Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #506

Ο Λαζόπουλος περιέλαβε και την Αχτσιόγλου: «Αμα θες να φύγεις φύγε, άμα θες να κλάψεις κλάψε» / O Βαρεμένος ζήτησε να μην τον αποκαλούν «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» / Ο Τατσόπουλος κοροϊδεύει τον Παπαδημούλη: Να τον δουν λίγο και τα σπίτια του... /
Protagon Team

Ο Λαζόπουλος ειρωνεύεται τώρα και την Αχτσιόγλου: «Αμα θες να φύγεις φύγε, άμα θες να κλάψεις κλάψε»

Σε μια ιδιαίτερη και ξεκάθαρα «κασσελακική» ενασχόληση με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο Λάκης Λαζόπουλος, καλλιτέχνης ο οποίος –για όσους δεν τον θυμούνται– είχε διατελέσει τηλεοπτικός προπομπός, μέσα από το περιβόητο «Αλ Τσαντίρι», της εφόρμησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, αλλά έπειτα αποστασιοποιήθηκε με μια πολιτικάντικη πιρουέτα του τύπου «δεν ήμουν φιλικός με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν με τον (Αλέξη) Τσίπρα». Τώρα όμως επανήλθε…

 

Αφού ασχολήθηκε, λοιπόν, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Λαζόπουλος περιέλαβε τώρα, στο εβδομαδιαίο του λογύδριο στο YouTube, την Εφη Αχτσιόγλου, επειδή και αυτή αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

 

Αρχικά έβαλε ως μουσικό υπόβαθρο το «Μια γυναίκα φεύγει» του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Και εκεί που ο σερ ακουγόταν να τραγουδά «Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία / τα βήματά της σβήνουν, μια θλιβερή ιστορία / κάνει κρύο κι η βροχή πάγωσε στην στέγη», σχολίαζε ο κ. Λαζόπουλος: «Είναι στην πόρτα τώρα η Αχτσιόγλου, δεν θέλει να τον χαιρετήσει… Γύρισε να πάρει την ομπρέλα της, την είχε ξεχάσει»…

 

Και ο ίδιος συνέχισε: «Νευρίασε ο Κασσελάκης που έχει αμερικάνικα νεύρα και της λέει: “Αμα θες να φύγεις φύγε, άμα θες να κλάψεις κλάψε”». Και έβαλε το θρυλικό τραγούδι του Πάνου Γαβαλά.

 

Ως εδώ υποτίθεται ότι ο 67χρονος καλλιτέχνης έκανε χιούμορ και σάτιρα, γελάσαμε. Μετά προχώρησε και στο πολιτικό σχόλιο:

 

«Ο Κασσελάκης είναι αυτός που από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησε αρχίσαν να τον “κουρεύουν”». Ποιοι άραγε; Μα αυτοί που είχαν «φάει τον Τσίπρα» –για όσους δεν το έπιασαν είναι η θεωρία της  Πέμπτης Φάλαγγας που είχε διατυπώσει ο κ. Κασσελάκης στην ταραχώδη εκείνη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πριν δύο Σάββατα, και επανήλθε διά στόματος του κ. Λαζόπουλου.

 

Είπε συγκεκριμένα ο καλλιτέχνης: «Από την ώρα που είχαν καθαρίσει τον Τσίπρα, τον είχανε φάει, δεν περιμέναν να φάνε κι άλλον. Σου λέει “μισό λεπτό, είχαμε κάνει εμείς παραγγελία και δεύτερη πίτσα; Οχι. Πώς μας τον φέραν αυτόν;”. Ξεκοκάλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τον Κασσελάκη τον βρήκαν μπροστά τους…»

O Βαρεμένος ζήτησε να μην τον αποκαλούν «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ»

Οσοι περίμεναν ότι ο κύκλος των αποχωρήσεων από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη έκλεισε με το φευγιό των «6+6» (βλέπε Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης κλπ), διαψεύστηκε. Το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Βαρεμένος, δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να μην αναφέρεται ως «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Σε πάνελ της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο παρουσιαστής Κώστας Παπαχλιμίνζτος σύστησε στους τηλεθεατές τον κ. Βαρεμένο ως «πρώην βουλευτή και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για να τον διακόψει ο καλεσμένος του: «πρώην βουλευτή σκέτο».

 

«Δεν είστε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;» τον ρώτησε ο κ. Παπαχλιμίντζος. «Πάμε παρακάτω», του απάντησε ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος διατέλεσε από το 2012 ως και τις προτελευατίες εκλογές του Μαΐου του 2023 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα φαίνεται να σκέφτεται το μέλλον του.

 

Σε ερώτηση της συμπαρουσιάστριας της εκπομπής, Χριστίνας Βίδου, εάν σκέφτεται να αποχωρήσει και αυτός απάντησε: «Δεν έχω ανακοινώσει τίποτα ακόμα. Η κατάσταση είναι ρευστή. Τα πάντα κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα, γιατί υπάρχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην αντιπολίτευση μπροστά σε μια σαρωτική σημερινή εξουσία που κάνει ότι θέλει στη χώρα».

 

»Υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα και αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική. Ας πάρουμε τους αριθμούς. Αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, αν βγάλουμε το ΚΚΕ απ’ έξω, απομένει ένα 30%. Αυτή ήταν η προοδευτική παράταξη μέχρι τώρα ιστορικά στην Ελλάδα που ήταν πάντα πλειοψηφία; Από που και ως που έγινε η Δεξιά απόλυτα κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα; Πάντως αριθμητικά δεν είναι η εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα” τόνισε.

Ο Τατσόπουλος κοροϊδεύει τον Παπαδημούλη: Να τον δουν λίγο και τα σπίτια του...

Υπήρχε μια εποχή που ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Πέτρος Τατσόπουλος κάθονταν δίπλα δίπλα στα έδρανα της Βουλής, υπό την σκέπη του υπέροχου ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν οι εποχές πριν το ρεσάλτο στην εξουσία, που ο μεν κ. Παπαδημούλης ήταν βουλευτής της Β’ Αθηνών και ο κ. Τατσόπουλος, ήταν και αυτός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια περιφέρεια.

 

Αλλά πάνε αυτά, ξεχάστηκαν. Η συντροφικότητα, αν υπήρξε τέτοια ποτέ, έχει δώσει τη θέση της στη χλεύη. Και ο συγγραφέας κ. Τατσόπουλος, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει στο Ποτάμι και έπειτα στη ΝΔ, κοροϊδεύει τον ανεξάρτητο πια ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη, επειδή έφυγε και αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο κ. Τατσόπουλος έκανε μια ανάρτηση σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του κ. Παπαδημούλη και παραπέμποντας στο χόμπι του τελευταίου, που ως γνωστόν, είναι η συλλογή ακινήτων.