• Ο Πολάκης επιτίθεται στον Ανδρουλάκη: Με έβλεπες στον ύπνο σου; Είσαι λίγος

    Ωρες ώρες είναι να τον λυπάσαι τον Αλέξη Τσίπρα –ή να αναρωτιέσαι τι έχει ο Παύλος Πολάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κρατάει δίπλα του. Διότι τόση προσπάθεια κάνει το σύστημα της Κουμουνδούρου να προσεγγίσει τον ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέχρι και συνεργασία στις μονοεδρικές έχει τεθεί στο τραπέζι (εδώ) –και ξαφνικά σου βγαίνει ο κ. Πολάκης με τον γνωστό του φεισμπουκικό οίστρο και βρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη και άντε να τα μαζέψεις.

     

    Την αρχή βέβαια την έκανε ο κ. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος την περασμένη Κυριακή στο Χαλάνδρι είπε ότι δεν είναι πρόοδος «οι “πολακικές” συμπεριφορές».

     

    Το έμαθε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τον κ. Τσίπρα είναι «αψύς Σφακιανός» και περιέγραψε τον κ. Ανδρουλάκη ως «λίγο», του είπε ότι «δεν τραβάει» και ότι ο κόσμος τον έχει… (συμπληρώστε ελεύθερα).

    Η επίθεση του κ. Πολάκη στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πέρασε χωρίς απάντηση. Ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζεται με τον τοξικό λόγο του κ. Πολάκη κλπ κλπ.

    Οχι ότι έχουν άδικο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που τους ξενίζει το ύφος του κ. Πολάκη. Αλλά μήπως απλώς είναι μια αντιπαράθεση ενός Χανιώτη με έναν Ηρακλειώτη;

  • Διαφωνία: Χαρδαλιάς ή Σκέρτσος για εκπρόσωπος στη θέση του Γιάννη Οικονόμου;

    Οχι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τα δικά του προβλήματα. Ενα από αυτά είναι η επιλογή, εν όψει των επικείμενων εκλογών, του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ως γνωστόν κάποια στιγμή ο Γιάννης Οικονόμου πρέπει να αφεθεί να αφιερωθεί στη μάχη της επανεκλογής του στη Φθιώτιδα –μια τοπική «γαλάζια» τιτανομαχία με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που επίσης εκλέγεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια, αλλά αυτό ας το αφήσουμε για μια άλλη φορά.

     

    Ποιος θα είναι ο διάδοχος του κ. Οικονόμου στη νευραλγική θέση του κυβερνητικού πορτ παρόλ; Χαρακτηριστικό του σκεπτικισμού είναι ότι δύο εφημερίδες δημοσίευσαν την Τετάρτη αντικρουόμενες εκτιμήσεις.

     

    Ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» υποστήριξε ότι έχει «κλειδώσει» για τη θέση ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφ. Αμυνας και πρόσωπο της εποχής της πανδημίας.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα:

     

    «…Μόνο μία εκκρεμότητα έχει μείνει και αυτή φαίνεται πως «κλείδωσε» ήδη και είναι θέμα ημερών η ανακοίνωσή της. Αναφέρομαι στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Οικονόμου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ο νυν εκπρόσωπος θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα και οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ θα περιοριστούν αναγκαστικά λόγω του εκλογικού νόμου κατά την προεκλογική περίοδο. Πολλές φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες για το πρόσωπο που θα αναλάβει και τουλάχιστον δύο πρόσωπα έχουν “μετρηθεί” δημοσκοπικά για την αναγνωρισιμότητα και τη δημοφιλία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο κύβος ερρίφθη και ο Μητσοτάκης επέλεξε τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά».

     

    Ομως το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» επέμεινε πως εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για τη θέση είναι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα:

     

    «Με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση να απέχει περίπου 60 ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στις αρκετές εκκρεμότητες που έχει να λύσει είναι και αυτή της “βιτρίνας” του κόμματος στις εκλογές, δηλαδή του εκπροσώπου, από τη στιγμή που ο νυν εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα. Αυτή τη στιγμή, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, ο επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση αυτή είναι ο Ακης Σκέρτσος, μια επιλογή “ασφαλής” καθώς ο υπουργός γνωρίζει από πρώτο χέρι όλα τα κυβερνητικά θέματα, ενώ διαθέτει και το αναγκαίο για την κυβέρνηση κεντρώο προφίλ, που θέλει ο Πρωθυπουργός».

  • Ο Αντώναρος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ; Συνάντηση με τον Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

    Όσοι αμφέβαλλαν ακόμη για τις υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα μέρος του λεγόμενου συστήματος Καραμανλή (του Β’, Πρωθυπουργού της χώρας την έξαλλη πενταετία 2004-2009), πρέπει να διαψεύστηκαν οριστικά την Τετάρτη: αυτή την ημέρα ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Αλ. Καραμανλή, γνωστότερος πλέον για τις άστοχες αναρτήσεις του στο Facebook για τον Κυριάκο Μητσοτάκη —«κρατείστε τρεις ημερομηνίες», «απλά φεν γιο έχει»—, διέβη το κατώφλι της Κουμουνδούρου.

     

    Αυτο έγραψε tovima.gr, σε ρεπορτάζ του Αρη Ραβανού: ο κ. Αντώναρος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εκλογές.

     

    Μολονότι δεν «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα περιγράφεται ως επιθυμία και των δύο. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε tovima.gr:

     

    «Για τους μυημένους ήταν μια αναμενόμενη συνάντηση. Μπορεί να άργησε να γίνει, αλλά ήταν επιθυμία και των δυο. Εξάλλου, ο Ευ. Αντώναρος θεωρείται πρόσωπο που αξίζει της προσοχής στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα και σε σημαντικό τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

     

    »Αναπόφευκτα η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην επικείμενη εκλογική μάχη, αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Βήμα, δεν “κλείδωσε” η υποψηφιότητα του Ευ. Αντώναρου, αν και υπάρχει πολύ θετικό κλίμα στην ηγετική ομάδα, ενώ και από τις οργανώσεις η πλειοψηφία των μηνυμάτων είναι υπέρ του».

     

    Να πούμε πάντως, ότι ο κ. Αντώναρος ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τον Μάιο του 2012, όταν επί Αντώνη Σαμαρά το κόμμα έπιασε ιστορικά χαμηλά. Ο ίδιος πήρε 4.465 σταυρούς και φυσικά απέτυχε να εκλεγεί.




text
  • Εντάξει, ας πούμε ότι τα είχαν συζητήσει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πριν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας. Πού είναι το πρόβλημα;


    28 Μαρτίου 2024, 11:23