Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #480

Ο Οθωνας Ηλιόπουλος λέει ότι οι οδοντίατροι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, οπότε πρέπει «να πληρώσουν παραπάνω» / Ο Πολάκης έβαλε σε βίντεο τον εαυτό του μαζί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Αρη Βελουχιώτη
Protagon Team

Ο Οθωνας Ηλιόπουλος λέει ότι οι οδοντίατροι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οπότε πρέπει «να πληρώσουν παραπάνω»

Σε μια δύσκολη περίπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί ο Οθωνας Ηλιόπουλος, ο –έχουμε κι εμείς αρίστους και μάλιστα καθηγητές Ιατρικής στο Χάρβαρντ– επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

 

Δεν είναι μόνο η μάλλον υποτονική –για να το θέσουμε διακριτικά– συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ), που έχει προβληματίσει.

 

Είναι και ότι όταν δραστηριοποιείται και μιλάει, τότε δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα. Χαρακτηριστικά τα όσα εμφανίζεται να λέει σε μια διαδικτυακή συζήτηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής μεταξύ των γιατρών.

 

Οπως αποκάλυψε η «Απογευματινή», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή στον οδοντιατρικό κλάδο – και όχι μόνο – και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση του συστήματος, ώστε να τους «τσιμπάει».

 

Ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε αυτή την πρόταση, αλλά έδωσε και μια πολιτική και ιδεολογική διάσταση στο θέμα, υποστηρίζοντας πως «αφού οι οδοντίατροι δεν μας ψηφίζουν, ας πληρώσουν παραπάνω».

 

Πιο αναλυτικά στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας –εμείς το αλιεύσαμε από τα «Παραπολιτικά»– ο κ. Ηλιόπουλος λέει:

 

«Η φοροδιαφυγή που θα πιάσεις από το ψηφιακό σύστημα θα καλύψει μέρος του κόστους του. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις. Γιατί στο σύστημα θα φαίνεται ότι σου έχει γράψει συνταγή και σε έχει εξετάσει. Δεν μπορεί να λέει πίεση αυτό, φυσική εξέταση, αλλά δεν έγινε επίσκεψη. Άρα όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις γίνανε σε κάθε γιατρό και σε κάθε οδοντίατρο. Μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο. Αλλά να σας πω κάτι μεταξύ μας. Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω…».

 

Μεταξύ μας, δεν το είπε και τόσο «μεταξύ μας»…

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

 

Ο Πολάκης έβαλε σε βίντεο τον εαυτό του μαζί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Αρη Βελουχιώτη

Παραμένουμε στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, για να σταθούμε στον αγώνα που δίνει ο Παύλος Πολάκης να κρατηθεί η έδρα στα Χανιά –για νίκη και άλλα τέτοια μαξιμαλιστικά δεν κάνει πια λόγο ο «αψύς» Σφακιανός, σημασία έχει μόνο η έδρα του και να είναι ο ίδιος στην επόμενη Βουλή.

 

Ο κ. Πολάκης, λοιπόν, ανήρτησε ένα μάλλον ερασιτεχνικό βίντεο που έφτιαξαν οι συνεργάτες του, στο οποίο, εκτός των άλλων, αποδεικνύει ότι στο φαντασιακό του –και στο φαντασιακό του ΣΥΡΙΖΑ λογικά– η ελληνική Ιστορία και οι πρωταγωνιστές της μπορούν να ιδωθούν όπως θέλει ο καθένας και να τους εντάξει με το έτσι θέλω στο ίδιο «αφήγημα» –οι νεκροί είναι νεκροί άλλωστε, δεν μπορούν να σηκωθούν και να διαφωνήσουν: Πώς αλλιώς θα χωρούσαν μαζί ένας φανατικός αντικομμουνιστής σαν τον Γεώργιο Παπανδρέου με τον εμβληματικό κομμουνιστή αντάρτη Αρη Βελουχιώτη;

 

Στον κόσμο του κ. Πολάκη όλοι χωράνε, αρκεί να υπηρετούν το ιδεολογικό τουρλού το οποίο έχει γίνει η αγαπημένη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

Το ότι, βέβαια, σε ένα βίντεο με τον Ελευθέριο Βενιζέλο (επίσης αντικομμουνιστή) ή τον προσηνή και ευγενή Ηλία Ηλιού ενυπάρχει και ο κ. Πολάκης είναι κάτι που ορισμένους τους ξεπερνάει.

 

Ετσι, ο «Στέντωρ» της «Καθημερινής» έγραψε χαρακτηριστικά ένα σημείωμα με τίτλο «Ψυχές και τρίχες»:

 

«Πρώτα ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά ο Αρης Βελουχιώτης. Μετά ο Γλέζος, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κύρκος, ο Φλωράκης. Το μοντάζ που ένωσε αυτές τις ιστορικές προσωπικότητες καταλήγει στον Πολάκη. Το ερασιτεχνικής τεχνοτροπίας βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος, προσκολλά την αυτού αψύτητα στη χορεία με τους άλλους εικονιζόμενους. Οχι, δεν πρόκειται για τρολιά. Η προσκόλληση έχει επιχειρηθεί προκειμένου να προπαγανδιστεί ο κίνδυνος ότι ο Πολάκης μπορεί, αν πέσει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, να χάσει την έδρα στα Χανιά. Αλλά, όπως μας ειδοποιεί το βίντεο, η έδρα δεν είναι του Πολάκη. Είναι της “Αριστεράς της Δικαιοσύνης” και της “ελεύθερης και περήφανης ψυχής των Χανιωτών”. Η εκλογική αποδοκιμασία του Πολάκη θα είναι δηλαδή για τους Χανιώτες κάτι σαν αποψύχωση. Σαν μεταφυσική αποτρίχωση».