Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #455

Ο cool Κουτσούμπας συνάντησε τον υπερ-cool Τεντόγλου / Ο Χατζηνικολάου εξηγεί γιατί δεν θα εκπροσωπήσει αυτός τον ANT1 στο ντιμπέιτ αλλά ο Παπαδάκης / Η Τσαπανίδου διαμαρτυρήθηκε για το «τυμβωρύχος του Ανδρέα» που είπε ο Ανδρουλάκης για τον Τσίπρα / Από τους «αντιεξουσιαστές» του ΓΑΠ στο «κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού» του Ανδρουλάκη
Protagon Team

Ο cool Κουτσούμπας συνάντησε τον υπερ-cool Τεντόγλου

Δεν πρέπει να υπάρχει πιο cool τύπος στην Ελλάδα –ίσως και στον κόσμο όλον, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τον καλύτερο αθλητή στον κόσμο στο αγώνισμά του, το άλμα εις μήκος– από τον Μίλτο Τεντόγλου. Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, κατάφερε να επιβεβαιώσει, ή έστω να εικονογραφήσει, ότι είναι ο πιο cool πολιτικός αρχηγός αυτής της περιόδου: μόλις δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εθνικές κάλπες της 21ης Μαΐου, έβγαλε τη viral πόζα της προεκλογικής περιόδου, με τον χαρισματικό, αντισυμβατικό και πάντα χαμογελαστό χρυσό μας ολυμπιονίκη.

 

Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος ενός ελληνικού νεο-κομμουνιστικού καλτ –με τα γαλλικά του, τις λαμπάδες του και βεβαίως τις ατάκες του– επισκέφθηκε την Τετάρτη το ΟΑΚΑ και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον κ. Τεντόγλου, ο οποίος κανονικά δεν το πολυέχει με τις σκηνοθετημένες πόζες και ειδικά με τους πολιτικούς κολαούζους.

 

Αλλά για τον κ. Κουτσούμπα, ο Μίλτος έκανε ευχαρίστως μια εξαίρεση.

Βέβαια ο κ. Κουτσούμπας είχε μέσον: ο προπονητής του κ. Τεντόγλου, ο Γκεόργκι Πομάσκι, είναι υποψήφιος του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξηγεί γιατί δεν θα εκπροσωπήσει αυτός τον ANT1 στο ντιμπέιτ αλλά ο Γιώργος Παπαδάκης

Απορίες προκάλεσε η ανακοίνωση των ονομάτων των έξι δημοσιογράφων που θα εκπροσωπήσουν τα ιδιωτικά κανάλια στο ντιμπέιτ της 10ης Μαΐου –όχι τόσο το γεγονός ότι η μία, η Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ, είναι σύζυγος του ανιψιού του Πρωθυπουργού και μια άλλη, η Μάρα Ζαχαρέα του STAR, είναι σύζυγος βουλευτή της ΝΔ. Οι απορίες εστιάστηκαν στο γεγονός ότι τον ΑΝΤ1 δεν θα εκπροσωπήσει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, δηλαδή ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά ο παρουσιαστής του πρωινού τοκ σόου, ο Γιώργος Παπαδάκης.

 

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Χατζηνικολάου, μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, στον Real FM, εξήγησε τον λόγο της απουσίας του, υπενθυμίζοντας ότι «εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα debate, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε debate, είχα και την αντίστοιχη πρόταση» είπε αρχικά για να προσθέσει:

 

«Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση την διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από την συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική».

Η Τσαπανίδου διαμαρτυρήθηκε για το «τυμβωρύχος του Ανδρέα» που είπε ο Ανδρουλάκης για τον Τσίπρα

Βγήκε το πρωί της Πέμπτης στο Mega η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ –κυρίως ότι περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα ως «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου» επειδή παρουσίασε το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» (σε μια προφανή λογοκλοπή της «Αλλαγής» με την οποία ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία το 1981)

 

Η κυρία Τσαπανίδου διαμαρτυρήθηκε. «Κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Η παρουσίαση του προγράμματος ήταν ανοιχτή στον κόσμο και θα την κρίνει, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να χρησιμοποιεί όποιους χαρακτηρισμούς θέλει. Εμείς έχουμε ανοίξει ένα πρόγραμμα μπροστά του, και τον καλούμε να μας πει πού συμφωνεί, πού όχι, και πού υπάρχει περιθώριο σύγκλισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κόμματα όμορα και μπορούν να συμφωνήσουν σε πολλά θέματα. Ο κ. Ανδρουλάκης κρίνεται όπως όλοι μας, εμείς δεν χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς για κανέναν», είπε.

 

Στο μυαλό της κυρίας Τσαπανίδου, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν χαρακτηρισμούς για κανέναν. Στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνουν χαρακτηρισμούς. Για κανέναν. Που το μόνο που κάνουν είναι αυτό!

 

Ας πούμε την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «στο πρώτο πλάνο του μυαλού του είναι πώς θα κάνει αποστασίες» καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «η οικογένεια έχει μια παράδοση. Ξέρει το know how (sic)». Στο πρώτο πλάνο του μυαλού του κ. Τσίπρα είναι ακριβώς οι χαρακτηρισμοί των πολιτικών αντιπάλων –αντλώντας μάλιστα έμπνευση από την οικογένειά τους και τι έκαναν, αν έκαναν, πριν 60 και 70 χρόνια.

 

Από τους «αντιεξουσιαστές» του ΓΑΠ στο «κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού» του Ανδρουλάκη

Μια που πιάσαμε το ΠΑΣΟΚ, ας θυμηθούμε ότι ήταν μια εποχή που ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωνε «αντιεξουσιαστής» –και ήταν Πρωθυπουργός της χώρας. Τώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μας συστήνει τον όρο «αντισυστημικός ρεαλισμός», τον οποίο απέδωσε στο κόμμα του –ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

 

Το είπε σε ομιλία του στον Πύργο:

 

«Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος στους φονιάδες των μεταναστών και του Φύσσα. Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος σε αυτούς οι οποίοι υμνούν τον Χίτλερ, που κατέσφαξε τον ελληνικό λαό.

 

»Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τα οικονομικά κατεστημένα, που κρατούν την Ελλάδα δεμένη πίσω. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα τα οποία δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις.

 

»Αυτή είναι η αντισυστημική ψήφος και πραγματικά ζητώ να στηρίξουν τη νέα μας προσπάθεια, διότι είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού και όχι της συστημικής κοροϊδίας».