Η Κάμαλα Χάρις – κάποιοι Ρεπουμπλικανοί άρχισαν ήδη να τη χλευάζουν, αν και ενδέχεται να μην είναι καν υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία | REUTERS/Nathan Howard
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Με λοιδορίες θα χτυπήσουν την Χάρις οι Ρεπουμπλικανοί

Ορισμένοι άρχισαν ήδη να ξιφουλκούν κατά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, η οποία εξασφάλισε τις ψήφους της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο. Κάποιοι θυμήθηκαν το ξήλωμα του Χου Τζιντάο στο Πεκίνο...
Protagon Team

Στην αιφνίδια αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εφετινών προεδρικών εκλογών αφιέρωσε ένα σχόλιό της η Corriere della Sera. Το μιλανέζικο Μέσο έγραψε ότι οι Ρεπουμπλικανοί, έχοντας πλέον να αντιμετωπίσουν έναν νεότερο υποψήφιο, ετοιμάζουν μπαράζ αρνητικών σχολίων εναντίον της. αντιπροέδρου η οποία τη Δευτέρα αμερικανή αντιπρόεδρος εξασφάλισε την πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Δημοκρατικών και είναι πλέον έτοιμη να αποδεχθεί και επίσημα το χρίσμα του κόμματος για την υποψηφιότητά της.

Πού θα επικεντρώσουν; Στην «υπερεπαναστατικότητα» της Κάμαλα Χάρις, η οποία «έχει προσυπογράψει προτάσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως η δημόσια υγειονομική περίθαλψη», κ.ά. Θα την κατηγορήσουν και για υποκρισία, αφού «τόσον καιρό, ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κάλυπτε τον Μπάιντεν, αν και ήξερε όλα τα ψέματα σχετικά με την υγεία του».

Τι άλλο; Θα την κατηγορήσουν, επίσης, για «το νευρικό γέλιο της, τα χορευτικά σκέρτσα της σε δημόσιες εκδηλώσεις και για τις αμήχανες κινήσεις της», κάτι που ήδη ξεκίνησε να κάνει το κανάλι Fox παρουσιάζοντάς τη σαν γελοίο πρόσωπο. Θα επικεντρώσουν και στην έλλειψη διαφάνειας γύρω από την αποχώρηση του Μπάιντεν.

«Αλλοι τον παραίτησαν»

«Για τους δεξιούς η κατάσταση όπως εξελίχθηκε αποδεικνύει ότι ο Μπάιντεν κρατείται όμηρος τρίτων, ότι ο ίδιος δεν ήθελε να αποχωρήσει, αλλά εξαναγκάστηκε. Κάποιοι κάνουν και παραλληλισμούς με τον Χου Τζιντάο, τον κινέζο πρόεδρο που το 2022 απομακρύνθηκε βιαίως από τη θέση του κατά την τελετή λήξης συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, υπό το αδιάφορο βλέμμα του Σι Τζινπίνγκ».