Η Λεονόρ με τη στρατιωτική της στολή | Reuters / CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ κλέβει την παράσταση στην παρέλαση

Η δημοφιλία της πριγκίπισσας αυξάνεται ραγδαία καθώς πλησιάζει τα 18α γενέθλιά της στις 31 Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο ξεκίνησε την τριετή στρατιωτική θητεία της και στην παρέλαση εμφανίστηκε δίπλα στους γονείς της, τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, φορώντας στρατιωτική στολή
Protagon Team

Η πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς παρέστη πρώτη φορά επισήμως στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση στη Μαδρίτη.

Η δημοφιλία της πριγκίπισσας αυξάνεται ραγδαία καθώς πλησιάζει τα 18α γενέθλιά της στις 31 Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο ξεκίνησε την τριετή στρατιωτική θητεία της και στην παρέλαση εμφανίστηκε δίπλα στους γονείς της, τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, φορώντας στρατιωτική στολή.

Συμμετείχε επίσης στην τελετή χειραψίας πρώτη φορά, όπως περιγράφουν οι Times. Η τελετή γίνεται στην αίθουσα του θρόνου του βασιλικού παλατιού στη Μαδρίτη, και κατά τη διάρκειά της ο βασιλιάς και η βασίλισσα δέχονται τον χαιρετισμό των καλεσμένων τους, περίπου 2.500 εκπροσώπων όλων των επιπέδων της κυβέρνησης και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την El Pais, ήταν «η συμβολική παρουσίαση της πριγκίπισσας στην κοινωνία, η οποία, από τον επόμενο μήνα, θα γίνει αυτομάτως αρχηγός του κράτους σε περίπτωση απουσίας του βασιλιά».

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την πριγκίπισσα Λεονόρ στη στρατιωτική παρέλαση στη Μαδρίτη

Στα 18α γενέθλιά της, η πριγκίπισσα πρόκειται να ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα. Ο παππούς της, ο αυτοεξόριστος πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος, αναμένεται να παραστεί σε ένα ιδιωτικό πάρτι μετά την εκδήλωση, την πρώτη επίσημη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας στην οποία θα είναι παρών από τότε που έφυγε από την Ισπανία εν μέσω ερευνών για τις οικονομικές του υποθέσεις.

Οι έρευνες έκτοτε σταμάτησαν και ο Χουάν Κάρλος θέλει να επιστρέψει μόνιμα στην Ισπανία, αφού έκανε αρκετά σύντομα ταξίδια στην πατρίδα του. Οι φίλοι του λένε ότι κατηγορεί τον Πέδρο Σάντσεθ, τον σοσιαλιστή υπηρεσιακό πρωθυπουργό, επειδή τον εμπόδισε να μένει μόνιμα και πάλι στην Ισπανία. Στη στρατιωτική παρέλαση ο Σάντσεθ ήρθε αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες για την αμφιλεγόμενη συμφωνία αμνηστίας με τους καταλανούς αυτονομιστές, σε αντάλλαγμα για τις ψήφους τους μετά τις αμφίρροπες εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Ως προετοιμασία για να γίνει αρχιστράτηγος και αρχηγός κράτους που θα διαδεχθεί τον Φελίπε, η Λεονόρ θα περάσει έναν χρόνο σε κάθε τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, ξεκινώντας από τον στρατό. Φέρει το όνομα Borbon (Βουρβόνη) στη στολή της, τη μόνη ένδειξη ότι διαφέρει από τους συναδέλφους της.

Η πριγκίπισσα θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα με τον Φελίπε και με την ίδια σειρά: τρία χρόνια στρατιωτικής εκπαίδευσης, ακολουθούμενα από πανεπιστημιακό πτυχίο και μεταπτυχιακές σπουδές. Πριν από πέντε μήνες ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο International Baccalaureate στο Atlantic College στην Ουαλία.