• Παντού ΠΑΣΟΚ: Ο Καρατζαφέρης επανεμφανίστηκε και αποκάλυψε ότι και ο Βελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ

    Τη θεωρία ότι όλα σε αυτόν τον κόσμο, ΠΑΣΟΚ ήταν —κι αν δεν ήταν, θα ήθελαν να είναι— επιβεβαίωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ιδρυτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κόμματος που έχει να μετάσχει σε εκλογές εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια, αλλά βρήκε φιλόξενη στέγη για να κάνει τον πολιτικό του σχολιασμό στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

     

    Ύστερα από χρόνια πολιτικής ανυπαρξίας λοιπόν, ο κ. Καρατζαφέρης προσεκλήθη την Τρίτη στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου. Και εκτός από το να περιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα μας», αποκάλυψε και ένα μυστικό για τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον τρόπον τινά καταπατητή του διαμερίσματος που ο κ. Καρατζαφέρης είχε στην περίφημη «δεξιά πολυκατοικία».

     

    Σε ένα σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να χάσει ψήφους η ΝΔ από την Ελληνική Λύση, ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε: «Ο κ. Βελόπουλος δεν είναι από δεξιά. Τον πήρα από το ΠΑΣΟΚ το 1996 για να τον φέρω στον (Μιλτιάδη) Εβερτ και μου λέει “αυτός είναι φανατικός πασοκτζής”. Δεν είναι κακό αυτό», προσέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

  • Ο Φλωρίδης λέει ότι ο Κύρκος δεν ήταν και τόσο Αριστερός

    Εφόσον όμως ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι κατά βάθος ΠΑΣΟΚ, προφανώς η ιδεολογική πυξίδα έχει χαλάσει σε αυτή τη χώρα. Και στο μαστόρεμά της, παρενέβη ο Γιώργος Φλωρίδης, άλλοτε υπουργός του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διατύπωσε τη δική του θεωρία για το τι σημαίνει πραγματική Αριστερά στην Ελλάδα και για το τι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Ο κ. Φλωρίδης έδωσε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και στον Δημήτρη Δανίκα. Και μεταξύ πολλών άλλων, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι κλασικός δεξιός.

     

    «Στη σύγχρονη εποχή αυτοί οι όροι δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο. Οπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις, ο πετυχημένος είναι αυτός που κλέβει από τους καλούς. Οι πετυχημένοι στον κόσμο είναι αυτοί που ασκούν πολιτική με βάση τις καλές πλευρές όλων των κλασικών ιδεολογιών. Ο πετυχημένος είναι αυτός που θα πάρει από την Αριστερά και τον φιλελευθερισμό τα καλύτερά τους στοιχεία και θα τα παντρέψει με έναν τρόπο που να λύνει προβλήματα σε έναν τόπο.

     

     

    »Τον Μητσοτάκη, λοιπόν, δεν θα τον χαρακτήριζα με την κλασική ιδεολογία δεξιό ή κεντροδεξιό ή κεντροαριστερό. Θα έλεγα ότι είναι ένας έξυπνος πολιτικός ο οποίος πήρε στοιχεία από την κοινωνική ατζέντα της σοσιαλδημοκρατίας και ταυτόχρονα τα στοιχεία του φιλελευθερισμού, του οποίου φορέας είναι η παράταξή του. Και με αυτά πορεύεται. Και παίζει μόνος του στο γήπεδο του Κέντρου», είπε ο κ. Φλωρίδης.

     

    Πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο, ήταν η τοποθέτησή του για τον αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά Αριστερά.

     

    «Εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι η αυθεντική Αριστερά. Το ότι υπήρξαν κάποιες προσωπικότητες στο παρελθόν οι οποίες είχαν μια ξεχωριστή συμπεριφορά, ένα άλλο κύρος, δεν αλλάζει τη φυσιογνωμία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Εκείνοι ήταν εξαιρέσεις, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Ηλίας Ηλιού. Δεν είναι κυρίαρχες φυσιογνωμίες στην Αριστερά αυτοί», είπε.




text
  • O Στέφανος μας λέει ότι όταν βαφτίστηκε σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι. Μα είναι όλος ένα θαύμα!


    16 Απριλίου 2024, 21:43