Οι Τραμπ και Χάρις είναι πανέτοιμοι για το τηλεοπτικό ντιμπέιτ | REUTERS/Jonathan Drake, Kevin Lamarque/File Photo
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Χάρις και Τραμπ τα βρήκαν για το ντιμπέιτ

Επαιξαν «κορώνα ή γράμματα» για το ποιος θα κλείσει με τη φωνή του (και με τις απόψεις του) το τηλεοπτικό προεκλογικό σόου στο δίκτυο ABC στις 10 Σεπτεμβρίου
Protagon Team

Ο Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικανών και η Κάμαλα Χάρις των Δημοκρατικών κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά τους κανόνες του μεταξύ τους τηλεοπτικού ντιμπέιτ στο δίκτυο ABC, στις 10 Σεπτεμβρίου. Το αμερικανικό προεκλογικό σόου θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα υπάρξουν δύο διαλείμματα.

Η ανταποκρίτρια της Corriere della Sera στη Νέα Υόρκη μετέδωσε τα καθέκαστα χωρίς να διευκρινίσει αν στο πλαίσιο της συμφωνίας απαγορεύτηκε στον Τραμπ η παραποίηση του ονόματος της αντιπάλου του (συνηθίζει να την αποκαλεί Καμάλα, μάλλον θεωρώντας ότι ο παρατονισμός αποκαλύπτει κάποιο κρυφό νόημα).

Η μεταξύ των υποψηφίων προέδρων σχετική διαβούλευση περιελάμβανε και το κλασικό τυχερό παιχνίδι «κορώνα ή γράμματα». Το κέρμα ερρίφθη σαν… ιστορικός κύβος στο πάτωμα, και νικητής ανεδείχθη ο Ρεπουμπλικανός. Τι κέρδισε; Θα μιλήσει τελευταίος στο φινάλε του σόου.

Νωρίτερα οι δύο μονομάχοι θα αντιπαρατεθούν χωρίς σημειώσεις, σε αίθουσα που δεν θα φιλοξενεί κοινό. Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε στο κανάλι, έγραψε η ανταποκρίτρια, με τον ισχυρισμό ότι κάποιοι από το κοινό ίσως έθεταν δύσκολες ερωτήσεις στη Χάρις.

Η ίδια η Χάρις, πάντως, κατά την επίσκεψή της στο Νιού Χαμσάιρ ανακοίνωσε μικρότερο από του Μπάιντεν φόρο στα κεφάλαια, προσπαθώντας να πετάξει από επάνω της την ετικέτα της «συντρόφισσας» που της κόλλησε ο Τραμπ, υπονοώντας… κομμουνιστικές τάσεις στους Δημοκρατικούς.

Οι τελευταίοι, κατά την ανταπόκριση, επενδύουν πολλά στην Πολιτεία Νεμπράσκα, που συμβαίνει να είναι και ο τόπος καταγωγής του αντιπροέδρου της Χάρις, του Τιμ Γουόλς, θεωρώντας ότι ο εκλέκτοράς της θα είναι πολύτιμος για την τελική επικράτησή της.