• Το πουλόβερ του Χρυσοχοΐδη, η «συνάντηση» Μητσοτάκη - Αποστολάκη και άλλα αξιοπερίεργα από την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά

    Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το μείζον πολιτικό γεγονός της Δευτέρας δεν ήταν η σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή –δεν γίναμε δα και πολλοί σοφότεροι, πέρα από το ότι εμπεδώσαμε το πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί ατελώς, πλην όμως εμφανώς, την επιχειρηματολογία των αντιεμβολιαστών–, αλλά η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά «Ενα σκοτεινό δωμάτιο, 1967-1974»: η μισή πολιτική σκηνή της χώρας μαζεύτηκε στην αίθουσα παρουσιάσεων στο Public του Συντάγματος.

    (Παπαχελάς, Ρουσόπουλος, Συρίγος)

    Το «παρών» έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, Πέτρος Μολυβιάτης και Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, γνωστοί και λιγότερο γνωστοί δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι νυν και πρώην βουλευτές.

    Αν πάντως πρέπει κάτι κανείς να ξεχωρίσει, ήταν η παρουσία στον ίδιο χώρο του κ. Μητσοτάκη με τον ναύαρχο ε.α. και πρώην υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, για πρώτη φορά μετά το φιάσκο με τον ανασχηματισμό τον περασμένο Αύγουστο.

    Παρατηρητές είπαν ότι δεν υπήρξε καμία επαφή των δύο, ούτε καν χαιρετισμός· ο κ. Αποστολάκης κάθισε μακριά, σε ένα τραπέζι με τον κ. Κατρούγκαλο και τον ιστορικό Θάνο Βερέμη (φωτογραφία κάτω).

    Ενα άλλο θέμα ήταν η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επίσης υπήρξε –άθελά του αυτός– από τους «πρωταγωνιστές» του ανασχηματισμού, καθώς τέθηκε εκτός κυβέρνησης.

     

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαιρετήθηκε με τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια πήγε να καθίσει στη δεύτερη σειρά της αίθουσας, πίσω από τον κ. Βενιζέλο (φωτογραφία κάτω).

    Το ενδιαφέρον, βέβαια, στην περίπτωσή του ήταν το casual ντύσιμο που επέλεξε: ένα μαύρο φθινοπωρινό πουλόβερ με μια χοντρή λευκή γραμμή στα μανίκια, ενδυματολογική επιλογή που φέρνει κάπως σε στολή και ανάγει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε αληθινά εκκεντρικό.

  • Ο Πολάκης στέκεται δίπλα στην Μπακογιάννη

    O Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και πρώην αν. υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, προστέθηκε και αυτός στους πολιτικούς που έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς την Ντόρα Μπακογιάννη για την περιπέτεια της υγείας της.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Πολάκης θεώρησε σωστό να υπενθυμίσει ότι έχει έχει «τεράστιες πολιτικές διαφορές και κόντρες» με την κυρία Μπακογιάννη. Δεν του αρκούσε δηλαδή να στείλει ευχές για ανάρρωση σε μια συνάδελφο βουλευτή της εκλογικής του μάλιστα περιφέρειας, ήθελε να πει ότι τους χωρίζουν και πολλά. Αλλά επειδή εκτός από αψύς είναι και μεγαλόψυχος, κάνει και μια ανάρτηση για χάρη της.

     

    Πάλι καλά πάντως. Θα μπορούσε να της έχει συστήσει και θεραπεία.

     

  • Ξεκίνησε την... αντιπολίτευση ο Μπογδάνος;

    Τον θυμάστε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έτσι δεν είναι; Τον βουλευτή Α’ Αθηνών που αποπέμφθηκε από τη ΝΔ μετά από εκείνο το παραλήρημα στη Βουλή περί Γρίβα, κομμουνιστών κ.λπ.

     

    E, λοιπόν, ο κ. Μπογδάνος συνεχίζει την πολιτική του δραστηριότητα. Και τη Δευτέρα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, της εκλογικής του περιφέρειας, καταγγέλλοντας την υποστελέχωσή του: με οργανική δύναμη 189, υπηρετούν μόλις 23, ανέφερε ο βουλευτής σε ανάρτησή του στο Twitter, την οποία διάνθισε με πολλές φωτογραφίες με τους ευάριθμους αστυνομικούς που συνάντησε.

     

    Αν δεν είχε διαβεβαιώσει ότι, παρά τη διαγραφή του, θα ψηφίζει τα νομοσχέδια της ΝΔ, θα πίστευε κανείς ότι ο κ. Μπογδάνος ξεκίνησε την αντιπολίτευση.

  • Ο σκύλος της Ντόρας Μπακογιάννη άνοιξε την πόρτα και βγήκε από το σπίτι, ενώ η ίδια μιλούσε στην κάμερα

    Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς της, δεν έστειλε μόνο ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όσους αντιμετωπίζουν το πολλαπλό μυέλωμα, αλλά… αποκάλυψε και τις ικανότητες του σκύλου της.

     

    Ως γνωστόν, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, με τη συμμετοχή επίσης του Θόδωρου Ρουσόπουλου, επίσης βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών και του πρώην υπουργού Ευρυπίδη Στυλιανίδη και με αντικείμενο τις γερμανικές εκλογές και την επόμενη μέρα στην Ευρώπη.

     

    Ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, όμως σε ένα σημείο, πίσω από την κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε ο σκύλος της, να στέκεται στα δύο του πόδια, να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού και να βγαίνει έξω.

     

    «Συγγνώμη, είναι ο σκύλος που έχει αποφασίσει να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει», σχολίασε η βουλευτής, για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «είναι τέτοιο το μέγεθός του που δεν μπορείς, ανοίγει πόρτες, κλείνει πόρτες, μπαίνει, βγαίνει».

     

    (Το επίμαχο σημείο λίγο μετά το 57:20 του βίντεο)




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50