Ο Κρίτων Αρσένης προτείνει «κόφτη» εισοδήματος στα 100.000 ευρώ - Στον Βαρουφάκη απευθυνόταν;
Για τον Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, δεν χρειάζεται πια να πούμε πολλά. Πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου –είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009, παραιτήθηκε διαφωνώντας με τα μνημόνια, αλλά κράτησε την έδρα–, μεταπήδησε έπειτα στο πολύχρωμο κομματικό σύμπαν του Γιάνη Βαρουφάκη και συχνά-πυκνά απασχολεί τη δημόσια σφαίρα με τις ασύμμετρες σκέψεις του (βλέπε και άλλη Βαβέλ εδώ).
Το ότι πρότεινε, λοιπόν, να υιοθετηθεί στη χώρα μας ένας «κόφτης» πλούτου, να μην επιτρέπεται να βγάζεις πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο, δεν πρέπει να μας ξενίζει και τόσο. Ή μάλλον, αν πρέπει να μας ξενίζει, δεν θα πρέπει τόσο για τη σκέψη του, αλλά για τον αρχηγό του.
Αν είναι ντροπή να έχουμε φτωχούς, γιατί να μην είναι ντροπή να έχουμε πλούσιους; Γιατί να μην υπάρχει κόφτης πλούτου, πχ. για αρχή τα 100.000€. Γιατί να μην απαγορεύεται να έχεις ετήσιο εισόδημα πάνω από αυτά και να σου αφαιρούνται; Καιρός να βάλουμε εμείς την ατζέντα.
— Kriton Arsenis (@karsenis) July 19, 2021
Η πρόταση του κ. Αρσένη στρέφεται (και) κατά του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ως διακεκριμένος καθηγητής, ευπώλητος συγγραφέας και ακριβοπληρωμένος ομιλητής έχει πολύ υψηλό εισόδημα –και μπράβο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση «πόθεν έσχες» για το οικονομικό έτος του 2018, προτού δηλαδή επανεκλεγεί βουλευτής, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δήλωνε ετήσιο εισόδημα 265.213 ευρώ, τα υπερδιπλάσια απ’ όσα προτείνει ως ανώτατο όριο πλούτου ο κ. Αρσένης.
Το περίεργο είναι ότι το θέμα της περιουσίας του κ. Βαρουφάκη αποτελεί ένα αγκάθι στις σχέσεις του με άλλους κομματικούς του συντρόφους. Πέρυσι το καλοκαίρι είχε κυκλοφορήσει και επιστολή στελεχών που τον κατηγορούσαν για επίδεξη πλουτισμού, για να απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης πως ότι «όλες οι επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «και ο Ενγκελς… εργοστασιάρχης ήταν».
«Διάσταση» Χαρδαλιά - Θεοχάρη για τα ξενοδοχεία καραντίνας
Μπορεί να υπάρχουν τσακωμοί στην κυβέρνηση; Φαίνεται ότι μπορεί, καθώς οι ανατροπές που προκαλεί η επιμονή της επιδημίας της Covid-19 στη χώρα μας –με το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο το πλέον χαρακτηριστικό του προβλήματος αλλά όχι και το μόνο– προκάλεσε μια σύγκρουση του Νίκου Χαρδαλιά με τον Χάρη Θεοχάρη.
Αυτό περιέγραψε η «Καθημερινή». Αφορμή υπήρξε η απουσία επαρκών ξενοδοχείων καραντίνας στα νησιά, κάτι που είχε προβλεφθεί πέρυσι, αλλά ξεχάστηκε εφέτος.
Εγραψε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο»:
«Το θέμα με τα ξενοδοχεία καραντίνας έχει προκαλέσει πολλές εσωτερικές έριδες στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας. Το ένα υπουργείο “δείχνει” ως αρμόδιο το άλλο, εξ ου και χθες κλήθηκε να λύσει το πρόβλημα ο… συνήθης ύποπτος Γ. Γεραπετρίτης».