Η Μπρίτζετ, συνιδρύτρια ηθικοπλαστικής ομάδας γυναικών στο πλαίσιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υπήρξε η κορυφή ερωτικού τριγώνου | REUTERS/Steve Nesius
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Σκάνδαλο με σεξ και βία σε ηθικό, ρεπουμπλικανικό σπίτι

Στην αυλή του ρεπουμπλικανικού κλαμπ γυναικών Moms for Liberty, το οποίο βάλλει κατά της λεγόμενης «κουλτούρας αφύπνισης» και των ΛΟΑΤΚΙ, περιεπλέχθη ερωτικό τρίγωνο με απόληξη καταγγελία για βιασμό. Σάλος στη Φλόριντα
Protagon Team

Η Μπρίτζετ Ζίγκλερ είναι συνιδρύτρια της δεξιάς μαχητικής ομάδας Moms for Liberty, η οποία επιδίδεται σε ηθικές διδασκαλίες και κηρύγματα κατά της λεγόμενης «κουλτούρας αφύπνισης» και του ΛΟΑΤΚΙσμού, δηλαδή είναι σημαντικός υποβοηθητικός βραχίονας των Ρεπουμπλικανών στην κοινωνία. Η Ζίγκλερ είναι επίσης επικεφαλής σχολικού συμβουλίου στην πόλη Σαρασότα της Φλόριντα, ενώ ο σύζυγός της, Κρίστιαν Ζίγκλερ, είναι πρόεδρος των τοπικού παραρτήματος των Ρεπουμπλικανών.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι το εν λόγω ζεύγος είχε περιπλέξει ερωτικό τρίγωνο με άλλη γυναίκα, η οποία δείχνει με το δάχτυλό της τον άντρα της Ζίγκλερ ως βιαστή της. Μετά το σούσουρο ο σύζυγος πιέστηκε να παραιτηθεί, ακόμη και από τον κυβερνήτη της Πολιτείας, τον γνωστό Ρεπουμπλικανό Ρον ΝτεΣάντις. Οπωσδήποτε η υπόθεση θα φωτιστεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά προς το παρόν έχουν ξεσπάσει διαμαρτυρίες περί υποκρισίας των Ρεπουμπλικανών, που μπορεί να «διδάσκουν», όμως τον «νόμο» τους δεν τον τηρούν καν οι ίδιοι.

Στιγμιότυπο από διαδήλωση κατοίκων της Σαρασότας κατά της Ζίγκλερ (REUTERS/Steve Nesius)

Το Moms for Liberty, ιδρυμένο στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια της κορονοϊκής ίωσης, απέρριψε αμέσως τις μάσκες και τα σχολικά lockdown, ενώ ασχολήθηκε και με το ζήτημα της γονικής παρέμβασης στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Repubblica, μεταδίδοντας την είδηση περί ερωτικού τριγώνου κ.λπ., έγραψε ότι η «ελευθερία» στον τίτλο των «Moms» είναι κάλπικη, βασικά αντιφιλελεύθερη, και ότι η ομάδα αυτή στρέφεται «κατά των δικαιωμάτων των τρανς, των ομοφυλοφίλων» κ.λπ. Πολύ γρήγορα οι «Moms» απέκτησαν εκπροσώπηση σε 48 Πολιτείες και 130.000 μέλη.

Τον περασμένο Οκτώβριο μια γυναίκα κατήγγειλε τον Ζίγκλερ στην τοπική αστυνομία, λέγοντας ότι τη βίασε και τη χτύπησε. Η εν λόγω είπε ότι το ζεύγος και αυτή γνωρίζονται 20 χρόνια και ότι κατά το διάστημα αυτό συμφώνησαν να συνουσιάζονται όλοι μαζί συγχρόνως, σαν «τρίο». Το τρίγωνο σκούριασε και άρχισε να φαλτσάρει όταν η καταγγέλλουσα κατάλαβε ότι σε ένα ραντεβού δεν θα πήγαινε η Μπρίτζετ. Τότε, είπε, ο Κρίστιαν πήγε στο σπίτι της, την έδειρε, τη βίασε και «την έστειλε» στο νοσοκομείο. Ο άντρας είπε ότι όλα έγιναν κοινή συναινέσει και με τη σύμφωνη γνώμη της Μπρίτζετ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, έγραψε το φύλλο της Ρώμης. Ανέφερε την «υπόθεση Λεβίνσκι», με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Κλίντον, την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με την οποία ο Τραμπ απάτησε τη Μελάνια κ.ά. Το θέμα έκλεισε με την επισήμανση ότι το όλο ζήτημα δεν είναι η ηθική και η ηθικολογία, αλλά η παράβαση των νόμων και η πολιτικοκοινωνική υποκρισία.