• Οταν η Εμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος έγιναν «παίκτες» του Ολυμπιακού

    Για την παρουσία της Εμα Στόουν και του Γιώργου Λάνθιμου στις εξέδρες του ΣΕΦ την Τετάρτη, θα τα διαβάσατε: με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Βληχή» στο ΚΠΙΣΝ, η οσκαρική ηθοποιός και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης πήγαν να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονακό για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

     

    Όσοι πικρόχολα σχολίασαν ότι επρόκειτο απλώς για δύο διασημότητες που πήραν μια μυρωδιά από μπάσκετ ατύχησαν με κρότο. Ο μεν κ. Λάνθιμος υπήρξε στα νιάτα του, πριν την ενασχόλησή του με το σινεμά, μπασκετμπολίστας του Παγκρατίου, η δε Εμα Στόουν είναι τακτική στα γήπεδα του NBA – και οι δύο ξέρουν πολλά από μπάσκετ.

     

    Άλλωστε η επικοινωνιακή υπεραξία της παρουσίας των δύο στο ΣΕΦ αποδείχτηκε την Παρασκευή όταν ο μπασκετικός Ολυμπιακός δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες τους με το αφεντικό της ομάδας τον Γιώργο Αγγελόπουλο, να τους προσφέρει μια ερυθρόλευκη φανέλα με το όνομά τους.

  • Η Γεροβασίλη και ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξαν τον πόλεμο στον Βασίλη Οικονόμου

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε τον πόλεμο στον Βασίλη Οικονόμου, κάτι που λογικά μόνο χαρούμενο μπορεί να τον κάνει, καθώς με έναν τρόπο τον βγάζει από μια δύσκολη θέση και τον κάνει ήρωα στο κομματικό του ακροατήριο.

     

    Βλέπετε, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ υπήρξε πρωταγωνιστής της περιβόητης τηλεοπτικής μπαρούφας με το «τσάμπα πέθανε» αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος που δεν μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες —μια απαθής θέση που ανάγκασε ακόμα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό του βουλευτή.

     

    Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτέθηκε γι’ αυτό, έστω και αν μπορεί να τον θεώρησε εύκολο στόχο επειδή εκτέθηκε στα μάτια των ψηφοφόρων του. Του επιτέθηκε επειδή ο κ. Οικονόμου πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο με τη Δώρα Αυγέρη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, την Πέμπτη, της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της οποίας προεδρεύει ο συγκεκριμένος βουλευτής της ΝΔ.

     

    Η σύγκρουση των προκλήθηκε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία, με τον διάλογο να είναι ο ακόλουθος:

     

    Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε, δεν είστε τακτική στην επιτροπή μας

    Αυγέρη: Δεν δικαιούμαι; Από πού και ως πού; 

    Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε… Δεν είστε τακτική στην επιτροπή

    [Φωνές από Αυγέρη]

    Οικονόμου: Δεν δικαιούστε. Είστε για πολλά εσείς… είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή και ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις

    Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής στο πρόσωπό σας

    Οικονόμου: Θέσε ό,τι θέλεις, η διαδικασία συνεχίζεται

     

    Η κυρία Αυγέρη δεν έθεσε, έθεσε όμως η Ολγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα καταγγέλλοντας ακόμα και απρεπείς χειρονομίες του κ. Οικονόμου και ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

     

    Η επιστολή της κυρίας Γεροβασίλη ανέφερε τα ακόλουθα:

     

    Προς το Πρόεδρο Βουλής της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

     

    Θέμα: «Αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Προέδρου της Δ.Ε. Κοινωνικών Υποθέσεων με απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες εναντίον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

     

    Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

     

    Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (5.5.2022) ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Οικονόμου καταφέρθηκε εναντίον της Θεοδώρας (Δώρας) Αυγέρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με απρεπείς χαρακτηρισμούς εξαπολύοντας εναντίον της μια πρωτοφανή ανοίκεια επίθεση, που στόχο είχε να πλήξει το πρόσωπό της, την κοινοβουλευτική της ιδιότητα καθώς και την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, της οποίας είναι μέλος.

     

    Χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις και απρεπείς χειρονομίες (αποτυπώνονται καθαρά και στο οπτικοακουστικό υλικό από το κανάλι της Βουλής), οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με την κοινοβουλευτική ευπρέπεια και πολύ περισσότερο αντιβαίνουν σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

     

    Πρόκειται, για μια κατάφωρα ανήθικη, αντιδεοντολογική, αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που αντιβαίνει σε κάθε θεσμική κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία.

     

    Η ηθική και η κοινωνική απαξία των όσων καταλόγισε σε βάρος της βουλευτή Θ. Αυγέρη με ιδιαίτερα προκλητικό ύφος ο κ. Β. Οικονόμου εντείνονται ακόμη περισσότερο λόγω και του γεγονότος ότι είναι νέα γυναίκα βουλευτής.

     

    Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Κανονισμού της Βουλής πρόκειται για ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία συνίσταται στην χρησιμοποίηση ακραία προσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης μελών της Βουλής.

     

    Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας οι βουλευτές οφείλουν: α) να διαφυλάσσουν την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου β) να ασκούν τα καθήκοντά τους […] με αλληλοσεβασμό γ) να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, της προσήλωσης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπου αυτή απαιτείται από το Σύνταγμα ή νόμο ή τον Κανονισμό της Βουλής.

     

    Επειδή, πρόκειται για ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά του προσώπου της βουλευτή Θεοδώρας (Δώρας) Αυγέρη.

     

    Επειδή πρόκειται για ανάρμοστες εκφράσεις και χειρονομίες που πλήττουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη της βουλευτή.

     

    Επειδή, τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτή του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, βάλλουν ανεπανόρθωτα κατά του θεσμικού κύρους του Κοινοβουλίου.

     

    Επειδή, το εν λόγω μέλος της Βουλής χρησιμοποιεί κατ’ επανάληψη προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος συναδέλφων του.

     

    Επειδή, τέτοιες συμπεριφορές είναι ανάγκη να εκλείψουν πλήρως από το Κοινοβούλιο.

     

    Κύριε Πρόεδρε,

     

    Είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρος του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο κοινοβουλευτισμός και πάλι από συμπεριφορές και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές.

     

    Για τους λόγους αυτούς

     

    Θέτω σε γνώση σας τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Πέμπτης 5 Μαΐου 2022 και ζητώ την θεσμική σας παρέμβασή με βάση και τα όσα ορίζονται στα άρθρα 77 και 80 του Κανονισμού της Βουλής καθώς και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Β. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

     

    Μετά απ’ όλ’ αυτά, ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή με μάσκα που έγραφε #Oikonomou_team…

     

     

  • Τον Στέλιο Κούλογλου δεν τον ενοχλεί να ονομάζονται τα Κατεχόμενα «Βόρεια Κύπρος»

    Πολλά ειπώθηκαν και γράφηκαν για την περιβόητη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα που κατέταξαν την Ελλάδα στην 108η θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου, κάτω από την Μποτσουάνα, το Τσαντ, την Παπούα Νέα Γουινέα, καθώς και κάτω από μια περιοχή που η ΜΚΟ ονόμασε «Βόρεια Κύπρο».

     

    Η αμφιλεγόμενη λίστα αποδομήθηκε από την κυβέρνηση (εδώ), ενώ από την άλλη έγινε σημαία πολιτικής ευκαιρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά του έντυπα («Εφημερίδα των Συντακτών», «Δημοκρατία» κ.ά) —ενώ ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου εμφανίστηκε τόσο υπέρ που δεν τον πείραξε ούτε η αναφορά σε «Βόρεια Κύπρο».

     

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Status 107,7 o κ. Κούλογλου, ευρωβουλευτής, βετεράνος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της καλής εκπομπής «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», περιέγραψε ως δευτερεύον ζήτημα το να αποκαλούνται τα Κατεχόμενα «Βόρεια Κύπρος».

     

    Ο κ. Κούλογλου ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο πόσο αξιόπιστη είναι μια έκθεση που αποκαλεί τα Κατεχόμενα «Βόρεια Κύπρο».

     

    «Εσείς πως θα τη λέγατε;» απάντησε ο κ.  Κούλογλου για να συνεχίσει: «Πώς νομίζετε ότι αποκαλούνται τα Κατεχόμενα;»

     

    «Πόσο αξιόπιστη είναι μια ΜΚΟ που ανακαλύπτει ένα κράτος που δεν υπάρχει;», παρατήρησε ο δημοσιογράφος.

     

    «Ο ηλίθιος αντί να κοιτάει το φεγγάρι κοιτάει το δάχτυλο» ήταν η μάλλον προσβλητική απάντηση του κ. Κούλογλου, ο οποίος μετά από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι δευτερεύον ζήτημα η «ανακάλυψη» κράτους από μια ΜΚΟ απάντησε «απολύτως».

     

    «Δεν σας ενόχλησε;», συνέχισε ο δημοσιογράφος.

     

    «Αυτό είναι προπέτασμα καπνού… τι θέλατε να γράφει;» απάντησε ο κ. Κούλογλου.




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01