Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #490

Ωραία ατμοσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε στον «βαρδιούχο» Σωκράτη Φάμελλο / Ο Βουλγαράκης επιστρέφει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Μπακογιάννη
Protagon Team

Ωραία ατμοσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φίλης επιτέθηκε στον Φάμελλο γιατί δεν κάνει τη... «βάρδιά του».

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα –με τη δαλιανιδική ένννοια (βλέπε Ντίνος Ηλιόπουλος στο φιλμ «Ο ατσίδας»). Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου έπρεπε να αποφασιστούν τα κομματικά χρίσματα για τις δημοτικές εκλογές.

 

Οκ, το πώς πήρε το χρίσμα για τον δήμο Αθηναίων ο Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών και υποστηρικτής της Εφης Αχτσιόγλου θα το διαβάσατε (εδώ). Το ενδιαφέρον είναι τι έκανε ο ηττημένος από τη διαδικασία έτερος υποψήφιος, ο Νίκος Φίλης, επίσης πρώην βουλευτής, Α’ Αθήνας αυτός, αλλά υποστηρικτής του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 

Ο κ. Φίλης λοιπόν επιτέθηκε στον Σωκράτη Φάμελλο, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς ότι πήρε θέση εναντίον του στη μάχη για το χρίσμα.

 

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον κ. Φάμελλο ότι «αντί να κάνει τη βάρδιά του», όπως χαρακτηριστικά είπε, παρενέβη με πρόσφατη συνέντευξή του και μίλησε προσβλητικά για υποψηφιότητες της «κομματικής γραφειοκρατίας» –προωθώντας έτσι τον κ. Ζαχαριάδη που δεν θεωρείται όσο κομματικός είναι ο κ. Φίλης.

 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –που μεταξύ μας όντως κάνει «βάρδια» ως αντικαταστάτης του εξαφανισμένου Αλέξη Τσίπρα και μέχρι να εκλεγεί νέος ή νέα αρχηγός στο κόμμα– χαρακτήρισε προσβολή τη λεκτική επίθεση –ίσως επειδή η λέξη «βάρδια» ηχεί άσχημα μετά από εκείνη την αλλήστου μνήμης δήλωση της Ρένας Δούρου. Και ζήτησε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τον υπερασπιστούν.

 

Ας πούμε ότι τον υπερασπίστηκαν.

 

Αλλά το ερώτημα βέβαια είναι τι νόημα έχουν όλα αυτά και γιατί ο κ. Φίλης ή ο κ. Ζαχαριάδης έχουν τόση αγωνία να είναι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας, σε έναν δήμο που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 19,97% στις εθνικές εκλογές. Αλλα εδώ που τα λέμε σε λίγο το ερώτημα κινδυνεύει να είναι… ποιος ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Βουλγαράκης επιστρέφει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Μπακογιάννη

Τον θυμάστε τον Γιώργο Βουλγαράκη έτσι δεν είναι; Εκείνον τον άλλοτε κορυφαίο υπουργό της ΝΔ, επί διακυβέρνησης Κώστα Αλ. Καραμανλή, που είχε πει κάτι για νόμιμο και ηθικό και έπειτα αποσύρθηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή; Ε, λοιπόν, ο εν λόγω επιστρέφει στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

 

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, ο κ. Βουλγαράκης είχε προσπαθήσει να επιστρέψει και πριν τέσσερα χρόνια όταν είχε κατεβεί ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αλλά στις εκλογές του Μαΐου του 2019, η παράταξή του «Αθήνα και πάλι Αθήνα» είχε πάρει μόλις 2,04%, λιγότερες και από τον Γιώργο Καραμπελιά.

 

Τέλος πάντων, ο κ. Βουλγαράκης τα μέτρησε από εδώ, τα μέτρησε και από εκεί και αποφάσισε να συμπράξει με τον κ. Μπακογιάννη, δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία με τον δήμαρχο και λέγοντας ότι το ισοζύγιο του τελευταίου στην πόλη είναι θετικό, παρά τις αστοχίες.