Το μήνυμα της Τέιλορ Σουίφτ στο Instagram, με το οποίο ανακοίνωσε τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις | Photo Photo by Matt Cardy/ Getty Images/ Ideal Image
Επικαιρότητα

Ποιοι σταρ ψηφίζουν Χάρις και ποιοι Τραμπ

Οι κομματικές προτιμήσεις των αστέρων του θεάματος και του μικροφώνου, καθώς η ανακοίνωση της Τέιλορ Σουίφτ ότι στηρίζει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ άνοιξε το παιχνίδι και προκάλεσε την αντίδραση του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα
Protagon Team

Το προεκλογικό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ περιστρέφεται γύρω από τις κομματικές επιλογές των διαφόρων ποπ σταρ (κάθε τομέα διασκέδασης). Επειτα από τη δημοσιοποίηση των προτιμήσεων της «επιδραστικής» στην αμερικανική νεολαία Τέιλορ Σουίφτ από την ίδια την τραγουδίστρια, δεκάδες χιλιάδες «ακόλουθοί της» ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της υπέρ της Κάμαλα Χάρις και έσπευσαν να εγγραφούν ώστε να ψηφίσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ, έγραψε η Βιβιάνα Μάτσα στην Corriere della Sera, απάντησε στη Σουίφτ ότι αυτός προτιμά την Μπρίτανι Μαχόμες. Ποια είναι αυτή; «Είναι η σύζυγος του ‘‘στρατηγού’’ των Κάνσας Σίτι Τσιφς και μεγάλη θαυμάστρια του Make America Great Again, όπως είπε ο Τραμπ. Τον Αύγουστο η Μπρίτανι έκανε like σε κάποιες αναρτήσεις του Τραμπ στα social media. Σουίφτ και Μαχόμες είναι φίλες από τότε που η τραγουδίστρια τα έμπλεξε με τον Τράβις Κελς, παίκτη της ομάδας».

Η Μάτσα σχολίασε ότι το κλίμα είναι τοξικό στον χώρο της σόουμπιζ και δεν σηκώνει πολλές φιλίες με άτομα διαφορετικών απόψεων, ενώ και η Τεχνητή Νοημοσύνη παρεμβαίνει για να επινοήσει αγκαλιές και φιλιά μεταξύ των αστέρων, ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις – πολιτικές, προφανώς.

28 Μαΐου 2024. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο αγορεύει παρουσία φωτορεπόρτερ έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου δικάζεται ο Τραμπ (EPA/OLGA FEDOROVA)

«Οταν υποψήφιοι ήταν ο Μπάιντεν και ο Τραμπ, ορισμένοι δημοσιογράφοι του Χόλιγουντ πρότειναν στους σταρ να υποστηρίξουν θέσεις και όχι πρόσωπα. Λόγου χάρη, να πουν αν είναι υπέρ ή κατά των εκτρώσεων, να μιλήσουν περί κλιματικής αλλαγής, κ.λπ. Τώρα όμως η Χάρις προκαλεί περισσότερο ενθουσιασμό. Εχει την υποστήριξη της ράπερ Cardi B, η οποία δεν θα ψήφιζε ούτε τον Μπάιντεν ούτε τον Τραμπ. Η δε Μπιγιονσέ επέτρεψε στη Χάρις να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της ‘‘Freedom’’».

Τη Χάρις, λοιπόν, στηρίζουν οι: Charli XCX (βρετανίδα τραγουδίστρια), Meghan Thee Stallion (αμερικανίδα ράπερ), Τζορτζ Κλούνεϊ, Οπρα Γουίνφρεϊ, Σπάικ Λι, Τζον Λέτζεντ, Ματ Ντέιμον, Λιν-Μανουέλ Μιράντα, Τζέιν Φόντα, Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μαρκ Ράφαλο, Τζον Τορτούρο, Μαρίζα Τομέι – και «ίσως η Lady Gaga, αργότερα».

Τον Τραμπ οι: Ντένις Κουέιντ, Χαλκ Χόγκαν, Τζέισον Αλντιν, Κιντ Ροκ. Ωστόσο πολλές διασημότητες λένε στον μεγιστάνα να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους, όπως η Σελίν Ντιόν, οι ΑΒΒΑ, ο Τακ Γουάιτ, ενώ το ροκ γκρούπ Foo Fighters λέει ότι τα λεφτά που πήραν από τον Τραμπ ως αποζημίωση για κάποιο τραγούδι τους που χρησιμοποίησε άνευ αδείας τους, θα τα προσφέρουν υπέρ της Χάρις.