• Ο Πατούλης (ξανα)διαμαρτύρεται για την αφισορύπανση του ΣΥΡΙΖΑ

    Με τις αφίσες για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που γέμισαν την Αθήνα μπορούν να γίνουν δύο παρατηρήσεις.

     

    Η πρώτη είναι η προφανής: ότι ένα κόμμα που και καλά ομνύει στο οικολογικό κίνημα και σε άλλα τέτοια όμορφα, δεν έχει πρόβλημα να ρυπαίνει και να χρησιμοποιεί έναν από τους πιο εχθρικούς για το περιβάλλον τρόπους διαφήμισης. Αυτά για την Αριστερά της οικολογίας και των υψηλών ιδανικών –θυσία όλα αυτά στην ανάγκη να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας ως ο μεγάλος τιμονιέρης.

     

    Η δεύτερη είναι η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής –ο Γιώργος Πατούλης διαμαρτυρήθηκε την Πέμπτη λέγοντας:

     

    «Τα πολιτικά κόμματα να σεβαστούν επιτέλους τους πολίτες και την εικόνα της Αττικής.

     

    »Για μια ακόμη φορά η Αττική βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ξεπερασμένες πρακτικές πολιτικών κομμάτων, που επιλέγουν για την προβολή των πολιτικών τους μηνυμάτων να χρησιμοποιήσουν παράνομα το δημόσιο χώρο, προκαλώντας περιβαλλοντική και αισθητική ρύπανση .

     

    »Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αναδείξει ως προτεραιότητα την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του Λεκανοπεδίου, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας όσων κινούνται στο κύριο οδικό δίκτυο της. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη απομακρύνονται άμεσα οι παράνομες αφίσες, τα διαφημιστικά πανό και τα επικίνδυνα λάβαρα που είχαν παράνομα τοποθετηθεί σε γέφυρες, σε στύλους ηλεκτροφωτισμού και φωτεινούς σηματοδότες, για να προβάλουν κομματική εκδήλωση συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που θα διεξαχθεί τις μέρες αυτές.

     

    »Η προσπάθειά μας να διατηρηθεί η Αττική καθαρή και ασφαλής είναι διαρκής και για το σκοπό αυτό τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καταβάλλουν καθημερινή προσπάθεια, απομακρύνοντας κάθε είδους παράνομο διαφημιστικό υλικό ανεξαρτήτως από το αν αφορά πολιτική παράταξη, καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο προβάλλεται παράνομα και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον.

     

    »Για μια ακόμη φορά καλούμε όλους και κυρίως τα πολιτικά κόμματα, που η στάση και συμπεριφορά τους πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα υπευθυνότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον και την καθημερινότητα των πολιτών, να αξιοποιούν για την προβολή των δραστηριοτήτων τους σύγχρονα μέσα που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και δεν υποβαθμίζουν την εικόνα και το περιβάλλον της Αττικής».

     

    Ωραίος ο κ. Πατούλης, αλλά μια ερώτηση: δεν είναι παράνομη η αφισοκόλληση; Γιατί δεν στρέφεται η Περιφέρεια Αττικής κατά αυτού που ρυπαίνει αντί να σπαταλά πόρους για να καθαρίσει τη ρύπανση; Και στο φινάλε, τα ίδια έλεγε ο κ. Πατούλης και τον Σεπτέμβριο του 2019.

    Προφανώς τίποτα δεν άλλαξε…

  • Περίεργο: Ο Πολάκης δεν επιλέχθηκε στο πάνελ για την πανδημία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

    Πολύ ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Με θέμα «Διεθνή – Πόλεμος» για παράδειγμα θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκη και η Μαριλένα Κοππά, σε μια συζήτηση που συγκρούονται δύο σχολές σκέψης.

     

    Αυτό όμως που αποτελεί μια έκπληξη είναι ότι στη συζήτηση με θέμα «Πανδημία» απουσιάζει από το πάνελ ο πλέον αναλυτικός, πλέον παρεμβατικός και αυτοπροσδιοριζόμενος ως βαθύτερος γνώστης του αντικειμένου πολιτικός που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

     

    Περίεργο δεν είναι; Ο κ. Πολάκης αφέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια να λέει ακόμα και από το βήμα της Βουλής ό,τι του κατέβει για την πανδημία, να αμφισβητεί την αξιοπιστία των εμβολίων, να προτείνει φάρμακα, να μιλάει για ΜΕΘ κλπ. επικαλούμενος την επιστημονική του κατάρτηση και αυθεντία.

     

    Γιατί λοιπόν δεν επιλέχθηκε ο κ. Πολάκης να μιλήσει και στη θέση του προτιμήθηκαν η Αθηνά Λινού, ο Ανδρέας Ξανθός, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας και ο Οθωνας Ηλιόπουλος;  Τι περισσότερο έχουν όλοι αυτοί από τον κορυφαίο σφακιανό επιστήμονα;

  • Μια ενδιαφέρουσα πασχαλινή έκπληξη για τον Κώστα Καραμανλή

    Σε άλλα νέα, ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, είχε δουλειά. Που σημαίνει ότι δέχτηκε στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, τη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, περιεφερειάρχη Ιονίων Νήσων, «για τις πασχαλινές ευχές», όπως μας ενημέρωσε η Περιφέρεια σε σχετικό της δελτίο Τύπου.

     

    Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο κ. Καραμανλής και η κυρία Κράτσα, πέρα από τις ευχές για το Πάσχα συζήτησαν για την Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τις γαλλικές εκλογές –έχει ενδιαφέρον η ιεράρχηση.

     

    Αλλά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το πώς έκλεισε το δελτίο Τύπου: «Ο τ. Πρωθυπουργός, ο οποίος πάντα ενθάρρυνε και στήριξε την Ρόδη Κράτσα σε κάθε βήμα της πορείας της, ευχήθηκε καλή δυναμική συνέχεια, για το καλό των νησιών του Ιονίου».

     

    Γιατί πρέπει να μας υπενθυμίσουν ότι ο κ. Καραμανλής «πάντα ενθάρρυνε και στήριξε την κυρία Κράτσα σε κάθε βήμα της πορείας της»;

     

    Ισως επειδή σε κάποιους κύκλους μια πόζα στην Παναγή Κυριακού με τον 65χρονο πρώην Πρωθυπουργό και μια τέτοια υπενθύμιση θεωρείται ένα πολιτικό παράσημο. Ισως πάλι επειδή έχουν βγει διάφοροι γαλάζιοι πολιτευτές και εμφανίζονται ως πιθανοί διεκδικητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε έναν χρόνο.

     

     




text
  • Με 830 ευρώ μισθό βλέπεις πια αλλιώς τη ζωή


    29 Μαρτίου 2024, 15:55