Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #463

Λοβέρδος: «Είχα πει ότι ο Βαρουφάκης είναι “κλόουν”. Και ήταν ”κλόουν”» / Οταν ο «γυρολόγος» Μπίστης διαμαρτύρεται για την αλλαγή θέσης του Σαββόπουλου / Η Ζωή ξαναλέει: «Μπροστά στον Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας» / Ο Πολάκης χαρακτηρίζει «επαρχιώτη» τον Σαββόπουλο. Ο Πολάκης!
Protagon Team

Λοβέρδος: «Είχα πει ότι ο Βαρουφάκης είναι “κλόουν”. Και ήταν ”κλόουν”»

Μια συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αλλά τελευταία, αφού δεν τα κατάφερε να γίνει αρχηγός του κόμματος, έχει υιοθετήσει ένα πιο αντισυμβατικό στιλ: παίζει ντραμς, εμφανίζεται με ντένιμ ντύσιμο, λέει ότι του αρέσει να ακούει τη Δήμητρα Σταθοπούλου να τραγουδά «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι» και δηλώνει ότι προτιμά να κολυμπήσει με καρχαρίες από το να μην ξανακατέβει στις εκλογές –«καλά ψαράκια είναι οι καρχαρίες»– καταλαβαίνετε…

 

Μεταξύ των πολλών προεκλογικών εκδηλώσεων και παρουσιών στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, ο  κ. Λοβέρδος έδωσε και συνέντευξη στο κανάλι του Αλέξανδρου Πηγαδά στο YouTube, στην εκπομπή «Alex’s Stories», και μίλησε για πολλά, από το πόσο φοβήθηκε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πόσο φοβήθηκε τη χρεοκοπία της χώρας αλλά και την αγάπη του για το μπάσκετ και τα σκυλιά.

 

Στο πιο πολιτικό σημείο, ο κ. Λοβέρδος διηγήθηκε τις οριακές καταστάσεις στις οποίες είχε περιέλθει το κόμμα το 2015 και είπε ότι τότε έβαλε πλάτη, «δεν κάθησα σπίτι μου».

 

«Είχα πει τον Βαρουφάκη “κλόουν”. Πότε τον είπα “κλόουν”; Οταν κυκλοφόραγε με τις μοτοσικλέτες και με τα κράνη… πήγαινε στο εξωτερικό με τις γαλότσες. Αυτός πήγε τότε και τα έκανε… Είχα πει ότι είναι “κλόουν”. Και ήταν ”κλόουν”», τόνισε σε ένα σημείο, ενθυμούμενος τους πρώτους μήνες του 2015, τις απαιτήσεις των δανειστών που επέτρεπαν στη χώρα να μην χρεοκοπήσει και υπενθυμίζοντας ότι εκείνος τα έλεγε.

 

Στην ερώτηση αν έχει αλλάξει η γνώμη του για τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Καθόλου. Αλλά δεν θα τον έλεγα τώρα “κλόουν”. Τότε ήταν στην ένταση της στιγμής. Οταν έβλεπα ότι εδώ θα βρούμε τοίχο. Και βρήκαμε τοίχο. Εξ ου και έκανε την κωλοτούμπα ο Τσίπρας και έφυγε ο Βαρουφάκης».

 

[απολαύστε υπεύθυνα]

Οταν ο «γυρολόγος» Νίκος Μπίστης διαμαρτύρεται για την αλλαγή θέσης του Διονύση Σαββόπουλου

Πολλοί ήταν οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θύμωσαν, αν δεν εξοργίστηκαν, με τη δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου ότι επιθυμεί μια αυτοδυναμία της ΝΔ. Και δεν μιλάμε για την Ελενα Ακρίτα –αυτή είναι διαρκώς οργισμένη, έχει θυμώσει ακόμα και όταν έκλεισαν ένα σάιτ απ’ όπου κατέβαζε παράνομα ταινίες.

 

Μιλάμε για προσωπικότητες του επιπέδου του Νίκου Μπίστη. Ο οποίος έγραψε ένα ποιητικό σχόλιο στο Facebook:

 

«Αχ βρε Νιόνιο τι κρίμα. Ξέραμε ότι εδώ και χρόνια το Φορτηγό σου έχει κλατάρει, ότι η πλατεία σου είναι άδεια από πάθος και από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές, ότι την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη την έχεις αντικαταστήσει με ωδές στο κατεστημένο. Αυτό το κατεστημένο που κάποτε του έβγαζες την γλώσσα. Δεν χρειαζόταν η στήριξη στον Μητσοτάκη και την ΝΔ για να καταλάβουμε ότι έχεις ένα πρόβλημα με τα νιάτα σου», έγραψε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας μέσες άκρες τον κ. Σαββόπουλο ότι αλλαξοπίστησε και στα 80 του μετακινήθηκε από τα όσα πρέσβευε ως νέος.

 

Μιλάμε για τον κ. Μπίστη, ο οποίος –ας ξεχάσουμε το ΚΚΕ της δικής του νιότης– μόνο τα τελευταία 20 χρόνια: υπήρξε υφυπουργός της κυβέρνησης των «εκσυγχρονιστών» Κώστα Σημίτη, έπειτα κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, μετά πήγε για λίγο στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη ως υπεύθυνος Διεύρυνσης (δεν πήγε καλά αυτό), στη συνέχεια έγινε εκ των εγκεφάλων της «Ελιάς» του Βαγγέλη Βενιζέλου, ύστερα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, για να φτάσει να είναι τώρα κομματική στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Δεν τον λες και πιο ακλόνητο πολιτικό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξαναλέει: «Μπροστά στον Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και εδώ και κάποια χρόνια επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή μετά και τις τελευταίες ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις, συνέχισε να περιγράφει τον άλλοτε κομματικό της σύντροφο, Αλέξη Τσίπρα, ως ίδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν όχι χειρότερο.

 

Βγήκε στο Mega στην εκπομπή «Κοινωνία, ώρα Mega» και αφού κατηγόρησε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν την ήθελαν στο ντιμπέιτ επειδή είναι γυναίκα, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα.

 

«Μπροστά στον Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας. Ποιος θα προστατεύσει τον κόσμο από τους πλειστηριασμούς; Ο Τσίπρας που μας έριχνε χημικά στα Ειρηνοδικεία, όταν αποτρέπαμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας; Ο Τσίπρας που έφερε με το έτσι θέλω στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους επέβαλε και ασκούσε διώξεις με ιδιώνυμο έγκλημα. Για την συνολικότερη εικόνα, ο Τσίπρας, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και τώρα παριστάνει ότι κάνει αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού».

 

Στη δε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι τώρα ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα καταργήσει τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είναι ντροπή του (του κ. Τσίπρα) που λέει ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πάει να τους καταργήσει γιατί προσπαθεί πάνω στον πόνο τρων ανθρώπων να νομιμοποιήσει μία αντιδημοκρατική διαδικασία που είναι η ΠΝΠ. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι να νομιμοποιεί η κυβέρνηση και όχι η Βουλή. Αυτό με τα funds θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από τον κ. Μητσοτάκη με νομοθέτημα. Από το 2018 κάναμε αιτήσεις ακύρωσης κατά των πλειστηριασμών, και συζητήθηκε αυτή η αίτηση ακύρωσης στις 28 Φλεβάρη, και στις 2 Μάρτιου έγινε διπλή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Υπερασπιστήκαμε την δίκη αυτή μαζί με τον πατέρα μου, και ζητήσαμε από το Συμβούλιο Επικρατείας να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς και τα funds».

[απολαύστε υπεύθυνα]

 

Ο Πολάκης χαρακτηρίζει «επαρχιώτη» τον Σαββόπουλο. Ο Πολάκης!

Επιστρέφουμε στις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου υπέρ της ΝΔ, για να πούμε ότι αυτή η άποψη που εξέφρασε ο σπουδαίος τραγουδοποιός, ανάγκασε τον Παύλο Πολάκη να λύσει τη σιωπή του.

 

Κάτι τέτοιο βέβαια, μέχρι πριν και λίγες εβδομάδες θα λεγόταν μόνο ως αστείο —να λύσει ο λαλίστατος Σφακιανός τη σιωπή του—, αλλά βλέπετε μετά τα παρακάλια του για επιστροφή στα ψηφοδέλτια πριν δύο μήνες αποδέχτηκε τον όρο της ηγεσίας να βάλει μια ρέγουλα στον οίστρο τοξικότητας που διοχέτευε κυρίως στα social media. Ομως ο κ. Σαββόπουλος ενεργοποίησε τον κ. Πολάκη που όλοι ξέραμε.

 

Έγραψε λοιπόν ένα μικρό διαπρύσιο σχόλιο στο Facebook ο εκ νέου υποψήφιος στα Χανιά κ. Πολάκης, στο οποίο έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τον κ. Σαββόπουλο «επαρχιώτη».

 

Ο κ. Πολάκης που χρησιμοποιεί τα Σφακιά ως δικαιολογία για τη συμπεριφορά του και την κρητική ντοπιολαλιά ως πολιτική μαρκίζα, αποκαλεί «επαρχιώτη» τον κ. Σαββόπουλο!