Η Κάμαλα Χάρις με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της Τιμ Γουόλζ, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν, στις 7 Αυγούστου | REUTERS/Kevin Mohatt/File Photo
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Η Χάρις ξεπέρασε τον Τραμπ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στην υποψήφια των Δημοκρατικών, αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Πενσυλβάνια
Protagon Team

Ανατροπή στις κρίσιμες πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Πενσυλβάνια δείχνει μια νέα δημοσκόπηση των New York Times, η οποία δίνει προβάδισμα στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι New York Times γράφουν για «δραματική αντιστροφή στο κύρος των Δημοκρατικών μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Siena College στο διάστημα 5-9 Αυγούστου, η Χάρις προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 50% έναντι 46% που συγκεντρώνει ο Τραμπ.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα σημειώνει πως οι τρεις πολιτείες θεωρούνται κλειδί για την τελική νίκη και τα ποσοστά της Χάρις είναι καλύτερα από αυτά που συγκέντρωνε ο Μπάιντεν στις ίδιες πολιτείες ακόμη και πριν από το καταστροφικό ντιμπέιτ του περασμένου μήνα.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση αναδεικνύει και τα τρωτά σημεία της αντιπροέδρου: Οι ψηφοφόροι έδειξαν να προτιμούν τον Τραμπ στις ερωτήσεις για το ποιον εμπιστεύονται να χειριστεί την οικονομία και τη μετανάστευση.