Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #444

Ο Ανδρουλάκης έστειλε τις ευχές του με ένα σοκολατένιο αυγό «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» / Οταν ο Τσίπρας παρατηρεί ότι όλο τζούφια αυγά του δίνουν / Το θέμα με τον Πάντζα στον ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Ο Ανδρουλάκης έστειλε τις ευχές του με ένα σοκολατένιο αυγό «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»

Είχαμε λαμπάδες με τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ (λαμπάδες «Κουτσουμπίνι», βλέπε πρόσφατη Βαβέλ, εδώ), είχαμε και πασχαλινά αυγά ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Καθώς όλα πλέον γίνονται προϊόν —δεν είναι, πάντως, πρωτοφανές, κάποτε είχαμε μπρελόκ ΝΔ και αναπτήρες ΠΑΣΟΚ— ένα σοκολατένιο (με λευκή μάλιστα σοκολάτα) με τον πράσινο ήλιο έκανε την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα στα social media:

 

Ήταν ένα αυγό σε μια πλαστική διάφανη θήκη, το οποίο μάλιστα φρόντισε να το αναρτήσει στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ο περιοδεύων στην Κρήτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ευχηθεί χρόνια πολλά.

 

Οταν ο Τσίπρας παρατηρεί ότι όλο τζούφια αυγά του δίνουν

Μένουμε στο σύμπαν των πολιτικών αυγών και περνάμε στον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την Κυριακή του Πάσχα επισκέφθηκε τον ναύσταθμο της Κέρκυρας, με την ευκαιρία των διακοπών του στο νησί.

 

Αρχικά ο κ. Τσίπρας είπε στους αξιωματικούς και τους ναύτες ότι «μου θυμίζετε τα νιάτα μου. Κι εγώ κάποτε φορούσα την μπελαμάνα και την κολαρίνα» —ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπηρετήσει τη θητεία του στο ΠΝ.

 

Στη συνέχεια, κατά το έθιμο, τσούγκρισε αυγά με τους ναύτες. Και επιχειρώντας και πάλι να δείξει ότι είναι ένα με τον απλό στρατεύσιμο, παρατήρησε ότι έχει χάσει πολλές φορές.

 

«Με έχετε διαλύσει; Έσπασα και έναν. Τι γίνεται, τα τζούφια μου δίνετε; Δεν είναι κατάσταση αυτή» είπε χαριτολογώντας. Και επειδή όλα αυτά πρέπει να τα μοιραστεί με τη νεολαία, ο κ. Τσίπρας ανήρτησε όλο αυτό το σκηνικό με τα αυγά στον λογαριασμό του στο TikTok.

@atsipras Πάσχα 2023, στον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας. #Τσίπρας #tiktokgreece #fyp #Κέρκυρα ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Αναστάτωση και «ηλικιακός ρατσισμός» στην Ανατολική και Δυτική Αττική με Αντώναρο και Πάντζα

Δεν ήταν λέει μόνο η υποψηφιότητα του Ευάγγελου –«απλά, φεν γιο έχει» και «κρατήστε τρεις ημερομηνίες»– Αντώναρου, που προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν και για την απέναντι πλευρά της Αττικής: στην Ανατολική Αττική ο κ. Αντώναρος, στη Δυτική Αττική ο βετεράνος ηθοποιός και εμβληματικός αντιμνημονιακός, Γιώργος Πάντζας.

 

Ο οποίος κ. Πάντζας ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2019, εκλεγμένος με συνθήματα του τύπου «Πες όχι στο Δ’ Ράιχ – Δεν μας φοβίζουν των Γερμανών τα βόλια», αλλά τότε έχασε την έδρα του καθώς το κόμμα εξέλεξε στη Δυτική Αττική έναν βουλευτή – και αυτός ήταν ο εξάδελφος του αρχηγού, Γιώργος Τσίπρας.

 

Όμως ο κ. Πάντζας επέστρεψε στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Και όπως μας ενημέρωσε η «Καθημερινή» στη στήλη «Θεωρείο», υπήρξαν και πάλι ενστάσεις διότι, εκτός των άλλων, ο ηθοποιός-πολιτικός είναι πια στα 87 του χρόνια. «“Δεν υπήρχε κάποιος νεότερος να μπει στο ψηφοδέλτιο;” αναρωτιούνταν πολλοί και μάλλον δεν είχαν άδικο, καθώς η υποψηφιότητα εκπέμπει λανθασμένο μήνυμα», έγραψε η «Κ».

 

Βέβαια, αυτό το λες και ηλικιακό ρατσισμό. Ο κ. Πάντζας έχει τόσα να προσφέρει στον δημόσιο λόγο — μιλάμε για έναν τύπο που υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου «θα τσακίσει τον φασισμό».

 

Αλλά τα 87 του χρόνια είναι ένα βάρος, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι κριτική ασκήθηκε και για τον κ. Αντώναρο που είναι μόλις στα 71 του. Για τον οποίο κ. Αντώναρο, μάθαμε ποιος τον στήριξε: σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, με τον οποίο ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ έχει, λέει, καθημερινή επικοινωνία. Η πλάκα είναι ότι και οι δύο είναι υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια, άρα ίσως ο κ. Σπίρτζης να τον στηρίξει και στην σταυροδοσία ως δίδυμο.