Η πόλη Στάνφορντ στο Μίσιγκαν που πλημμύρισε μετά την κατάρρευση των φραγμάτων | TC VORTEX /via REUTERS
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Εσπασαν φράγματα στο Μίσιγκαν, απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Χιλιάδες τόνοι νερού πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις στην Πολιτεία, αναγκάζοντας τις Αρχές να καλέσουν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο
Protagon Team

Οι Αρχές της κομητείας Μίντλαντ στην Πολιτεία Μίσιγκαν ανακοίνωσαν ότι δύο φράγματα κατέρρευσαν εξαιτίας θύελλας και σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και προέτρεψαν τους κατοίκους γύρω από αυτά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως.

«Το φράγμα Ίντενβιλ και το φράγμα Σάνφορντ κατέρρευσαν. Οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως» από τις εστίες τους, αναφέρει ανακοίνωση των αρχών της κομητείας.

Στην πολιτεία Μίσιγκαν σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες σφοδρές βροχοπτώσεις, γεγονός που προκαλούσε φόβους πως φράγματα θα κατέρρεαν, ενώ πυροδότησε πολλές προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την Πολιτεία.

Το φράγμα Ιντενβιλ, ένα από τα δύο που έσπασαν | RYAN KALETO/via REUTERS

Οι Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με όσο μεγαλύτερο υψόμετρο είναι δυνατόν και όσο πιο μακριά γίνεται από τον ποταμό Τιταμπαουάσι.

Σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, οι ποταμοί Τιταμπαουάσι, στην κομητεία Μίντλαντ, και Ράιφλ, κοντά στο Στέρλινγκ, όδευαν να προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες. Η υπηρεσία εξέδωσε επίσης έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πλημμυρών στις περιοχές όπου προβλέπεται να καταλήξουν νερά από τα φράγματα που κατέρρευσαν.