Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #515

Γεύμα στο Μαξίμου για τον Ερντογάν: Από τα «Μητσοτάκης γιοκ» στον ταραμά και στα ντολμαδάκια / Ο Αταμάν συνάντησε τον Ερντογάν και του αποκάλυψε γιατί ανέλαβε τον Παναθηναϊκό
Protagon Team

Γεύμα στο Μαξίμου για τον Ερντογάν: Από τα «Μητσοτάκης γιοκ» στον ταραμά και στα ντολμαδάκια

Πριν τρία χρόνια είχαμε κοντέψει να πάμε σε πόλεμο, μετά είχαμε τα «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» και «Μητσοτάκης γιοκ»· τώρα τρώμε μαζί ντολμαδάκια. Είναι μια πρόοδος.

 

Το μενού στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του, είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον —τα πάντα περνούν από το στομάχι άλλωστε.

 

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, που κάλυψε την επίσκεψη Ερντογάν ως υπερπαραγωγή, το φαγητό στο γεύμα εργασίας «αποτύπωνε τις κοινές γεύσεις με την Τουρκία».

 

Και όντως, στο μενού υπήρχαν γεύσεις που συναντάς και στις δύο ακτές του Αιγαίου —όχι πάντως τζατζίκι, αλλά ούτε και κρασί.

 

Το τραπέζι που σερβιρίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου περιελάμβανε λοιπόν:

 

♦ Ταραμά (ταραμοσαλάτα) με μαύρο ψωμί και ντολμαδάκια.

 

♦  Πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, ντομάτες, παξιμάδια χαρουπιού, αγγούρι, ελιές, φύλλα κάπαρης, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και κατσικίσιο τυρί.

 

♦ Καπνιστό ροφό, συνοδευόμενο από βραστά χόρτα εποχής.

 

♦ Σιμιγδαλένιο χαλβά. Φρούτα εποχής: πορτοκάλι, μανταρίνι, πράσινο μήλο, άγρια μούρα, αχλάδι.

Ο Αταμάν συνάντησε τον Ερντογάν και του αποκάλυψε γιατί ανέλαβε τον Παναθηναϊκό

Δεν ήταν μόνο το μενού στο γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε ξεχωριστό παραπολιτικό ενδιαφέρον από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

 

Μερικές δεκάδες μέτρα από το πρωθυπουργικό μέγαρο, βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία και εκεί πήγε ο Ερντογάν προτού αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα, το απόγευμα—και εκεί, μεταξύ άλλων, τον περίμενε και ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

 

Και του Αταμάν το πρόγραμμα ήταν πιεσμένο, είχε τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την Euroleague και γι’ αυτό εμφανίστηκε με τη στολή της ελληνικής ομάδας.

 

Ο τούρκος κόουτς έφυγε σχετικά νωρίς από το κτίριο της πρεσβείας και κατά την αποχώρησή του μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: είπε ότι ήπιε καφέ με τον Ταγίπ Ερντογάν και πως, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, του είπε αστειευόμενος ότι όταν θα ταξιδέψει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τον Απρίλιο, θα διοργανώσουν έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ.

Μιλώντας αργότερα στο Mega, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε πως ο Ταγίπ Ερντογάν, που γνωρίζει καλά από μπάσκετ (μεταξύ μας: παίζει και ο ίδιος όποτε χρειάζεται να δείξει ότι είναι fit και υπάρχουν φήμες για την κλονισμένη υγεία του), τον ρώτησε πώς αποφάσισε να αναλάβει την ελληνική ομάδα.

 

«Γιατί ήρθες εδώ να να κάνεις τη δουλειά σου;» ρώτησε τον Αταμάν ο τούρκος πρόεδρος.

 

Η απάντηση του Εργκίν Αταμάν ήταν η εξής: «Ηρθα για να κερδίσει επιτέλους ο Παναθηναϊκός τη Φενέρ».

 

Λεπτομέρεια; Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι οπαδός της Φενέρ, ομάδας της Κωνσταντινούπολης.