Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #466

Παπαδημούλης για Τσίπρα: «Το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας» / Ο Δημοσθένης Βεργής βρήκε μόνο την ψήφο του / Η Ραλλία Χρηστίδου μας λέει ότι δεν κοιμήθηκε ούτε ένα λεπτό
Protagon Team

Παπαδημούλης για Τσίπρα: «Το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας»

Εντάξει, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραιτηθεί τώρα –άλλωστε και να φύγει δεν υπάρχει κανείς άλλος να πάρει ένα μαγαζί που είναι υπό διάλυση. Αλλά λογικά μετά τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από την Κουμουνδούρου. Το περιέγραψε κάπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη», είπε κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

 

Ο κ. Παπαδημούλης βγήκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και αρχικά προσπάθησε να εξηγήσει την αισιοδοξία που εξέπεμπαν τα στελέχη και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την κάλπη. «Οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι και την Παρασκευή προ των εκλογών, 6 με 7 μονάδες διαφορά. Εμείς είχαμε θέσει τον στόχο της πρωτιάς και πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις. Και το αποτέλεσμα είναι 20 μονάδες διαφορά. Άρα είναι μια ήττα-σοκ και δείχνει ότι πέρα από αδυναμίες και λάθη στη διάρκεια της τετραετίας, είχαμε μια αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες που δεν τις έπιασαν ούτε τα ραντάρ των δημοσκόπων, ούτε εμείς. Επίσης, είναι σε αναντιστοιχία με το κλίμα που παίρναμε στις συγκεντρώσεις», είπε.

 

Βέβαια, ο κ. Παπαδημούλης απέκρουσε κάθε υπαινιμό περί αποχώρησης ή απομάκρυνσης του κ. Τσίπρα από την ηγεσία. Τουλάχιστον προς το παρόν. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ένας στόχος: Στις εκλογές που γίνονται σε έναν μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, εν κινήσει να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας κάνουν να πάμε καλύτερα. Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές», εξήγησε.

 

Ο ίδιος υπενθύμισε και πως ο κ. Τσίπρας είναι ο ηγέτης που ανέβασε το κόμμα από το 4-5 στο 35% και στην κυβέρνηση και παραμένει ένα μεγάλο κόμμα παρά την μεγάλη μας ήττα. «Εκλέχθηκε (ο κ. Τσίπρας) με 99% πρόσφατα από πολλούς και αυτή τη στιγμή με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

 

Αλλά εδώ αρχίζουν τα παράδοξα. Διότι ο κ. Παπαδημούλης παρέπεμψε μεν στο σταλινικό ποσοστό με το οποίο ο κ. Τσίπρας επανεξελέγη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2022, αλλά την ίδια ώρα είπε ότι τέτοια αρχηγικά πρότυπα δεν συνάδουν με την παράταξη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας. Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές, γιατί στο 2023, δεν είναι 2015», είπε.

 

Δημιουργώντας μία απορία: Μα δεν ήταν απολύτως κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς τώρα δεν ήταν καν σαφές;

Ο Δημοσθένης Βεργής βρήκε μόνο την ψήφο του

Πάντα έχει ένα ενδιαφέρον να διαβάσεις πόσες ψήφους πήραν οι λεγόμενοι «μικροί», κόμματα και σχηματισμοί που κατεβαίνουν χάρη στο προσωπικό μεράκι ή, αν θέλετε, την απίστευτη εμμονή ορισμένων ανθρώπων που εκτίθενται στη λαϊκή ετυμηγορία.

 

Για παράδειγμα, οι ΚΟΤΕΣ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) πήραν τελικά 11.515 ψήφους. Ενώ στον ελληνικό εμφύλιο για την ψυχή του Μαρξισμού-Λενινισμού, το ΚΚΕ (μ.-λ.) πήρε 12.773 ψήφους και το Μαρξιστικό-Λενινιστικό ΚΚΕ έμεινε με 3.922 ψήφους.

 

Τελευταίο κόμμα, πάντως, στις εκλογές ήταν οι Ελληνες Οικολόγοι του Δημοσθένη Βεργή: πήραν συνολικά… μία ψήφο, κατά πάσα πιθανότητα τη δική του.

 

Ο κ. Βεργής, ένας μάλλον εκκεντρικός εραστής της πολιτικής, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα εδώ και δεκαετίες στις εθνικές εκλογές με διάφορους συνδυασμούς, ψηφίστηκε μόνο στην Α’ Αθηνών στην περιφέρεια, δηλαδή, όπου ήταν υποψήφιος.

 

Το ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ότι στην ίδια περιφέρεια υποψήφια ήταν και η σύζυγός του, η μολδαβικής καταγωγής Σβετλάνα Λίσαγκορ-Βεργή.

Η Ραλλία Χρηστίδου μας λέει -και μας δείχνει- ότι δεν κοιμήθηκε ούτε ένα λεπτό

Η Ραλλία Χρηστίδου πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα και είπε να το μοιραστεί μαζί μας στα social media. Καίτοι λαϊκή τραγουδίστρια, δηλαδή συνηθισμένη στα ξενύχτια και στις δουλείες των κέντρων διασκέδασης, είπε ότι δεν κοιμήθηκε ούτε ένα λεπτό, λόγω της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και το εικονογράφησε όλο αυτό με μια γκρο πλαν φωτογραφία της

 

Βέβαια, η ίδια επανεξελέγη βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) στον Νότιο Τομέα Αθηνών και μάλιστα δεύτερη, πίσω μόνο από τον Νίκο Παππά, τον οποίο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ –δεν ήταν και τόσο πολλοί εφέτος, αλλά τέλος πάντων– επιβράβευσαν που καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

«Σήμερα ξημέρωσε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά δεν έχω κοιμηθεί ούτε ένα λεπτό», μας ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας με ανάρτησή της στο Instagram η κυρία Χρηστίδου. Για να ευχαριστήσει έπειτα τους ψηφοφόρους της. Βασική άλλωστε αποστολή ενός πολιτικού είναι μία: να επανεκλεγεί.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rallia Christidou Official (@rallia_)