Oχήματα σταματημένα σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου I-75 το οποίο έκλεισε προληπτικά η αστυνομία μετά το συμβάν | Mount Vernon Fire Department/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Πυρά σε αυτοκινητόδρομο στο Κεντάκι – έως έξι οι τραυματίες

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος πυροβολούσε διερχόμενα αυτοκίνητα
Protagon Team

Ασύλληπτος παρέμενε μέχρι το πρωί της Κυριακής ο δράστης επίθεσης με πυρά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου στο Κεντάκι (νοτιοανατολικά), κατά την οποία υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Πολιτείας των ΗΠΑ.

Τέσσερις έως έξι άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες, είπε σε ΜΜΕ ο Σκότι Πένιγκτον, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Πολιτεία του Κεντάκι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η νέα επίθεση ενόπλου εξαπολύθηκε στην κομητεία Λόρελ, περίπου 145 χλμ. νότια της πόλης Λέξιγκτον, κατά μήκος του Interstate 75, ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου που διασχίζει τις μισές ΗΠΑ.

Υπάρχουν «σοβαρά τραυματίες», ωστόσο δεν έχει καταγραφεί ακόμη κάποιος θάνατος, ανέφερε ο τοπικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός WYMT, επικαλούμενος το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λόρελ.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν έναν 32χρονο, τον Τζόζεφ Κάουτς, τον οποίο θεωρούν ύποπτο για την επίθεση· τον χαρακτηρίζουν «οπλισμένο και επικίνδυνο».

Τμήμα του αυτοκινητόδρομου έκλεισε και στις δυο κατευθύνσεις.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Δημοκρατικός Αντι Μπεσίαρ, παρότρυνε μέσω X τους κατοίκους της Πολιτείας να αποφεύγουν τον τομέα. «Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες μόλις είναι διαθέσιμες» δήλωσε.

«Παρακαλούμε να αποφεύγετε τον I-75 (…) μέχρι νεοτέρας. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές διαδρομές και μην πλησιάσετε καν» κάλεσε από την πλευρά του, μέσω Facebook, ο δήμαρχος της πόλης Λόντον, Ράνταλ Γουέντλ.

Το περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο πριν τις 18:00 (περίπου 01:00 ώρα Ελλάδας), όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή εξαιτίας τηλεφωνικών καταγγελιών για οχήματα που δέχτηκαν πυρά στον αυτοκινητόδρομο.

Οι ΗΠΑ, μια χώρα όπου τα όπλα είναι περισσότερα από όσοι οι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Οι επιθέσεις με χρήση όπλων αποτελούν αέναη, επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένας δεκατετράχρονος σκότωσε με τουφέκι εφόδου δύο συνομηλίκους του, έναν καθηγητή και μια καθηγήτρια, ενώ τραυμάτισε άλλους εννιά ανθρώπους στο λύκειο όπου φοιτούσε, στο Γουάιντερ της Τζόρτζια.