Ο Βασίλης Κικίλιας έβαλε τα κλάματα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές
Μαθήματα πολιτικής επικοινωνίας. Κεφάλαιο 1ο. Ενσυναίσθηση. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέδειξε έναν από τους λόγους για τους οποίους καταγράφεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης, όταν σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Special Report», δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Ηταν η στιγμή που ο υπουργός Υγείας μιλούσε για τις δραματικές προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην πολύμηνη αυτή μάχη με τον κορονοϊό.
«Έχω δεθεί άρρηκτα με αυτούς τους ανθρώπους. Με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς, με τους ανθρώπους που φυλάνε τα νοσοκομεία» είπε ο κ. Κικίλιας, προτού η συγκίνηση τον νικήσει και δακρύσει.
Η συγκίνηση και η ανθρώπινη εικόνα του υπουργού Υγείας είναι εξόχως σημαντική αυτήν την περίοδο, τώρα που κάπου έχουμε ξεχάσει ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο κακοπληρωμένο υγειονομικό προσωπικό δίνουν εδώ και 10 μήνες καθημερινό υπεράνθρωπο αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες κατά της Covid-19.
Επίσης σημαντική θα ήταν αν τους αναγνωρίζονταν βαρέα και ανθυγιεινά από το κράτος, αλλά για κάτι τέτοια μάλλον είναι αργά για δάκρυα…
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ορκίστηκε βουλευτής - με 18 μισθούς αναδρομικά
Ενα παλιό… νέο μέλος υποδέχτηκε την Τετάρτη η Βουλή. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκε βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών, σε μια διαδικασία που έλαβε και τυπικά τέλος σε ένα εκλογικό θρίλερ που κρατούσε 18 μήνες, από τις εκλογές του Ιουλίου 2019.
Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει τέσσερις βουλευτές στον Δυτικό Τομέα. Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη είχαν πάρει τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχε αναδειχθεί τέταρτος (σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που είχαν δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, είχε λάβει 13.912 σταυρούς, ενώ ο κ. Κουρουμπλής 13.906).
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε επανακαταμέτρηση. Και τον περασμένο Οκτώβριο το εκλογοδικείο βρήκε σχεδόν 200 περισσότερες ψήφους υπέρ του. Ετσι, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα έδωσε τον όρκο του ως βουλευτής και πήρε τη θέση του στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συζήτηση για το νέο ΑΣΕΠ που ήταν και η πρεμιέρα στην Ολομέλεια του νέου υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.
Με τον οποίο κ. Βορίδη, ο κ. Κουρουμπλής είχε και ένα παράξενο στιγμιότυπο, όπως τουλάχιστον το κατέγραψε ο φακός του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Η ορκωμοσία του κ. Κουρουμπλή πάντως έφερε στην επικαιρότητα ένα ενδιαφέρον θέμα. Ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει αναδρομικά τους 18 μισθούς (βουλευτική αποζημίωση) που έχασε όλο αυτόν τον καιρό. Αλλά ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν θα επιστρέψει τους 18 μισθούς που έλαβε όλο αυτόν τον καιρό…
Η Καϊλή θεωρεί ακατανόητη την «καθαίρεση» του Λοβέρδου
Για όσους είχαν αγωνία, η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, πήρε θέση για την απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, με απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά.
Συγκεκριμένα, η κυρία Καϊλή, μιλώντας στο Action24, σχολίασε ότι «η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της, αλλά ακατανόητη», ενώ τόνισε ότι «έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που έδωσε o Ανδρέας Λοβέρδος τόσα χρόνια και μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχει διαρκώς στοχοποιημένο».
Επίσης, η κυρία Καϊλή παρατήρησε ότι ο κ. Λοβέρδος, σε σχέση με «άλλους», δεν υπονόμευσε την παράταξη και ότι το κόμμα της δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά από την εσωτερική του διάσπαση.
Να υποθέσουμε ότι η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ακατανόητο το γιατί ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέλαβε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος; Ή ότι ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής από το 2007, είναι πίσω από την εσωτερική του διάσπαση;
Ο Χριστοδουλάκης λέει ότι με τον Λοβέρδο «ίσως υπήρχε και ένα ζήτημα σαφήνειας της γραμμής»
Για όσους τώρα, παρά την παρέμβαση της Ευας Καΐλή για την υποβάθμιση του Ανδρέα Λοβέρδου, συνεχίζουν να αγωνιούν, να πούμε ότι ο γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους –λέμε τώρα:
Πρώτα είπε ότι είθισται στα κόμματα να γίνεται ανακατανομή των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια «προέκταση που να αφορά προσωπικά τον Ανδρέα Λοβέρδο, όπως πιθανώς κάποιοι να θέλουν να υπονοήσουν».
Και μετά βγήκε (στην ΕΡΑ) και είπε ότι με τον κ. Λοβέρδο «ίσως υπήρχε και ένα ζήτημα σαφήνειας της γραμμής»!
Μοιάζει δηλαδή σαν να τον αφορούσε κάπως προσωπικά τελικά τον κ. Λοβέρδο αυτή η ανακατανομή ρόλων.
Κατά τα άλλα ο κ. Χριστοδουλάκης αναρωτήθηκε γιατί δεν προβάλλονται οι θέσεις και οι επιδιώξεις του ΚΙΝΑΛ και δίνεται τόση σημασία σε ένα εσωτερικό ζήτημα, σε σημείο που να σχηματίζεται η εντύπωση ότι κάποιοι «εργαλειοποιούν» την υπόθεση.