Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του το Σάββατο, στο Ρίτσμοντ | REUTERS/Jay Paul
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ είπε ξανά τον Μπάιντεν, Ομπάμα

Μπορεί τα αμερικανικά ΜΜΕ να «χτυπούν» τον αμερικανό πρόεδρο για τις γκάφες του, αλλά και ο 77χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν πάει πίσω, κάνοντας το ίδιο λάθος για τρίτη φορά
Protagon Team

«Τι Ομπάμα, τι Μπάιντεν» θα πρέπει να σκέφτεται ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλιώς δεν εξηγείται ότι έχει αναφέρει ήδη τρεις φορές το όνομα του πρώην προέδρου αντί του νυν, στις προεκλογικές του ομιλίες.

Το έκανε ξανά το Σάββατο στη Βιρτζίνια, σε μία περίοδο που, αν πιστέψει κανείς τα ΜΜΕ, το βασικό θέμα συζήτησης σε κάθε αμερικανικό νοικοκυριό φαίνεται να είναι η προχωρημένη ηλικία των δύο υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα. Τόσο πολύ και τόσο συχνά ασχολούνται με το πόσο ηλικιωμένοι είναι ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν και ο 77χρονος Τραμπ και πόσες γκάφες κάνουν.

«Ο Πούτιν έχει τόσο λίγο σεβασμό για τον Ομπάμα που αρχίζει και μιλά για πυρηνικά. Καλά ακούσατε. Πυρηνικά», είπε ο Τραμπ στο Ρίτσμοντ.

Το κοινό σιώπησε όταν άκουσε το όνομα του πρώτου μαύρου προέδρου στην Ιστορία των ΗΠΑ, που άφησε τον Λευκό Οίκο πριν επτά χρόνια. Ηταν η τρίτη φορά που ο Τραμπ ανέφερε το όνομά του, αντί του Μπάιντεν, το τελευταίο εξάμηνο.

Ο ίδιος έχει μπερδέψει την Νίκι Χέιλι με την Νάνσι Πελόζι, ενώ έχει αποκαλέσει την σύζυγό του Μερσέντες αντί Μελάνια.

Ο Μπάιντεν φυσικά δεν πάει πίσω. Έχει μπερδέψει την Γάζα με την Ουκρανία, δύο φορές στην ίδια ομιλία, μιλώντας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους .

Παρόλα αυτά, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο γιατρός του Λευκού Οίκου τον είχε βρει απόλυτα υγιή στο ετήσιο τσεκάπ του.

Πάντως, η προχωρημένη ηλικία δεν σημαίνει αυτόματα και μειωμένες ικανότητες, σημείωσε ο Guardian, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που έχουν τη μνήμη και εγκεφαλικές ικανότητες ενός 2οχρονου.