• Ο Πέτσας και η μπακαλίστικη αριθμητική των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

    Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας το ξεκίνησε πρώτος, με τα κάπως απλοϊκά μαθηματικά που επιστράτευσε το βράδυ της Κυριακής για να κάνει προβολές της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

     

    Γενικά δεν είναι ότι το έχει και τόσο πολύ με τα μαθηματικά ο κ. Τσίπρας –βλέπε τη θρυλική «στροφή 360 μοιρών»– αλλά στον πανηγυρικό του έξω από την Κουμουνδούρου επικαλέστηκε μια μυστήρια πολιτική απλή μέθοδο των τριών, λέγοντας πως αν «ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης».

     

    Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε έτσι τον πήχη, όχι μόνο για το κόμμα του, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά στις επόμενες εκλογές –«νίκη και με διαφορά στις εκλογές», υποσχέθηκε στους χειροκροτητές του, παρά τις δημοσκοπήσεις που δίνουν τη ΝΔ με προβάδισμα 8%-10%–, αυτή η μπακαλίστικη αριθμητική είχε και μια αντίστροφη ερμηνεία.

     

    Την ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, αν. υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» είπε: «Εγώ δεν είδα συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ» και εξήγησε: «400.000 ψήφισαν για αρχηγό στη ΝΔ, 270.000 στο ΚΙΝΑΛ, 172.000 στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε είναι τρίτο κόμμα»…

  • Ο Λαφαζάνης θέλει ένα «νέο ΕΑΜ χωρίς Βάρκιζες»...

    Σε άλλα νέα από τον χώρο της Αριστεράς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έγραψε άρθρο στα «Νέα» και δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΑΜ διότι «βιώνει μια ιδιόμορφη αλλά πολύ βαριά κατοχή, χωρίς εμφανείς ερπύστριες, και κυβερνάται δυστυχώς από παραδομένες δωσιλογικές δυνάμεις»: με αυτό το επιχείρημα, ο άλλοτε κορυφαίος υπουργός και βασικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου –τον είχε χρίσει υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ό,τι και αν σημαίνει αυτό– προσπαθεί να μας πείσει για τη χρησιμότητα του νέου πολιτικού φορέα που έχει στα σκαριά.

     

    Το άρθρο του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος υπήρξε ο βασικός διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην εφιαλτική εκείνη περίοδο της λεγόμενης «περήφανης διαπραγμάτευσης» του 2015, αλλά έπειτα έφυγε από την κυβέρνηση και ίδρυσε την άτυχη Λαϊκή Ενότητα, τιτλοφορείται «Για ένα νέο κίνημα απελευθέρωσης».

     

    Και μεταξύ των άλλων περί δωσιλόγων και Κατοχής –πόσο ΣΥΡΙΖΑ 2014!– ανέφερε:

     

    «Απέναντι στον ολοκληρωτισμό που βιώνουμε, για να το πω λίγο παραστατικά χωρίς να ακριβολογώ, η πατρίδα μας χρειάζεται ένα νέο νικηφόρο “ΕΑΜ” των σύγχρονων αναγκών, μια νέα μεγάλη λαϊκή απελευθερωτική ενότητα, πέρα από χρεοκοπημένες παρατάξεις. Χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο “ΕΑΜ” χωρίς τα όποια “ελαττώματα” του παλιού εαμικού κινήματος και κυρίως χωρίς τις Βάρκιζες και τους Λίβανους που ακολούθησαν»…

     

    Το ότι ακολούθησε και ένας Εμφύλιος δεν φαίνεται να τον ενοχλεί τον κ. Λαφαζάνη καθώς δεν το επισημαίνει ως «λάθος»…

     

  • Ο Πικραμμένος εξυμνεί τη θεσμική στάση της Αλέκας Παπαρήγα το 2012

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στον κυριακάτικο Τύπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ημέρα που ανέλαβε, τον Μάιο του 2012, υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της χώρας.

     

    Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι συνεντεύξεις για το παρελθόν, ιδίως αν σου επιτρέπουν να δεις από τι γλιτώσαμε, αλλά αν έχει κανείς να ξεχωρίσει κάτι στα όσα είπε ο κ. Πικραμμένος στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον Παύλο Παπαδόπουλο, είναι αυτά για την υποστήριξη που είχε από τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς πριν από εκείνη τη μία αλλά κρίσιμη παρουσία του σε Σύνοδο Κορυφής. Ιδίως για τη στάση της τότε γενικής γραμματέος της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

     

    Είπε συγκεκριμένα ο κ. Πικραμμένος:

     

    «Προτού φύγω για τις Βρυξέλλες κάλεσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν συνάντησα κάποια βασική διαφωνία. Πρώτα ήρθε ο κ. Σαμαράς, με τον οποίο μας συνδέει γνωριμία ετών και συμφώνησε μαζί μου. Επειτα ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με άκουσαν και δεν μου είπαν όχι.

     

    »Η κυρία Παπαρήγα μου έκανε θετική εντύπωση. Οταν τη συνόδευσα στην έξοδο, με ρώτησε αν ήθελα να τονίσει κάτι στη δημόσια δήλωσή της που θα βοηθούσε την προσπάθεια της χώρας, ή αν υπάρχει κάτι από όσα είπαμε που θα έπρεπε να μείνει μυστικό.

     

    » Της απάντησα ότι μπορούσε να πει ό,τι ήθελε η ίδια. Μου έκανε πάντως ιδιαίτερη εντύπωση η υπεύθυνη και θεσμική συμπεριφορά της. Και όταν έγινε το θλιβερό περιστατικό με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην κυρία Κανέλλη, ανησύχησα μήπως είχαμε επεισόδια. Ηταν ένα περιστατικό το οποίο με θορύβησε, ωστόσο η πολιτική συγκυρία απαιτούσε ήρεμο κλίμα. Τηλεφώνησα στη γενική γραμματέα. “Κυρία Παπαρήγα, είναι προεκλογική περίοδος, και θα παρακαλούσα να αποφύγουμε την όξυνση”. Με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπήρχε όξυνση».




text
  • Ο Τσίπρας μελετά προτάσεις γαλλικής εταιρείας επικοινωνίας για το rebranding του. Α, πρέπει να έχει προσλάβει μάγους


    28 Μαρτίου 2024, 13:24