Ο Τραμπ υποσχέθηκε δραστικές αλλαγές στη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος των ΗΠΑ, μάλιστα ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου υπουργείου, το λεγόμενο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας, το οποίο θα αναθέσει στον πολυσχιδούς ενασχόλησης Κροίσο Ελον Μασκ.
Παίρνοντας αφορμή από αυτό, λοιπόν, ο Μάσιμο Γκάτζι της Corriere della Sera μετέδωσε ότι ο απώτατος στόχος του νέου υπουργείου είναι η απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τα μέσα του 2026 και μάλιστα συνέδεσε πρόσφατα «τιτιβίσμτα» του Μακ στο Χ με το ζήτημα αυτό.
Εγραψε ότι ο Μασκ έχει ήδη ξεκινήσει το «κυνήγι μαγισσών», εκθέτοντας μέσω της πλατφόρμας του διαφόρους «αξιωματούχους που κατέληξαν στο στόχαστρό του τυχαία ή για ιδεολογικούς λόγους». Ποιοι είναι αυτοί τα ονόματα των οποίων παραθέτει κιόλας ο Κροίσος στη λαϊκή βορά;
Κρατικοί υπάλληλοι που υποστηρίζουν την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστατεύουν το περιβάλλον και παρακολουθούν τις βιομηχανίες για να διαπιστώσουν αν ρυπαίνουν ή αν κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια των προϊόντων τους. Ο Μασκ επετέθη σε ορισμένους από αυτούς.
Οι σχετικές αναρτήσεις του, συνέχισε ο Ιταλός, έχουν διαβαστεί δεκάδες εκατομμύρια φορές και πλέον συνοδεύονται από υβριστικά ή και απειλητικά σχόλια. Ο Μασκ στοχοποίησε και τους υπαλλήλους του τμήματος Κλιματικής Τεχνολογίας του υπουργείου Ενέργειας, «παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν δοθεί στην Tesla από εκεί».
Ο Μασκ, σχολίασε ο Γκάτζι, μιλάει για τα πάντα, είτε έχει άδικο είτε όχι, είτε λέει ψέματα είτε λέει αλήθεια, συγχρόνως όμως «χωρίς να ενδιαφέρεται αν οι αναρτήσεις του προκαλούν προβλήματα λόγω της δύναμης του τηλεβόα του».
Με το θέμα ασχολήθηκαν μέσα όπως το CNN, συνέχισε ο ιταλός ανταποκριτής, και βρήκαν στοιχεία του παρελθόντος που αποδεικνύουν ότι ο Μακ έκανε μπούλινγκ μέσω του Χ και σε άτομα που αμφισβήτησαν τις δικλίδες ασφαλείας της Tesla. Αυτά τα άτομα απειλήθηκαν κατόπιν από άγνωστους χρήστες του Χ.
«Η διαφορά με τη νέα θέση του, την υπουργική, είναι ότι ο Μασκ, ασκώντας τα καθήκοντά του, θα επηρεάζει πλέον τη ζωή και την εργασία 2,3 εκατομμυρίων υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μάλιστα, σωματεία του δημόσιου τομέα κατήγγειλαν ήδη τα σχόλιά του, ενώ άρχισαν να υποβάλλονται και οι πρώτες παραιτήσεις».