσε στη στήλη του την ανακοίνωση των εργαζομένων του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» που η εφημερίδα αρνήθηκε να δημοσιεύσει!
Η επόμενη ιστορία συνδυάζει και αυτή, με τον τρόπο της, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και την… οπαδική βία.
Πρωταγωνιστής της ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος είναι senior αρθρογράφος της «Αυγής» και ως μετρ της κομματικής προπαγάνδας είχε διατελέσει επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα.
Στο άρθρο του, λοιπόν, την Παρασκευή στην τελευταία σελίδα της «Αυγής», ο κ. Καρτερός έκανε το εξής: αναδημοσίευσε την ανακοίνωση των εργαζομένων του κομματικού ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο 105,5», για την απομάκρυνση της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη –μια ανακοίνωση που είχε εκδοθεί την περασμένη Τετάρτη αλλά στην «Αυγή» λογοκρίθηκε και δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.
Ο κ. Καρτερός άφησε στο άρθρο του αιχμές για τον Αδάμ Γιαννίκο, διευθυντή του «Στο Κόκκινο» και σημείωσε δηκτικά: «Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ συνταξιούχος που παραγοντίζει» –μια έμμεση αλλά σαφής αναφορά στα όσα είχε πει στα ερτζιανά ο κ. Γιαννίκος το περασμένο Σάββατο.
Αλλά ο κ. Καρτερός δεν έμεινε μόνο σε αυτό το σχόλιο: «Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης», έγραψε αναπαράγοντας το μότο της ΕΣΗΕΑ. Και συνέχισε: «Και η “οπαδική βία” είναι απαράδεκτη με όποια μορφή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Παντού, και στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Κασσελάκης επικαλέστηκε τα «λουλούδια» του Μάο για να απαντήσει στον Κουτσούμπα
Κλείνουμε με τον άνθρωπο πίσω από όλο αυτό το χάος, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνέχισε το επικοινωνιακό του κρεσέντο, με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη (διαβάστε ένα σχόλιο εδώ).
Σε ένα σημείο της συνέντευξης ο κ. Κασσελάκης κλήθηκε από την κυρία Γιάμαλη –που ήδη τα ακούει από τα συριζαϊκά τρολ για τις δύσκολες ερωτήσεις που έκανε στον πρόεδρο– να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος στους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την προσφιλή (και viral) φράση του: «Πού το βρήκατε αυτό το φυντάνι;».
(Για την ακρίβεια ο κ. Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο «Βελλίδειο», είπε: «Aλήθεια, έψαχναν πολύ για να βρουν αυτό το φυντάνι;» και φυσικά έγινε βιντεάκι στο Luben).
O κ. Κασσελάκης σαν να είχε έτοιμη την απάντηση: «Κατ’ αρχήν εύχομαι να έχει αναρρώσει και ακολούθως θέλω να τον συναντήσω. Γι’ αυτό που είπε, θα του θύμιζα τις λέξεις του Μάο: “αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν”».
Πνευματώδες και μπράβο του. Απλώς να του θυμίσουμε ότι μετά το «Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν» που είχε πει ο Μάο Τσετούνγκ ήρθε η περιβόητη Πολιτιστική Επανάσταση όπου τα «λουλούδια» δεν επέζησαν.
[απολαύστε υπεύθυνα]