• Ο Πίνατ υποδέχτηκε τη Σάνα Μαρίν στο Μέγαρο Μαξίμου

    Η «διπλωματία του Πίνατ» του ημίαιμου σκυλάκου που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενεργοποιήθηκε την Πέμπτη: ο πρωθυπουργικός σκύλος ήταν αυτός που καλωσόρισε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Σάνα Μαρίν, την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, λίγο πριν από την κρίσιμη –λόγω Ουκρανικού, NATO και ελληνοτουρκικών– συνάντησή της με τον κ. Μητσοτάκη.

     

    Μάλιστα, η 36χρονη φινλανδή πολιτικός έσκυψε και χάιδεψε τον Πίνατ, δείχνοντας χαρακτηριστική άνεση.

  • Ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ λέει για τους λογαριασμούς του ρεύματος: «Το τζάμπα πέθανε»

    Ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, έχει μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ενα είναι ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα προσαρμοστικό πολιτικό ον: έχει κάνει τη διαδρομή ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΝΔ με εξαιρετική επιτυχία, οι μεταλλάξεις του δηλαδή τού έχουν επιτρέψει να επιζήσει στο ανταγωνιστικό ελληνικό πολιτικό οικοσύστημα. Το δεύτερο είναι ότι επειδή είναι αρκετά της επικοινωνίας εκτίθεται σχετικά συχνά στο γυαλί –αλλά παρά την εμπειρία του, δεν αποφεύγει τις γκάφες.

     

    Την Πέμπτη λοιπόν, ο βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε σε ένα πάνελ στη δημόσια τηλέοραση, στην εκπομπή των Δημήτρη Κοταρίδη και Γιάννη Πιταρά «Από τις 6». Μαζί του ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κωνσταντίνος Χήτας, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Δεν τους λες και δύσκολους αντιπάλους για έναν βουλευτή του διαμετρήματος του κ. Οικονόμου –εκτός από το γεγονός ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος υπήρξε και αυτός στη ΔΗΜΑΡ, θα έπρεπε να είναι ένα εύκολο πρωινό.

     

    Ομως ο κ. Οικονόμου το διέπραξε και έγινε σταρ των social media με το δικό του hashtag #οικονομου.

     

    Μια αποστροφή του για τις διακοπές ηλεκτροδότησης ότι «ο τζάμπας πέθανε και το δωρεάν τελείωσε» προκάλεσε δικαιολογημένα αντιδράσεις, αρχικά στο ίδιο το πάνελ και έπειτα στο Twitter.

     

    Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται να επιλέξουν ανάμεσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το σουπερμάρκετ, ο κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο τζάμπας πέθανε», ενώ παρατήρησε πως κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το υψηλό κόστος του ρεύματος γιατί έχουν τη νοοτροπία τού «δεν πληρώνω».

     

    «Δεν είμαστε στην εποχή τού τζάμπα, ούτε τού δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του» συνέχισε ο κ. Οικονόμου, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου Δημήτρη Κοτταρίδη. «Δεν ήταν ποτέ τζάμπα, ο κόσμος πλήρωνε να έχει ρεύμα. Δεν υπήρχε τέτοια εποχή» σχολίασε ο δημοσιογράφος, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε. «Επειδή κινούμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε οι πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης, σας λέω ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα, ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να τα δει, και λέω ότι πίσω από αυτά τα προβλήματα, δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, του τζάμπα. Αυτό», προσέθεσε.

     

    Με αυτά και με τα άλλα, ο κ. Οικονόμου κατάφερε να γίνει ένα ωραίο hashtag, να καταγγελθεί σε tweet της «Αυγής» για χυδαία επίθεση στους πολίτες και να βγει για χάρη του και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφερόταν ότι: «Περισσότεροι από 25.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και νοικοκυριά βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος, αδυνατώντας να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη που πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και τον μισθό ή τη σύνταξή τους. Η απάντηση της ΝΔ στην απελπισία τους είναι χυδαίες προσβολές, όπως ότι “μπορούν να πληρώσουν” και πως “το τζάμπα πέθανε”, όπως είπε με απύθμενο θράσος ο βουλευτής της, Β. Οικονόμου, στην ΕΡΤ».

  • Πού θα είναι τελικά υποψήφιος ο Θόδωρος Σκυλακάκης;

    Το πού θα πολιτευτεί ο αν. υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης στις προσεχείς εκλογές είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των παραπολιτικών στηλών –ίσως επειδή, όπως λέγεται, ο συγκεκριμένος, ως αποτελεσματικός ταμίας του κράτους, έχει εξασφαλισμένη την υπουργική καρέκλα του, εφόσον βέβαια η ΝΔ παραμείνει στην εξουσία.

     

    Ετσι, τώρα λένε ότι μπορεί να είναι τελικά υποψήφιος στην Ηλεία και όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

     

    Εγραψε σχετικά το «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου στην «Καθημερινή»:

     

    «Η στήλη σας είχε γράψει πρώτη πως το πιθανότερο σενάριο για τον Θόδωρο Σκυλακάκη είναι να βρίσκεται στο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές. Τελευταία φαίνεται πως υπάρχουν και άλλες εισηγήσεις, καθώς μετά την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου ο Σκυλακάκης έγινε βουλευτής Επικρατείας –ασχέτως αν δεν ήταν αρχικά σε εκλόγιμη θέση– και πολλοί λένε πως δεύτερη σερί θητεία ως Επικρατείας είναι υπερβολή. Εξ ου και ο ίδιος δεν διαψεύδει κατηγορηματικά κανένα σενάριο που αφορά την Ηλεία, στην οποία «έχει αδειάσει θέση» μετά την οικειοθελή αποχώρηση Τζαβάρα. Ανεξάρτητα από την τελική επιλογή, ο Σκυλακάκης έχει ένα “πλεονέκτημα”: ακόμα και αν δεν είναι βουλευτής, όπως δεν ήταν το 2019, η θέση του στο υπουργικό θεωρείται βέβαιη».

     




text
  • Δύο κενές θέσεις στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Να δούμε και πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν


    29 Μαρτίου 2024, 06:09