Ταχυδρομικός υπάλληλος στην Πενσιλβάνια ομολόγησε ότι η εκρηκτική καταγγελία του για παρατυπίες με τις επιστολικές ψήφους στις εκλογές στις ΗΠΑ, ήταν τελικά ψευδής.
Η καταγγελία είχε γίνει σημαία από οπαδούς του Τραμπ αλλά και στελέχη της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου, βλέποντας σε αυτή μια «απόδειξη», όπως πίστευαν, ότι διαπράχθηκε νοθεία εις βάρος τους.
Ο Ρίτσαρντ Χόπκινς, εργαζόμενος στα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS) στην πόλη Ίρι, στην Πενσιλβάνια, είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι ο προϊστάμενός του έδωσε οδηγία στο προσωπικό να βάζει ταχυδρομικές σφραγίδες με παλαιότερες ημερομηνίες σε επιστολικές ψήφους που έφθαναν μετά την 3η Νοεμβρίου, ώστε να καταμετρηθούν. Εάν ίσχυε, αυτό θα ήταν παράνομο.
Η εκστρατεία του Τραμπ αμέσως υιοθέτησε την καταγγελία, όπως και μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, τονίζοντας πως αποτελεί απόδειξη ότι ο Τραμπ έχει δίκιο που δεν αναγνωρίζει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Ο Χόπκινς υπέγραψε μάλιστα ένορκη κατάθεση στην οποία διαβεβαίωνε πως θα τεκμηρίωνε την καταγγελία του.
Ωστόσο, ο Χόπκινς παραδέχθηκε σε ερευνητές από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή των αμερικανικών ταχυδρομείων τη Δευτέρα πως όσα ισχυρίστηκε ήταν ψευδή, όπως ανέφερε την Τρίτη η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Οι άνθρωποι του γενικού επιθεωρητή, που είχαν μιλήσει με τον Χόπκινς, αποκάλυψαν πως ο υπάλληλος «ανακάλεσε τις κατηγορίες του χθες και δεν εξήγησε γιατί υπέγραψε ψευδή ένορκη κατάθεση», ανέφερε η Επιτροπή, της οποίας ηγούνται οι Δημοκρατικοί.
Η εξέλιξη καταγράφηκε ενώ ο Τραμπ επιμένει να αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς περί νοθείας.
Ο Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, υποστήριξε, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη. ότι ο Ρίτσαρντ Χόπκινς εξαναγκάστηκε να ανακαλέσει την καταγγελία. «Δεν ξέρουμε σε τι είδους πιέσεις υποβλήθηκε, ειδικά με δεδομένο ότι οι δικηγόροι μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με διωγμό στο Twitter», είπε.
Ο γενικός επιθεωρητής των αμερικανικών ταχυδρομείων άρχισε να ερευνά τις καταγγελίες του Χόπκινς όταν τις πρόβαλε την Παρασκευή το Project Veritas, ακροδεξιά ομάδα που έχει συμβάλει κατά καιρούς να διαδοθούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.
Η εκστρατεία του Τραμπ επικαλέστηκε τους ισχυρισμούς του Χόπκινς όταν προσέφυγε τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας να μην επιτραπεί στις αρχές της Πολιτείας να ανακοινώσουν επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών. Επέδωσε εξάλλου την ένορκη κατάθεσή του στον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, τον Ρεπουμπλικανό επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο οποίος προέτρεψε το υπουργείο Δικαιοσύνης να διενεργήσει έρευνα.
Μετά την παραίνεση του Γκρέιαμ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μνημόνιο, με το οποίο ζήτησε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνήσουν «ουσιαστικές καταγγελίες» για νοθεία – παρότι δεν έχει προκύψει κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο για παρατυπίες ή νοθεία που να διευκόλυναν την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν.