Ο Αντριου ΜακΚέιμπ (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Kevin Lamarque
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής του FBI μετά την κριτική Τραμπ

Είχε κατηγορηθεί από τον αμερικανό πρόεδρο για πολιτική προκατάληψη, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ότι υπήρχε η επιθυμία για την αποπομπή του. Λευκός Οίκος: «Δεν εμπλεκόμαστε στην παραίτηση»
Protagon Team

Ο υποδιευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ Αντριου ΜακΚέιμπ, τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ επέκρινε πρόσφατα για πολιτική προκατάληψη, παραιτήθηκε νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και όπως μετέδωσε το BBC.

Η παραίτηση του ΜακΚέιμπ έρχεται μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής του κράτους επιθυμούσε την αποπομπή του.

Είχε γίνει ακόμη γνωστό ότι ο κ. Τραμπ είχε ρωτήσει τον κ. ΜακΚέιμπ, σε συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, τι ψήφισε στις προεδρικές εκλογές.

Ο παραιτηθείς αξιωματούχος είχε αναλάβει υπηρεσιακός επικεφαλής του FBI μετά την αποπομπή του διευθυντή της υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ και μέχρι τον διορισμό, τον Αύγουστο, του νέου διευθυντή Κρίστοφερ Ρέι.

Ο Λευκός Οίκος δεν διαδραμάτισε κανέναν ρόλο στην απόφαση του αναπληρωτή διευθυντή του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ να παραιτηθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε πάντως ότι ο αμερικανός πρόεδρος εμμένει στα σχόλια που έχει κάνει στο παρελθόν αναφορικά για τον κ. ΜακΚέιμπ περί πολιτικής προκατάληψης, καθώς και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι.