Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #384

Ο Κουτσούμπας αυτοσαρκάζεται - και το κάνει πολύ καλά / Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει τις περιοδείες στα παιχνιδάδικα / Μια δημοσκόπηση για την Ανατολική Αττική λέει πολλά
Protagon Team

Ο Κουτσούμπας αυτοσαρκάζεται - και το κάνει πολύ καλά

Αν για κάτι διακρίνεται ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτός από την πίστη του στον κομμουνισμό είναι το χιούμορ του —εδώ που τα λέμε και αυτά τα δύο συνδυάζονται, διότι πρέπει να έχεις πολύ χιούμορ για να πιστεύεις ότι ο Ιωσήφ Στάλιν είχε δίκιο.

 

Τέλος πάντων, ο κ. Κουτσούμπας επέδειξε και πάλι το χιούμορ του όταν δέχτηκε να ευχηθεί στα γενέθλια του σατιρικού ιστοτόπου Luben.

 

Μάλιστα ο ηγέτης του ΚΚΕ επιστρατεύει ατάκες του που έχουν ήδη γίνει viral (και μέσω από τα βίντεο του Luben), όπως το «Παπαρατσένκο» και το «αυτοί είστε».

@lubentvΑΛΛΑ … ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ♬ original sound – Luben

Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει τις περιοδείες στα παιχνιδάδικα

Καταντάει βαρετό, αλλά ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, πήρε και αυτή τη φορά σβάρνα τα παιχνιδάδικα για να αποδείξει -και να επιδείξει- ότι το καλάθι του Αϊ Βασίλη λειτουργεί.

 

Μάλιστα δεν είχε πρόβλημα να πάρει μαζί του σε αυτήν την περιοδεία τον γιο του Αλκαίο και να αναρτήσει σχετικές φωτογραφίες στα social media (φάση ανάρτησα για το παιδί μου).

 

Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν, πήγε στα Jumbo, στον Μουστάκα —αλυσίδες που έχουν την άνεση να ξεστοκάρουν και όχι συνοικιακά παιχνιδάδικα— και μετά πέρασε και από το Bla Bla όπου επέμεινε πως ένα αυτοκίνητο που το πουλούσαν 150 ευρώ, το έριξαν στα 107 ευρώ χάρη στο καλάθι του.

 

Υπάρχει τώρα μια αγωνία τι θα προτείνει ο κ. Γεωργιάδης να έχει και να μην έχει το καλάθι της Τσικνοπέμπτης —για να μην πούμε για το καλάθι του Αγίου Βαλεντίνου και πάει ο νους σας στο πονηρό…

Μια δημοσκόπηση για την Ανατολική Αττική λέει πολλά

Μια που έρχονται οι εκλογές, μια από τις περιφέρειες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον —και λόγω αυξημένων εδρών χάρη στην απογραφή— είναι αυτή της Ανατολικής Αττικής. Για την οποία, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή» διεξήχθη και δημοσκόπηση για τα ποσοστά των κομμάτων, αλλά και για το ποιος βουλευτής έχει το προβάδισμα, ιδίως από τη ΝΔ.

 

Το ενδιαφέρον με τη ΝΔ είναι ότι στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα προσπαθήσουν να εκλεγούν δύο εξωκοινοβουλευτικοί της κυβέρνησης, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης εκεί κατεβαίνει ο εικονιζόμενος υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος το 2019 είχε βγει δεύτερος πίσω από τη Γεωργία Μαρτίνου, βουλευτή που δεν έχει ακουστεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

 

Τώρα ο κ. Βορίδης φιγουράρει πρώτος, με δεύτερο τον αναπληρωτή του και τρίτη την κυρία Μαρτίνου, η οποία φαίνεται ότι κάτι έχει και πείθει τους ψηφοφόρους αυτής της νέας υπερπεριφέρειας της Αττικής.

 

Έγραψε το «Θεωρείο»: «Βαδίζοντας πλέον προς τις εκλογές, σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες της χώρας διεξάγονται μετρήσεις τόσο για τα κόμματα όσο και για τους υποψηφίους. Η τελευταία που έμαθα αφορούσε τα ανατολικά της Αττικής, μια περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αυξήσει ακόμα και κατά δύο τις έδρες της μετά την απογραφή.

 

»Εκεί η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό σχεδόν 39%, σημειώνοντας νταμπλ σκορ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 20%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 8,5%, ενώ επιβεβαιώνεται πως η περιοχή έχει πολλή Δεξιά και άκρα Δεξιά, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να είναι στο 4,7% και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στο 2,7%. Ενδιαφέρον έχουν και οι υποψήφιοι, με την πρώτη τριάδα να δείχνει «κλειδωμένη»: πρώτος είναι ο Μάκης Βορίδης –με διαφορά– και ακολουθούν Στέλιος Πέτσας και Γεωργία Μαρτίνου. Επεται η τριάδα Ζαχαράκη, Οικονόμου και Βλάχου με μικρή απόσταση. Οσοι πάντως γνωρίζουν την περιοχή λένε πως από τη δεύτερη τριάδα ο Βλάχος είναι ο πιο παραδοσιακός παίκτης και δεν τόσο εύκολο να μείνει εκτός».

 

Για την Ιστορία, το 2019 στην Αν. Αττική η ΝΔ είχε εκλέξει τέσσερις βουλευτές με την εξής σειρά —και σταυροδοσία: Μαρτίνου Γεωργία 46.480, Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) 42.995, Βλάχος Γεώργιος 23.891, Οικονόμου Βασίλειος 18.686.