Επικαιρότητα

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #121

H γελοιογραφία-απάντηση του Δημήτρη Χαντζόπουλου για τις αγωγές του Τσίπρα είναι μια... τραπεζική επιταγή / Η Ράνια Τζίμα λέει ότι θα κατέρρεε χωρίς τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη / Η Κεραμέως δεν ήθελε τη Ζαχαράκη - και τώρα πληρώνει τις γκάφες της Ζέττας Μακρή / Και ο Γώγος σκέφτεται την κυκλοφορία των πολιτών μονά - ζυγά
Protagon Team

H γελοιογραφία-απάντηση του Δημήτρη Χαντζόπουλου για τις αγωγές του Τσίπρα είναι μια... τραπεζική επιταγή

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει αγωγή κατά του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του αρθρογράφου και συμβούλου έκδοσης των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου για τα όσα έγραψαν και είπαν για το εξοχικό του στο Σούνιο.

 

Με έναν τρόπο ο κ. Τσίπρας κατάφερε να τους φέρει όλους απέναντί του. Ακόμα και η ΕΣΗΕΑ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικά προγεφυρώματα, καταδίκασε την ενέργεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης –αλλά αυτά ας τα βρει η Κουμουνδούρου με τους δικούς της.

 

Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ότι με αυτήν την αγωγή έγινε και αντικείμενο διακωμώδησης. Οχι τόσο για το ιλιγγιώδες ποσό που διεκδικεί, αλλά κυρίως με την απαίτησή του να του καταβάλλονται και 10.000 ευρώ «για κάθε μελλοντική προσβολή της προσωπικότητάς του»!

 

Ετσι, η γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή», που είναι μια επιταγή στη θέση ενός σκίτσου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον αναγνώστη να επικοινωνήσει πρώτα με τον δικηγόρο του κ. Τσίπρα, να καταβάλει το σχετικό ποσό που θα του υποδείξει ο νομικός εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο τότε θα του σταλεί η γελοιογραφία.

Θα αφήσουμε ασχολίαστη τη λεπτή αναφορά στο δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Μαντζουράνη, το οποίο επέλεξε ο κ. Τσίπρας για τις αγωγές κατά των ΜΜΕ. Ας τα σκεφτεί και αυτά η Κουμουνδούρου, αν θέλει…

Η Ράνια Τζίμα λέει ότι θα κατέρρεε χωρίς τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη - και ότι είναι ο πιο ωραίος άνδρας στην Αθήνα

Πτυχές του γάμου της με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παλαιό κυβερνητικό εκπρόσωπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νυν διευθυντή του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας –και φερόμενο ως επόμενο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά– περιέγραψε η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα.

 

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου το θέμα «Γαβριήλ» ήταν κυρίαρχο. Είδαμε μάλιστα τον κ. Σακελλαρίδη σε πολλές φωτογραφίες, ακόμα και στον γάμο του, με γραβάτα –όταν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση της χώρας δεν ήθελε να φοράει γραβάτα, αλλά στον γάμο του φόρεσε.

 

Η κυρία Τζίμα είχε μόνο καλά λόγια για τον κ. Σακελλαρίδη, ακόμα και για το ότι δεν κάνει τίποτα στο σπίτι.

 

«Δεν μπορώ να φανταστώ πια τη ζωή μου χωρίς τους δύο ανθρώπους μου. Δηλαδή δεν… Νομίζω πως θα κατέρρεα. Δεν θα το άντεχα. Τι να κάνουμε, τώρα, εκεί έχω πέσει. Δεν μου αρέσει να είμαι ευάλωτη αλλά εκεί είμαι. Ο Γαβριήλ νομίζω πως το έχει καταλάβει ότι πια δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν αλλά δεν το εκμεταλλεύεται. Είναι δυνατός πολύ. Πρωτίστως μου αρέσει πολύ ότι είναι πολύ όμορφος, γήινα πράγματα. Για μένα είναι ο πιο ωραίος άνδρας της Αθήνας με απόσταση από τον προηγούμενο…», προσέθεσε.

 

Σιγά την πόλη, την Αθήνα, θα πει κάποιος, αλλά η κυρία Τζίμα συνέχισε για τον σύζυγό της, περιγράφοντας γιατί είναι το θεμέλιο του σπιτιού:

 

«Τίποτα δεν κάνει στο σπίτι, αλλά θα πω κάτι που κάνει και είναι πολύ σημαντικό και σε κάνει να φοβάσαι λιγότερο. Όταν είσαι σε ένα μεταίχμιο να πάρεις μια απόφαση, που μπορεί να είναι και δύσκολη, σε κοιτάζει με αυτό το βλέμμα που λες: “πραγματικά, δεν φοβάται αυτός ο τύπος”. Αυτός δεν φοβάται, όχι εγώ. Εγώ φοβάμαι. Σου λέει δηλαδή πως “εγώ είμαι εδώ, κάνε το”. Σου απλώνει ένα πλέγμα προστασίας».

Η Κεραμέως δεν ήθελε τη Ζαχαράκη υφυπουργό Παιδείας - και τώρα πληρώνει τις γκάφες της Ζέττας Μακρή

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή του πρόσφατου ανασχηματισμού, στη σκιά της τελευταίας γκάφας της νέας υφυπουργού Παιδείας Ζωής (Ζέττας) Μακρή που πρότεινε να προβλέπεται πρόστιμο για όσους μαθητές δεν επιστρέφουν γρήγορα από το σχολείο, αποκάλυψε η «Καθημερινή».

 

Η στήλη «Μέμο» γράφει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας, απ’ όπου έφυγαν η Σοφία Ζαχαράκη και ο Βασίλης Διγαλάκης, υπαγορεύτηκαν από επιθυμία της υπουργού Νίκης Κεραμέως. Η οποία τώρα το πληρώνει με τις αστοχίες των νέων υφυπουργών της.

 

Συγκεκριμένα η στήλη που υπογράφει ο «Στέντωρ», αναφέρει:

 

«Ισχύει και στην πολιτική: καμιά φορά κινδυνεύεις από την εκπλήρωση των επιθυμιών σου. Ο ανασχηματισμός εκπλήρωσε τη φημολογούμενη επιθυμία της υπουργού Παιδείας να απαλλαγεί από τους υφυπουργούς της –Ζαχαράκη και Διγαλάκη. Οι νέοι υφυπουργοί όμως έχουν προκαλέσει βραχυκυκλώματα. Ο Αγγελος Συρίγος υφίσταται ψηφιακό λιθοβολισμό εξαιτίας μιας διαστρεβλώσιμης ιστορικής αναφοράς του στα πανεπιστημιακά αστυνομικά τμήματα του 1969. Πιο επιρρεπής στην γκάφα αποδεικνύεται η Ζέττα Μακρή, που έχει προλάβει να απειλήσει με πρόστιμα τους μαθητές και να τάξει πρόχειρα διευκολύνσεις στις Πανελλήνιες. Το ελαφρυντικό που της αναγνωρίζεται είναι ότι είχε μείνει καιρό εκτός Βουλής και αξιωμάτων. Για αυτό έχει επιστρέψει διψασμένη για υπουργική διασημότητα. Κάποιες δίψες, βέβαια, δεν σβήνουν ποτέ».

 

Και ο Γώγος σκέφτεται την κυκλοφορία των πολιτών μονά - ζυγά

Τι ήταν να το γράψει ο ημέτερος Στέλιος Σοφιανός στο άρθρο του στο Protagon; Το τσίμπησε ο Χαράλαμπος Γώγος και το αναβάθμισε σε σκέψη μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

 

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε στο Mega για την αύξηση των κρουσμάτων, το πρόβλημα με την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών, τα μέτρα που ενδεχομένως πρέπει να ληφθούν κλπ.

 

Και σε κάποιο σημείο είπε:

 

«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να κυκλοφορεί. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά… Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά… Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας», είπε, για να ξεκαθαρίσει πως αυτό αποτελεί μία σκέψη που έκανε, τονίζοντας ότι δεν έχει πάρει την μορφή πρότασης.