Ο Ντανέλο Καβαλκάντε το Σάββατο, όπως τον κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος κοντά στο Φίνιξβιλ της Πενσυλβάνια | Pennsylvania State Police/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο βραζιλιάνος ισοβίτης που είχε δραπετεύσει

Μετά την κινηματογραφική του απόδραση από το κατάστημα της κομητείας Τσέστερ, περίπου πριν από δύο εβδομάδες, η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει τον δολοφόνο, ο οποίος από τη Δευτέρα κυκλοφορούσε οπλισμένος σε προάστιο της Φιλαδέλφειας
Protagon Team

Μετά από 13 ημέρες ατελείωτου ανθρωποκυνηγητού στην Πενσυλβάνια, που καθήλωσε τις ΗΠΑ και τρομοκράτησε ένα προάστιο της Φιλαδέλφειας, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν ισοβίτη δολοφόνο που είχε αποδράσει από τη φυλακή.

Οπως μεταφέρει δημοσίευμα του Guardian, ο 34χρονος Βραζιλιάνος Ντανέλο Καβαλκάντε δραπέτευσε από τις φυλακές της κομητείας Τσέστερ στις 31 Αυγούστου, ενώ περίμενε τη μεταφορά του σε πολιτειακή φυλακή για να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το θανάσιμο μαχαίρωμα μιας πρώην φίλης του το 2021. Οι εισαγγελείς λένε ότι τη σκότωσε για να την εμποδίσει να πει στην αστυνομία ότι καταζητείτο για μια δολοφονία στην πατρίδα του.

Ο δραπέτης τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Τετάρτης, φαινομενικά χωρίς επεισόδια, σε μια περίμετρο που είχαν στήσει οι Αρχές στην κωμόπολη Σάουθ Κόβεντρι της κομητείας Τσέστερ.

Βίντεο από ειδησεογραφικό ελικόπτερο έδειξε τον Καβαλκάντε να οδηγείται από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς ντυμένους με στρατιωτικές στολές σε ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας.

Ενας από τους αστυνομικούς έκοψε με ένα ψαλίδι μια μπλούζα των «Philadelphia Eagles» που φορούσε ο Καβαλκάντε πριν τον βάλουν στο όχημα με χειροπέδες και τον απομακρύνουν.

Μια καραμπίνα που είχε κλέψει ο ισοβίτης νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα βρέθηκε, σύμφωνα με τα πλάνα, τα οποία δείχνουν έναν από τους δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν στη σκηνή να κρατάει το όπλο καθώς ο Καβαλκάντε περπατούσε προς το όχημα.

Για να δραπετεύσει, ο Καβαλκάντε ανέβηκε σε έναν τοίχο περπατώντας από την αυλή αναψυχής, σκαρφάλωσε πάνω από το συρματόπλεγμα, διέσχισε την οροφή και πήδηξε στο έδαφος. Η απόδρασή του έμεινε απαρατήρητη για περισσότερο από μία ώρα, μέχρι που οι φρουροί έκαναν καταμέτρηση. Ο φύλακας του πύργου που είχε υπηρεσία απολύθηκε, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι αμερικανικές αρχές περιέγραψαν τον Καβαλκάντε ως εξαιρετικά επικίνδυνο. Προσφέρθηκε αμοιβή 25.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Μετά την απόδρασή του, σποραδικές θεάσεις αναφέρθηκαν σε όλη την περιοχή αναζήτησης βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Τη Δευτέρα, μπήκε σε ένα γκαράζ, έκλεψε μια καραμπίνα και τράπηκε σε φυγή όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον πυροβόλησε. Η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο Καβαλκάντε ήταν πλέον οπλισμένος και να μην τον πλησιάσουν και ζήτησε από το κοινό να καλέσει το 911 αν τον δει.

Στη Βραζιλία, οι εισαγγελείς στην πολιτεία Τοκαντίνς δήλωσαν ότι ο Καβαλκάντε κατηγορείται για ανθρωποκτονία στη δολοφονία του Βάλτερ Ζούνιορ Μορέιρα ντος Ρέις το 2017 στον δήμο Φιγκιρόπολις, για χρήματα που του χρωστούσε το θύμα για την επισκευή ενός οχήματος.