Ενα τέτοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MQ-9 Reaper κτύπησε θανάσιμα τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (φωτογραφία αρχείου) | U.S. Air Force Illustration by Senior Airman Helena Owens via U.S. Central Command
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην ανατ. Συρία

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σκοτώθηκαν άμαχοι κατά την επίθεση, ενώ αξιολογούνται αναφορές για τραυματισμό ενός πολίτη. «Εχουμε καταστήσει σαφές ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην ήττα του ISIS σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ
Protagon Team

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, μια αμερικανική επίθεση με drones που διεξήχθη στην ανατολική Συρία την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, του Ουσάμα αλ-Μουχαζίρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε με τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα παρενοχληθεί από ρωσικά αεροσκάφη, σε μια αψιμαχία που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Στις 7 Ιουλίου, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια επίθεση στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ουσάμα αλ- Μουχαζίρ ενός ηγέτη του ISIS στην ανατολική Συρία.

“Εχουμε καταστήσει σαφές ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην ήττα του ISIS σε ολόκληρη την περιοχή”, δήλωσε ο στρατηγός Μάικλ “Ερικ” Κερίλα, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. “Το ISIS παραμένει μια απειλή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και πολύ πέρα από αυτήν”. 

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σκοτώθηκαν άμαχοι σε αυτή την επίθεση και αξιολογούνται αναφορές για τραυματισμό ενός πολίτη.

Αυτό θα διαταράξει και θα υποβαθμίσει την ικανότητα του ISIS να σχεδιάζει και να διεξάγει τρομοκρατικές επιθέσεις. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις της CENTCOM κατά του ISIS, μαζί με τις δυνάμεις των εταίρων στο Ιράκ και τη Συρία, θα συνεχιστούν προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική ήττα της ομάδας.

Το πλήγμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε από τα ίδια MQ-9 που είχαν, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, παρενοχληθεί από ρωσικά αεροσκάφη σε μια συνάντηση που είχε διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες».